Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kasım ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 4 Aralık'ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Gaziantep'te ekmek zammı 1 ay ertelendi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’te ekmeğe yapılan zammın 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Serbest piyasada döviz fiyatları 30.11.2020

Dolar 7,8470 liradan, euro ise 9,4120 liradan haftaya başladı.

Bakan Selçuk: “İhtiyaç sahibi hanelerde yaşayan 386 bini aşkın dezavantajlı öğrenciye destek sağladık”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Şartlı Nakit Transferinin Etkisinin Güçlendirilmesi Projesi ile ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan 386 bini aşkın dezavantajlı öğrenciye destek sağladıklarını söyledi.

Serbest piyasada altın fiyatları 27.11.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 447,80 lira oldu.

Yeni istihdamda bulunacaklara yüzde 70 maaş desteği

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM), Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile birlikte yürütülecek olan projeyle, 2021 yılında GSO üyelerine istihdam edecekleri çalışanlar için 6 ay boyunca yüzde 70 maaş desteği sağlanacağını söyledi.

Dil ve konuşma bozuklukları GTO’da ele alındı

Eğitimden iş yaşamına hayatımızı birçok anlamda olumsuz yönde etkileyen pandemi sürecinde dil ve konuşma bozuklukları ve yapılması gerekenler GTO Akademi tarafından düzenlenen, Dil ve Konuşma Terapisti Muhammed Alkan'ın konuşmacı olduğu Pandemide Dil ve Konuşma Bozukluklarına Yönelik Öneriler' konulu online seminerde ele alındı.

Serbest piyasada döviz fiyatları 27.11.2020

Dolar 7,8790 liradan, euro ise 9,4070 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları 26.11.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 460,20 lira oldu.

Bakan Pakdemirli’den yeni işçi alım müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı.

GASKİ duyuru; ? faiz indirimi

Gaziantep GASKİ genel müdürlüğünde duyurulur,Su borçlarını yapılandırma başladı

Serbest piyasada döviz fiyatları 26.11.2020

Dolar 7,9450 liradan, euro ise 9,4880 liradan güne başladı.

Bakan Varank: “Türkiye,Avrupa’da ilk 5’te yer alıyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye rüzgar türbini ekipman üretimi yapan büyük ölçekli tesisleriyle Avrupa'da ilk 5'te yer alıyor' dedi.

Benzine zam

Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 37 kuruş zam yapıldı.

Serbest piyasada altın fiyatları 25.11.2020

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 464 lira oldu.

Suudi Arabistan, Türkiye’den hayvanî ürün ithalatını yasakladı

Suudi Arabistan'ın Türkiye'den hayvanî ürün ithalatını askıya alma kararı, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ihracatçı birliklerine yazılı olarak iletildi. Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumundan (SFDA) alınan yazıda, 15 Kasım 2020 itibariyle, Türkiye'den sığır eti ve ürünleri, koyun eti ve ürünleri, beyaz et ve ürünleri, balıkçılık ve su ürünleri, süt ve anne sütü alternatifi olan mamalar, yumurta ve ürünleri ile bal ve ürünlerinin Suudi Arabistan'a ithalatının durdurulduğu bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda, 'Bu çerçevece SFDA tarafından yukarıda belirlenen ürünlerin Suudi Arabistan'a ihracatında 15 Kasım 2020 tarihinden itibaren veteriner sağlık sertifikası düzenlenmemesi gerekmektedir' denildi.

KKTC’nin yerli ve milli otomobili Günsel, anavatanla buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerli otomobili Günsel, anavatanla buluştu. Basın, iş ve siyaset dünyası ile halk tarafından yoğun bir ilgi ve heyecanla karşılanan aracın ilk modeli B9, fuar alanı dışında gerçekleştirilen test sürüşlerinde tam not aldı. İkinci model J9'un konsept tasarımı da görücüye çıktı. 21 Kasım'da tamamlanan fuarın ardından Günsel ekibi ve araçları KKTC'ye döndü.

Serbest piyasada döviz fiyatları 25.11.2020

Dolar 8,0030 liradan, euro ise 9,5240 liradan güne başladı.

GASKİ’den borçlulara yapılandırma müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler 7256 Sayılı Kanun kapsamında su borçlarının yapılandırılmasının başlandığını, peşin ödeme yapıldığında gecikme faizinde yüzde 90 indirim uygulanacağının müjdesini verdi.

Toplam 1980 haber.