Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada altın fiyatları 24.10.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 470,30 lira oldu.

Serbest piyasada döviz fiyatları 24.11.2020

Dolar 7,9070 liradan, euro ise 9,3740 liradan güne başladı.

Gaziantep Üniversitesi Sözleşmeli 206 Sağlık Personeli Alacak

Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli 206 sağlık personeli alacak

Serbest piyasada döviz fiyatları 23.11.2020

Dolar 7,6520 liradan, euro ise 9,0860 liradan güne başladı.

Ticaret Bakanlığı uyardı! Kredi kartı dolandırıcılığına dikkat

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin kredi kartı bilgileri kullanılarak dolandırıcılığa maruz kalmamaları ve mağduriyet yaşamamaları amacıyla uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te esnafa indirimli su

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yeni tip Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yayınlanan genelgede kapanan iş yerleri sahipleri ve çalışanlarına meskenlerde kullandıkları su tariflerinde yüzde 50 indirime gidileceği müjdesini verdi.

Altunkaya ve Kaplan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorunları anlattı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki TİM heyetini Vahdettin Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya ve TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan sektörel sorunları anlatarak destek istediler. Görüşmeden memnun ayrılan Altunkaya ve Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ve TİM Başkanı İsmail Gülle'ye teşekkür ettiler.

Doğal gaz işlemlerinde randevu ve HES kodu uygulamaları hayata geçti

Zorlu Enerji, müşteri hizmetleri merkezine gidecek abonelerin beklemelerini önlemek için çağrı merkezi üzerinden randevu sistemini hayata geçirdi. Şirket, abonelerini ofislerine HES kodu sorgulamasıyla kabul ediyor.

Ezo gelinler tarım okulu ile hayata tutundu

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden 7 kadın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan Tarım Okulu'na giderek, burada aldıkları eğitimin ardından Ezogelin Kooperatifi'ni kurup üretim yapmaya başladı.

Pideye zam yapıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde ekmeğe 25 kuruşluk zam yapıldı. Yapılan zamla 1 TL'den satılan pide ekmeği 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandı.

Gaziantep’te sertifikalı tohum üretimine başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilçelerde verim ve kalite bakımından önem arz eden ürün çeşitlerinin tohumlarının üretimi için 'Sözleşmeli Sertifikalı Tohumluk Yetiştirme ve Üretim Projesi' ni Araban'da başlattı. Proje kapsamında ilçede üretime elverişli buğdayın sertifikalı tohumunu elde etmek amacıyla orijinal tohum ekimi yapılması için 8 çiftçi ile protokol imzalandı.

PTT’den Öğretmenler Günü’ne özel indirim sürprizi

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırladığı kampanya ile kargo taşımacılığında tüm Öğretmenlerin yüzünü güldürecek.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,1840 liradan, euro ise 9,6900 liradan güne başladı.

Döviz kurları haftaya düşüşle başladı

ABD seçimleriyle birlikte hızla yükselişe geçen döviz kurları hafta açılışı ile inişe geçti. Dolar 8,54'ten 8,02'ye kadar düştü. Aynı şekilde euro da 10,17'den 9,48 seviyesine kadar düşüş gösterdi.

Gaziantep’te doğal yaşam pazarına ilgi artıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin iş birliğinde kurulan Doğal Yaşam Pazarı, vatandaş tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Şahinbey İlçesi'ne bağlı Kavaklık Mahallesi Hayri Tütüncüler Parkı'nda bulunan pazarda, ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla satış yapan kadınların el işlemeleri ve köylerde yetiştirilen organik ürünler görücüye çıkıyor.

40 bin nüfuslu ilçede 600 galerici bulunuyor

Türkiye'nin otomobil piyasasının kalbi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde atıyor. Güneydoğu'nun ikinci el araçlarının toplandığı 40 bin nüfuslu ilçede 600'e yakın araç galerisi bulunuyor. Türkiye'nin dört bir tarafından bu bölgeye gelenler, aradıkları özellikteki araçları satın alıyor.

Mesai arkadaşlarının sesini kaydetmek kovulma sebebi

Çalıştığı özel bir şirkette mesai arkadaşlarının, özel görüşme ve konuşmalarını, kendi cep telefonu ile gizlice kayıt ettiği öne sürülen işçi, kapı önüne konuldu. Mahkemenin kapısını çalan işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; cep telefonu ile iş arkadaşlarının özel görüşme ve konuşmalarını kayıt altına aldığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye tazminat ödenmemesi gerektiğine hükmetti.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 8,4320 liradan, euro ise 10,0360 liradan haftaya başladı.

Motorine zam

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 10 kuruş zam geldi.

Toplam 1980 haber.