Eğitim

Eğitim Haberleri

TÜBİTAK'tan GİBTÜ'de önemli toplantı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberlerindeki heyet GİBTÜ'yü ziyaret ederek, üniversitenin bölgesel, ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına yönelik hedefler belirleme yönünde toplantı gerçekleştirdiler. Görüşmede GİBTÜ'nün TÜBİTAK projeleri ve Ar-Ge çalışmaları da konuşuldu.

Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesinde GSOMEM'de verilen teorik eğitimler tamamlandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) ortaklığı ile yürütülen Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi'nde GSO-MEM tarafından verilen eğitimler tamamlandı.

Büyükşehir'den Gazi Şehirli gençlere Temel Havacılık eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Kurumu iş birliği ile yürütülen plastik model uçak yapımı kursuna katılan öğrenciler açık havada yapılan test uçuşunun ardından eğitimlerini tamamladı.

Depremde etkilenen öğrencilerin okul ihtiyaçları Büyükşehir'den

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere öğrencilerin tüm çanta, kırtasiye ve okul kıyafetini karşılayacak.

2023 KPSS cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sınavları cevap kağıtları ve aday cevapları, ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.

Gaziantep AB Bilgi Merkezinden Erasmus+ etkinliği

1996 yılından bu yana Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (Gaziantep ABBM), Erasmus+ çerçevesinde düzenlediği etkinlik ile Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getirdi.

Dekoratif ahşap boyama kursu yoğun ilgi görüyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan Dekoratif Ahşap Boyama Kursu yoğun ilgi görüyor. Dekoratif Ahşap Boyama Kursu'na katılan kursiyerler hem moral depoluyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.

KPSS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2023 KPSS sonuçları açıklandı.

Genç Girişimcilerin Geleceği projesinin açılışı HKÜ'de gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı destekleriyle yürütülen Genç Çalışanlar için Girişimcilik Becerilerinin Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi projesinin açılışı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Cine Amfi'de gerçekleştirildi.

Şehitkamil Sanat Merkezi çocuk orkestrası ilk konserini verdi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Sanat Merkezi'nde (ŞSM) Yaz Sanat Akademisi etkinlikleri çerçevesinde açılan gitar, piyano ve keman kursuna katılan kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Sertifika töreni öncesi, kursiyerler tarafından kurulan Şehitkamil Sanat Merkezi Çocuk Orkestrası ilk konserini düzenledi.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencilerinin YKS başarısı

Gaziantep Kolej Vakfı 2023 Mezunları, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başarılarını taçlandırdı.

SANKO Okulları öğrencilerinin YKS başarısı

SANKO Okulları 2023 Mezunları, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başarılarını taçlandırdı.

GASMEK'in YKS başarısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) eğitim gören 108 öğrenci, tıp fakültesine yerleşerek hayallerindeki doktorluk mesleğine kavuştu.

GİBTÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasında

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre programları yüzde 98,39 doluluk oranına ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

Depremzede kardeşlerin eğitim başarısı

Gaziantep'te 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden dolayı zor günler geçiren ve üniversite sınavına birlikte hazırlanıp birbirlerine verdikleri destekle tıp fakültesini kazanan iki kardeş, ailelerinin gurur kaynağı oldu.

SANKO Üniversitesinde yüzde 100 doluluk oranı sağlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre; SANKO Üniversitesinin lisans ve önlisans kontenjanları yüzde 100'ü doldu.

ÖSYM, 2023 YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM, 2023 YKS Yerleştirme Sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Şahinbey bünyesinde okuma yazma öğreniyorlar

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerinde ve gençlik merkezlerinde açtığı özel sınıflarla okuma yazma bilmeyen vatandaşlara eğitim veriyor.

Şehitkamil'de açılan yaz kuran kursları yoğun ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesine bağlı 26 aile merkezinde açılan yaz dönemi kuran kursları bin 850 öğrencinin katılımıyla yoğun ilgi göründü. Kuran kursu eğitimi alan öğrencilere yönelik düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Fadıloğlu, dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Toplam 861 haber.