Sağlık

Sağlık Haberleri

Bina yıkımında 'asbest' uyarısı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasarlı olan binaların yıkılmaya başlanması ile birlikte asbest ve akciğer hastalığı sorunları baş göstermeye başladı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, inşaat tozuna bağlı olarak kısa veya uzun vadede solunum yolu hastalıklarıyla karşılaşabileceğini, bölgede bulunanların kronik akciğer hastalıklarının tetiklenebileceğine dikkat çekti.

Şanlıurfa'dan gelen hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde sağlığına kavuştu

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çiftçilik yapan İdris Barkiyer, yaşadığı kaza sonucu römork ve biçerdöverin arasında kaldı. 10 kaburgasının kırıldığı kazada Şanlıurfa'nın çeşitli hastanelerinde tedavisine çözüm bulamayan Barkiyer, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde sağlığına kavuştu.

Diyabet hastalarına sıcak hava uyarısı

Yaz aylarının en sıcak dönemi yaşanırken uzmanlar, diyabet hastalarının sıcaklardan olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Gaziantep'te kanser bilgilendirmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) bugüne kadar, yaklaşık 200 bin kişiye bilgilendirme eğitimi verdi.

Çikolata kisti hastalığı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, endometriozisin (çikolata kisti hastalığı) üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'unda, adet sancısı çeken veya çocuk sahibi olamayan kadınların ise neredeyse yarısında görüldüğünü söyledi.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi hekim kadrosunu güçlendiriyor.

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, ANKA Hastanesi'nde göreve başladı.

Gaziantep Şehir Hastanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

AK Parti'nin vizyon projeleri arasında yer alan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinde sona gelindi. Büyük bölümü tamamlanan hastanede incelemelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, 'Bin 875 yataklı yeni hastanenin olduğu bu dev eser şehir hastanesi Gaziantep'imize, ülkemize hatta bölgemize çok önemli katma değer sağlayacaktır' dedi.

Danimarka'dan geldi, Gaziantep'te sağlığına kavuştu

Danimarka'dan karın ağrısı şikayeti ile gelen ve sol yumurtalığında 13 cm boyunda kistik bir kitle tespit edilen 17 yaşındaki Havin Sincar Medical Point Gaziantep Hastanesinde gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuştu.

Kavurucu sıcaklıklar kalp krizini tetikliyor

Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hayri Alıcı, sıcaklık artışlarının kalp hastaları için daha zorlayıcı ve tehlikeli olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım' unvanı

SANKO Üniversitesi Hastanesi 27 yıllık deneyimiyle bölgeye başarıyla sağlık hizmeti sunarken, farklılığını verilen belgelerle taçlandırıyor.

İş kazaları artıyor, uzmanlar uyarıyor

Geçtiğimiz yıl iş kazalarında Avrupa birincisi olan Türkiye'de, artan iş kazalarını önlemek için uzmanlar harekete geçti. Sahada denetimleri arttıran iş güvenliği uzmanları, işçileri ve yöneticilerini kurallara uymaları konusunda uyarırken, iş verenlere ise çalışma ortamında gereken ekipmanların temini konusunda hassas davranmasını istedi.

Antep fıstığı sevenlere kötü haber

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, antep fıstığı sevenleri alerji konusunda uyararak, Antep fıstığı tükettikten sonra kaşıntı, kabarıklık, nefes darlığı, ishal, tansiyon düşüklüğü hatta bayılma gibi bir şikayet varsa, mutlaka alerji hekimine başvurmalarını önermekteyiz dedi.

Akciğeri embolisi geçiren hasta akılcı tedaviyle kurtarıldı

Nefes darlığı, bacak şişliği ve halsizlik şikyetiyle Liv Hospital Gaziantep'e getirilen Zöhre Atilla'nın akciğer embolisi geçirdiği ortaya çıktı. Hasta acil olarak uygulanan ameliyatsız yöntemlerle sağlığına kavuştu.

Sıcak hava kalbi vuruyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz, aşırı sıcakların sadece kalp sorunu yaşayan hastalar için değil, sağlıklı insanlar için de kalp hastalıkları açısından risk oluşturabileceğini dile getirdi. Ciddi sağlık sorunları yaşanmaması için çok gerekli olmadıkça sıcak havalarda dışarı çıkılmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kaçmaz, su tüketimine de özen gösterilmesi gerektiğini de vurguladı.

Artan sıcaklıklara dikkat

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcaklığın artması, kişilerin açık havada ve tatil bölgelerinde daha fazla vakit geçirmeye başlaması sıcak çarpması gibi bazı tehlikeleri de beraberinde getirebiliyor.

Canlı vericili karaciğer nakliyle yaşama yeniden tutundu

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO), başarılı karaciğer nakilleriyle de hastalara yaşam umudu olmaya devam ediyor.

Sıcak havada sivrisinek ısırıklarına dikkat

Uzmanlar, son dönemlerde yaşanan aşırı sıcaklarla birlikte sivrisinek ısırıklarının arttığını ve ısırıkların tehlikeli olarak nitelendirilecek hastalıklara yol açabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Almalı, SANKO Üniversitesi Hastanesinde

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Duygu Alime Almalı, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'ni tercih etti

Giresun'da esnaflık yapan üç çocuk babası Yetiş Bayram, SANKO Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feragat Uygur'un gerçekleştirdiği başarılı kapalı (minimal) bypass ameliyatıyla şifa buldu.

Toplam 863 haber.