Sağlık

Sağlık Haberleri

ANKA'da anne sütünün önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 'Emzirme Haftası' nedeniyle farkındalık etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. İyem, varisin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi'nden Prof. Dr. Hikmet İyem, varisin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Emzirme Haftası' etkinliği

'Bebek Dostu Hastane' ve 'Yenidoğan Dostu Hastane' unvanlarına sahip SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak ve bilgilendirme yapmak maksadıyla stant kuruldu.

Avrupa Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.

Uzun süren bel ağrılarına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, toplumda oldukça yaygın görülen sağlık sorunları arasında yer alan bel fıtığına dikkat çekti.

Dünya Yürüyüş Günü'nde, doğada yürüdüler

Şehitkamil Belediyesi, sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadele alanlarında önemli bir adım daha attı. Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliği büyük ilgi gördü.

ANKA Hastanesinden 4 Ekim'de anlamlı etkinlik

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

MMT Amerikan Hastanesi'nde Emzirme Haftası etkinliği

Özel MMT Amerikan Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle kurulan stantta anne ve anne adaylarına emzirme hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sindirim bozukluğu tespiti için elastaz testi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel, sindirim enzimlerinin oranın tespitinin Elastaz isimli bir test ile mümkün olduğunu belirterek, kişinin kilo dengesinin ve kilo ile ilgili sorunlarının tespit edilebileceği hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Koca: “Dr. Ersin’in vefatı adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin'in vefatı, bilhassa hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır' dedi.

Gaziantep'te nöbetçi eczane listesi

Gaziantep Eczacı Odası tarafından bugün hangi eczanelerin nöbetçi olarak görevlendirildiği paylaşıldı. İşte, 28 Eylül 2023 Perşembe günü Gaziantep'te nöbetçi olan eczanelerin listesi...

Mevsim geçişlerinde çocuklarda alerjik astıma dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. M. Erkan Altuncu, Çocuklarda, Alerjik astımı tetikleyen belli başlı yaygın bulunan alerjenler bulunduğuna dikkat çekerek bu alerjenler hakkında bilgi verdi.

Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir: 'Bel ağrısını ciddiye alın'

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, toplumda oldukça yaygın görülen sağlık sorunları arasında yer alan bel fıtığına dikkat çekti.

Gaziantep'te 26 Eylül 2023 nöbetçi eczane listesi

Gaziantep Eczacı Odası tarafından bugün hangi eczanelerin nöbetçi olarak görevlendirildiği paylaşıldı. İşte, 26 Eylül 2023 Salı günü Gaziantep'te nöbetçi olan eczanelerin listesi...

Bakan Götaş: “900 bini aşkın işitme kaybı yaşayan insanımızın hayatını kolaylaştıracağız”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi Lansman Töreni'nde, 'AİLEM Engelsiz İletişim Merkezimizin sunduğu hizmetlerle, ülkemizdeki 900 bini aşkın işitme kaybı yaşayan insanımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz' dedi.

Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Uzun Medical Point'te

Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Mehmet Uzun Medical Point Gaziantep Hastanesi de hasta kabulüne başladı.

İngiltere'den gelen Obezite hastası Gaziantep'te şifa buldu

İngiltere'nin Londra şehrinde yaşayan Samer Hasan isimli vatandaş, başvurduğu Gaziantep'teki Özel Hatem Hastanesi'nde uygulanan obezite cerrahisinin ardından kilolarına veda ediyor.

Uzmanlar bulaş riski yüksek olan eris varyantına karşı uyarıyor

Uzmanlar, son zamanlarda Türkiye'de de ortaya çıkan ve kişiden kişiye öksürme, hapşırma ve konuşma ile kolayca bulaşabilen koronavirüs eris varyantı hakkında uyarıda bulunarak bağışıklığın güçlü tutulması gerektiği ve kalabalık ortamlarda maske takılmasına vurgu yaptı.

Gaziantep'te 110 araç ile bini aşkın acil sağlık personeli depremzedelerin ilk yardımına koştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te 16 bin civarında yaralı vatandaşın ilk yardımına 110 araç ve bini aşkın 112 Acil Sağlık personeli koştu. 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, depremlerde yaralanan Gazianteplilere ilk ve acil müdahalede bulunarak yaralarını sardı.

Toplam 863 haber.