Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İşsizlik rakamları açıklandı

İşsiz sayısı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 550 bin kişi azalarak 4 milyon 16 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1,1 puanlık azalış ile yüzde 12,7 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,5 puanlık azalış ile yüzde 14,9 oldu.

Yapılandırma kanunu GTO’da konuşuldu

GTO'nun önemli katkılarıyla hayata geçen 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu hakkındaki tüm detaylar ve merak edilenler Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen online toplantı ile ele alındı.

Kuru meyve ihracatı yüzde 25 arttı

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz kuru meyve ihracatının Kasım 2020 döneminde 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 25,4'lük artışla 31 milyon 82 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Öğrenci servisi esnafına bin 500 liralık maddi destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Korona virüs (Kovid-19) Salgını nedeniyle kapanan iş yerlerine verilen bin 500 Türk lirası desteğe okulların faaliyetlerine ara vermesiyle etkilenen öğrenci servisleri esnafını da ekledi.

İkinci el otomobil fiyatları düşüyor, fakat alıcı yok

2020 yılının sonuna yaklaşırken sıfır araçlarda yıl sonu indirimlerinin başlaması ikinci el araç fiyatlarının da düşmesine neden oldu. İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanırken alıcıların talebinin ise düşük olduğu gözlendi.

Bakan Elvan: “İş dünyasının görüşleri yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'İş dünyasının görüşleri, yapacağımız düzenlemelere önemli katkı sunacak' dedi.

Girişimcilik fikrine 200 bin TL hibe ve şirket kurma desteği

Üniversite sanayi işbirliğini etkin bir şekilde yürüterek girişimcilik alanında hayata geçirdiği çalışmalarla bölgesel kalkınmaya ve ekonomik büyümeye katkı sağlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), teknolojik ve yenilikçi iş fikirleri için önemli bir projeye daha imza atıyor.

Korona virüs sürecinde Gaziantep'e ne kadar yardım yapıldı

Korona virüs sürecinde Gaziantep'e yapılan yardım rakamları ı açıklandı

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusunda, 'İşveren ve hükümetin, tebessüm ettirecek, evet diyeceğimiz bir rakam getireceğini umut ediyoruz' dedi.

Gaziantep'ten Suudi Arabistan’a halı ihracat rakamları açıklandı

2020 halı ihracat rakamlarını değerlendiren GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan son dönemlerde Suudi Arabistan'a gerçekleştirilen ihracatta yaşanan sorunların yavaş yavaş ortadan kalktığını ifade ederek, Ocak Kasım 2020 döneminde Suudi Arabistan'a birlik olarak toplam 180 milyon 424 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Halı ihracatında artış devam ediyor

Kasım ayı ihracat rakamlarının açıklanmasının ardından TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı değerlendirmede, halı ihracatçılarının Türkiye genelinden kasım ayında toplam 257 milyon 758 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini, bir önceki yıla oranla artışın yüzde 2,4 olarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Gaziantep ihracatta rekor kırıyor

Gaziantep, açıklanan kasım ayı ihracat rakamlarına göre yeni bir rekor daha kırarak Ocak-Kasım döneminde 7 milyar 51 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Vergi yapılandırması internet üzerinden yapılabilinecek

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamına giren borçların vergi dairesine gitmeden 7 gün 24 saat internet üzerinden yapılandırılabileceği müjdesini verdi.

Korona virüs oto lastikçileri de vurdu

Kış lastiği zorunluluğu uygulamasının başlaması oto lastikçilerde kısmi yoğunluğa neden olurken, Gaziantepli lastikçiler korona virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kendi işlerini de etkilediğini iddia etti.

Bakan Selçuk: “Kısa Çalışma Ödeneğine yeni başvuruları bugün almaya başlıyoruz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kısa Çalışma Ödeneğine yeni başvuruları bugün almaya başlıyoruz' dedi.

Vergi ve borç yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Aralık

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Tarık Törer, 17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren vergi ve borçların yapılandırılması ilişkin kanundan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te işyeri kapanan esnafa bin 500 TL destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Korona virüs (Kovid-19) Salgını nedeniyle tedbir amaçlı işyeri kapanan esnafa yeni bir müjde daha vererek bin 500 Türk lirası maddi yardım yapacaklarını duyurdu.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kasım ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 4 Aralık'ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Gaziantep'te ekmek zammı 1 ay ertelendi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’te ekmeğe yapılan zammın 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Toplam 1978 haber.