Eğitim

Eğitim Haberleri

Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2022-2023 akademik döneminde 51 öğrenci, düzenlenen diploma ve yemin töreniyle mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Gaziantep'te kadın çiftçilere tarım eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde üreten çiftçi kadınların iş hayatındaki etkinliğini artırmak ve aile ekonomisine katkıda bulunulması amacıyla Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi'nde 600 kadın çiftçiye tarım eğitimi verildi.

Şehitkamil'deki ortaokul ve lise birincileri ödüllendirildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, üstün başarı göstererek okul birincisi olan tüm ortaokul ve lise öğrencilerini dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Ürdün heyeti GİBTÜ'ye hayran kaldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Orta Doğu ile uluslararası alandaki bağlantılarını güçlendirmek için çalışmalarına hız verdi. Erasmus çerçevesinde Gaziantep'te bulunan Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi heyeti GİBTÜ'yü ziyaret ederek iş birliğine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği

GİBTÜ ile uluslararası alanda önemli bir yere sahip olan Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan üniversitelerle eğitim anlaşmaları imzalamaya devam eden Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda mezuniyet balosu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'ndan 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için düzenlenen muhteşem baloda duygusal anlar yaşandı. Mezuniyet balosuna katılan GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki mezun olan öğrencileri kutlayarak başarılar diledi. Öğrencilerin lise yaşamlarını GKV Özel Liselerinde devam ettireceği de açıklandı.

Şahinbey'de karne alan 160 bin öğrenciye spor ayakkabı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde karnelerini alan 160 bin öğrenciye spor ayakkabısı hediye ediliyor.

Gaziantep'te YKS maratonu başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de başladı. Gaziantep'te bazı adaylar, sınava girecekleri okula son anda yetişirken, bazı adaylar ise giriş saatine yetişemeyince sınava alınmadı.

Depremzede öğrenciler karnelerini alırken öğretmenlerinin elini öptü

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu yerlerden olan Gaziantep'te 679 bin öğrenci karne aldı. Depremde anne ve babalarını kaybetmenin hüznü ile karne sevincini yaşayan öğrenciler, karnelerini alırken öğretmenlerinin elini öptü.

Bakan Tekin, depremzede öğrencilerle oyun oynadı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremzede öğrencilerle buluşarak, pul geçirme oyunu oynadı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep'te öğrencilerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te Empati Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

GKV geleneksel erikçe çocuk olimpiyatları heyecanı

2022-2023 eğitim öğretim yılsonu etkinlikleri çerçevesinde GKV Geleneksel Erikçe Çocuk Olimpiyatları heyecanı yaşandı. GKV Özel İlkokulu ve GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı şenlikler de çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirilirken öğrenciler şenlik boyunca gönüllerince eğlenerek yoğun geçen ders yılının stresini attılar.

Kadınların el emekleri görücüye çıktı

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet sunan aile merkezlerinde eğitim gören kadınlar, ürettikleri eserleri açılan sergiyle beğeniye sundu. 5 merkezde hazırlanan sergilerin açılışını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eşi Seval Fadıloğlu ile birlikte yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 'İlk ödevimiz bölgedeki vatandaşlarımızı mağdur etmemek'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te gerçekleştirilen 'Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Tekin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan afet bölgesini deprem öncesi koşullara yeniden kavuşturmuş olacağız dedi.

Yükseköğretim kurumları sınavı mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 18-19 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'nda mezuniyet heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2022-2023 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilerini düzenlenen kep töreniyle GKV Özel Liselerine uğurladı. GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen muhteşem kep töreninde duygusal anlar yaşandı.

Kolej öğrencilerinden resim sergisi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsü bahçesinde açılışı gerçekleştirilen ve 420 eserden oluşan yılsonu sergisi sanatseverlerin büyük ilgi odağı oldu. Farklı tekniklerle yapılan eserlerden oluşan sergide anaokulu, ilkokul, ortaokul ve GKV Özel liseleri öğrencilerinin dönem içerisinde yaptığı eserler yer alıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda mezuniyet heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için düzenlenen kep töreninde duygusal anlar yaşandı. Ulusal ve uluslararası alanlarda başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirildiği gecenin sonunda 13 yıllık eğitim yaşamını GKV Özel Okulları çatısı altında geçiren öğrenciler keplerini gururla atarken sevinçlerini aileleriyle yaşadılar.

SANKO Üniversitesi'nde deprem, sağlık ve hemşirelik sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından Gaziantep Üniversitesi Hemşirelik Bölümü iş birliği ile 'Deprem, Sağlık ve Hemşirelik Sempozyumu' düzenlendi.

Toplam 861 haber.