Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep tarihi ihracat rekoruna koşuyor

Gaziantep, açıklanan Ekim ayı ihracat rakamlarına göre rekor düzeyde ihracat rakamına ulaşarak, 2020 yılını tarihi bir ihracat rekoruyla kapatma sinyali verdi. Gaziantep, Ekim ayında gerçekleştirilen 801 milyon 392 bin dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,60 artış, bir önceki aya göre ise yüzde 5,24 artış gösterdi.

Türkiye’nin hayvan yemi Gaziantep’ten

Gaziantep'te yetişen ve ikinci kez hasadı yapılan yemler Türkiye'nin dört bir tarafındaki hayvan çiftliklerine gönderiliyor.

Dövizde artış devam ediyor

Dolar 8,0880 liradan, euro ise 9,5770 liradan güne başladı.

Gaziantep’te beyaz altın bereketi

Araban ovasında başlayan ve beyaz altın olarak tabir edilen pamuğun hasadında sona yaklaşıldı. Pamuk hasadı bu sene üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Tüketiciye sarımsak müjdesi

Pandemi sürecinde en çok tüketilen ürünler arasında yer alan ve doğal antibiyatik olarak bilinen sarımsaktan tüketiciye sevindiren haber geldi. Geçen yıl yoğun talep nedeniyle yüksek fiyata satılan sarımsağın bu yıl dikim alanı 2 kat arttırıldı

Şahinbey’den çiftçilere 4 bin ton gübre desteği

Şahinbey Belediyesi, çiftçilere 2 bin 600 ton taban gübresi ve bin 400 ton üst gübre olmak üzere toplam 4 bin ton gübre dağıtımı yaptı.

Emlakçılık sektörüne yeni düzenleme

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığınca emlakçılık faaliyetlerine yönelik Resmi Gazetede yayımlanan yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahinbey’den çiftçilere 3 bin 430 ton buğday, arpa ve mercimek tohumu desteği

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde çiftçilere 3 bin 430 ton buğday, arpa ve mercimek tohumu dağıtımı yapıldı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 487,60 lira oldu.

Otomobil üretimi yüzde 18 düştü, ikinci el araç fiyatları fırladı

Yılın ilk dokuz ayında otomobil üretiminin geçen yıla göre yüzde 18 azalması ikinci el araç fiyatlarının yukarı yönlü harekete geçmesine neden oldu. Oto galer sahipleri piyasadaki arzın talebi karşılamadığından dolayı fiyatların artışa geçtiğini düşünüyor.

Yunanistan'ın maskesi Gaziantep’ten

Sanayici ortaklığıyla maske ve cerrahi önlük üretimine başlayan Gaziantep Nurel Enver Taner Olgunlaşma Enstitüsü ürettiği sağlık malzemelerini Avrupa'ya ihraç ediyor. Enstitünün pandemi sürecinde de ülkeye döviz girişi sağlayan enstitüde, İtalya ve Almanya'nın tulum, önlük ve maske talebinden sonra Yunanistan'dan gelen kumaş maske siparişini yetiştirmeye çalışıyor.

Gaziantep’te halı sektörü yeni bir rekor daha kırdı

Dünya ekonomisini ve bütün sektörleri etkileyen pandemi sürecinde halı sektörü hızlı bir toparlanmaya girerek Haziran itibarıyla eski günlerine dönmeye başladı. Eylül ihracat rakamlarına göre, halı sektörü tarihindeki en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirerek yeni bir rekor daha kırdı.

Borsa ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 1,05'lik değer kazandı.

Bakan açıkladı; 2023 yılında Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Fatih Sondaj Gemimize lojistik destek sağlayan Filyos Limanı'ndaki kıyı lojistiği genişleme çalışmalarını ve Karadeniz gazının şebekeye bağlanacağı noktayı havadan inceledik. Hazırlıklarımız sürüyor. 2023 yılında Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturacağız.

Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı arasında bir Gaziantepli

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Capital Dergisinin 'Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı' araştırmasında, yeniden iş dünyasının en güçlü liderleri arasında yerini aldı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,7090 liradan, euro ise 9,0580 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 470,90 lira oldu.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 471,40 lira oldu.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 7,7670 liradan, euro ise 9,1120 liradan güne başladı.

Toplam 1979 haber.