Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Benzine zam

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 10 kuruş artış yapılacak.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,8720 liradan, euro ise 7,7730 liradan güne başladı.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 394,20 lira oldu.

Motorine zam

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 10 kuruş zam geldi.

Çiftçilerden Tahmazoğlu’na teşekkür

Şahinbey İlçesinde bulunan çiftçiler Şahinbey Belediyesi'nin kendilerine vermiş olduğu destekten dolayı Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.

Genç girişimcilerden gümrük personeline önemli destek

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu, GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı gümrük müdürlüklerinde çalışan personelin Covid-19'dan korunması amacıyla bin adet yüz koruyucu siperlik hibe etti.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa, güne yüzde 1,41'lik yükselişle başladı.

Merkez Bankası, aylık fiyat gelişmesi raporunu açıkladı

Merkez Bankasının açıkladığı raporda, temel mal grubu yıllık enflasyonu haziran ayında 2,13 puan artarak yüzde 11,39 oldu. Bu dönemde yıllık enflasyon tüm alt gruplarda yükseldi, fiyatlar üzerinde birikimli döviz kuru etkileri ve salgına bağlı birim maliyet artışları ile normalleşme süreciyle birlikte bazı gruplara yönelik güçlenen talep de etkili oldu.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 6,8630 liradan, euro ise 7,7480 liradan güne başladı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgının ekonomik etkileriyle mücadele edilmesine yönelik Halkbank tarafından sunulan 'Esnaf Destek Paketi' çerçevesinde sağlanan işletme kredisinden 700 bin esnafın yararlandığını belirterek, kullandırılan kredi tutarının 17,2 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Türkiye, sürüş verilerinin paylaşılmasında önce faydaya bakıyor

LeasePlan, Mobility Monitor araştırmasının ikinci bölümü olan 'Araç Verileri ve Gizlilik' araştırmasını yayınladı. Yapılan araştırma, Türkiye'deki araç kullanıcıların yüzde 50'den fazlasının veri paylaşımı konusunda endişeli olduğunu ortaya koyarken, Türklerin trafik sıkışıklığı ve yakıt maliyetleri gibi konularda koşulsuz bir şekilde veri paylaşımında sakınca görmediğini gözler önüne serdi.

Altınyıldız Classics 'Benim markam' oldu

'Benim markam' araştırması sonuçlarına göre erkek giyim alanında Altınyıldız Classics, yüzde 22.5 ile tüketicinin ilk sıraya yerleştirdiği marka oldu.

TCMB reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranını düşürdü

Merkez Bankası, reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranını düşürdü.

Karnabahar tarlada 3 lira, pazarda 7 lira

Çiftçinin 3 liraya aracıya sattığı karnabahar pazarda 7 liraya satılıyor

İmparatorların çayında rekolte düşüşü sürüyor

Yaş çay tarımında 3. sürgün sürerken, 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' rekoltesinde önceki yıllara göre düşüş sürüyor.

Fındık üreticisi fındığını katma değerli hale getiriyor

Giresun'un Tirebolu ilçesinde Ziraat Odası tarafından kurulan ve fındık üreticisinin hizmetine sunulan entegre tesis sayesinde üreticiler fındığını katma değerli ürünler haline getirerek serbest piyasada 16 lira yerine 60 liradan satıyor.

Avrupa'ya 154 tonluk proje taşındı

Ankara'da üretilen 154 tonluk dev elektrik trafosu, test işlemleri için Hollanda'nın Rotterdam kentine taşındı. Büyük bir titizlikle yürütülen taşıma işlemi boyunca kara, deniz ve nehir yolları kullanıldı. Trafo, test işlemlerinin ardından aynı rota üzerinden Ankara'ya geri getirilecek.

Dağlardan gelen şifa kaynağı: Kuşburnu

Gümüşhane'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan kuşburnu hasadında son günler yaşanıyor. Marmelat ve reçelinin yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu Türkiye'de en fazla Gümüşhane'de üretiliyor.

Cari fazla Ağustos'ta arttı

Cari işlemler fazlası, 2019 Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre 554 milyon dolar artarak 2 milyar 604 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Toplam 1954 haber.