Eğitim

Eğitim Haberleri

YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.

MEB Görevde Yükselme Sınavı’na girecek personelden sınav ücreti alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek personelden sınav ücreti alınmayacağını söyledi.

GİBTÜ'den büyük başarı

Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

Fadıloğlu: 'En iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencileri, sınav öncesi moral etkinliğinde Gençlik Kampı'nda ağırladı. Öğrencilere, 2023 YKS Bilgilendirme Kitapçığı armağan eden Başkan Fadıloğlu, 'Kütüphanede imkanlar dahilinde öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Üniversite sınavı, nihayetinde hayatın sonu demek değil. Her şeyin başında öncelikle iyi insan olmak geliyor. İyi insan olmak elimizde' dedi.

SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Meryem Kılıç'ın projesi birinci oldu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ile Arş. Gör. Mehmet Dündar'ın birlikte geliştirdiği Üriner Örnek Toplama Aparatı (ÜÖTOPA) Projesi Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda çalışmalarını yürüten TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Yeni Hayaller Girişimci Fikirler' yarışmasında 120 proje arasından birinci oldu.

Şahinbey'de çevreci okullara ödül yağmuru

Şahinbey Belediyesi 5-12 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde çevreye duyarlı olan okulları ödül yağmuruna tuttu.

GKV İlkokulu'nda mezuniyet balosu

2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokuldan mezun olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri için GKV eğitim kampüsünde düzenlenen muhteşem baloda öğrenciler gönüllerince eğlenirken bir üst sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşadılar.

GKV Anaokulu öğrencilerine muhteşem kep töreni

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ilköğretim hazırlık sınıfı öğrencilerini düzenlenen diploma töreniyle ilkokula uğurladı. GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen törene büyük ilgi dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığından GİBTÜ'ye ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette kurumlar arasında ortak olarak yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

'Bir at bir Murat' temalı sergi

Ressam Emine Özdemir'in atları konu alan 'Bir At Bir Murat' temalı özgün baskı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde devam ediyor.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin deneme sınavı talebini karşılayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, binlerce öğrencinin katıldığı ücretsiz deneme sınavında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi.

120 kursiyerin 230 eseri görücüye çıktı

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler, Dönem Sonu Sergisi'nde ürettikleri eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gaziantep'te LGS'ye girecek 50 bin öğrenciye sınav seti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 50 bin öğrenciye sınav seti dağıttı.

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep'te düzenlendi

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde Prof. Dr. Levent Eraslan'ın katılımıyla Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü yapıldı.Deprem illerinden gelen uzmanların yer aldığı çalıştayda bilgi paylaşımında bulunan Eraslan, 'Yangın, deprem, sel ve pandemi gibi olağanüstü hallerde eğitimde mutlaka bir B planı olmalı' dedi.

Sınava girecek öğrencilere hediye verdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liselere Giriş Sınavı'na girecek Irmak Melek Ürün ile Halil İbrahim Ataoğlu'nu evlerinde ziyaret etti. Sınava girecek öğrencilere hediye veren Başkan Fadıloğlu, tavsiyelerde bulunarak, Allah emeklerini zayi etmesin, gönüllerindekini haklarında hayırlı eylesin' dedi.

HKÜ dünyanın en büyük uluslararası yükseköğretim fuarı NAFSA'da

Uluslararasılaşma konusunda gelişen yeni yaklaşımları yakından takip eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bu yıl Washington'da 75.'si düzenlenen dünyanın en geniş yükseköğretim zirvesi ve fuar organizasyonu olarak bilinen NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı'na 'Study in Türkiye' pavilyonunda katılıyor.

Şahinbey millet kütüphanesi hızla yükseliyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin çalışmaları tüm hızı ile sürerken Başkan Mehmet Tahmazoğlu, inşaatta görev yapan işçilerle bir araya geldi.

Kolej öğrencilerine Avrupa'da bilim ve kültür gezisi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri düzenledikleri yurt dışı bilim ve kültür gezileri çerçevesinde İsviçre, Fransa ve Almanya'da incelemeler yaptı. İdareci ve öğretmenlerinin rehberliğinde GKV Cern Bilim Gezi kafilesinde yer alan öğrenciler 6 gün süren gezilerinde üç ayrı ülkede incelemelerini tamamlayarak yurda döndü.

Gaziantep'te kolej öğrencilerinden mezuniyet balosu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve GKV Cemil Alevli IB Koleji'nden 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için balo düzenlendi. Geleneksel mezuniyet balosuna aileleriyle birlikte katılan öğrencilerin duygusal anları dikkat çekti.

Toplam 861 haber.