Eğitim

Eğitim Haberleri

GAÜN'de Tekstil ve Halı Sektöründe Pazarlama paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde, tekstil ve halı sektöründe pazarlama stratejilerinin ele alındığı 'Tekstil ve Halı Sektöründe Pazarlama' paneli gerçekleştirildi.

GİBTÜ'de geniş katılımlı 'Yapay Zeka Çağında Birey ve Toplum Çalıştayı' yapıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yapay zeknın bireyler ve toplumlar üzerindeki etkilerini ele aldığı önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Çalıştayda, 'Yapay Zeka Çağında Birey ve Toplum' konusu mercek altına alındı.

Minik eller GAÜN'e fidan dikti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Yerleşkesine Nizip Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından fidan dikildi.

GAÜN'DE yapay zeka alanıyla ilgili bölümler açılıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Otağ-ı Hümayun'da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleşen, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın da katıldığı Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri toplantısı düzenlendi.

HKÜ'de Triatlon Semineri ile sağlıklı yaşam rüzgarı esti!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Topluluğu ve Spor Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen 'Yüzde 100 Triatlon: Ömür Boyu Sağlık için Yaşam Boyu Spor' adlı seminer programında, Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, Triatlon'a özgü deneyimleri ve sporun beden, zihin ve ruh sağlığına olan olumlu etkilerini öğrencilerle paylaştı.

Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ'den önemli adımlar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin ortak girişimleri ile düzenlenen; 'Havacılık Sektörü'nde Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi İş Birliği' programında; TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) ile üniversite arasında eğitim-öğretim iş birlikleri geliştirme ve ortak Ar-Ge projeleri oluşturma kanalları tanıtıldı.

GAÜN'de 'Potansiyel mezun buluşması' etkinliği

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) öğrenim görmekte olan ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında mezun olması planlanan uluslararası öğrencilere yönelik 'Potansiyel Mezun Buluşması' etkinliği düzenledi.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Uygar Koleji 12'nci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversitesini ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı.

GAÜN Hastanesi'nde Dünya Obezite Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi'nde 'Dünya Obezite Günü' farkındalık etkinliği düzenlendi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Eğitimde iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş'tan GAÜN'de

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) inceleme ve toplantılara katıldı.

Gazikültür, yeni bir eseri daha okuyucuyla buluşturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları, akıllı ve dirençli kentler üzerine 'Farklı Yönleriyle Akıllı Kent Uygulamaları, Mevcut Durum ve Çözüme İlişkin Yaklaşımlar: Bir Yol Haritası' adlı eseri okuyucuyla buluşturdu.

HKÜ'lü öğrenciler 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda üst düzey diplomatlarla buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda üst düzey diplomatlarla buluştu.

Yatırımın Şifreleri HKÜ'de masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HKÜ-SEM) ve Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 'İslam Memiş Yatırımın Şifrelerini Veriyor' adlı programda Finans Analisti İslam Memiş; ekonomi ve finansal piyasa konularında güncel ve detaylı bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu HİSTOLAB yarışması

SANKO Okulları öğrencileri, Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından organize edilen HİSTOLAB (Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İş birliği Laboratuvarı) proje yarışmasında Türkiye elemelerini geçerek Fransa'da sergi ve ödül törenine davet edildi.

GİBTÜ'de din öğretimi konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye'de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)' paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

SANKO Okulları'nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

SANKO Okulları'nın 33 öğrencisi 12 projeyle '55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerinde yarışmaya hak kazandı.

GAÜN öğrencisi Kur'an-ı Kerim'i yarışmasında birinci oldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencisi Ahmet Suci, Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kur'n-ı Kerim'i Güzel Okuma' yarışmasında birinci oldu.

Serkan Kaptan, GAÜN öğrencilerine tecrübelerini anlatı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan, konuşmacılığını TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan'ın yaptığı Küresel Şoklar ve Havacılık Sektörünün Gelecekteki Konumu Konferansı gerçekleşti.

Toplam 856 haber.