Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kuru meyvede 'inovatif ürün' morali

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, dünya kuru meyve ve mamulleri ticaretinde 'inovatif' ürünlerin pazarlardaki payının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Paris SIAL 2022'nin verimli geçtiğine de dikkat çeken Başkan Çıkmaz kurum meyve sektörüyle ilgili gelişmeleri de yakından izlediklerini sözlerine ekledi.

GTO üyeleri Fransa'da gıda fuarına katıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), üyelerinin sektörleri ile ilgili gelişmeleri küresel düzeyde takip edebilmeleri için yaptığı çalışmalara Sial Paris Gıda Fuarı'na düzenlediği heyet organizasyonu ile devam etti.

Akaryakıt istasyonları, elektrikli şarj ünitelerine kapılarını açıyor

Trugo şarj cihazları, 81 ildeki 400 Shell noktasında kullanıcılarla buluşacak.

Avrupa'da Türk ürünlerine talep artıyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, gıda sektörünün en prestijli fuarlarından biri olan SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nın Avrupa ve Amerika pazarları açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,5880 liradan, euro ise 18,3170 liradan güne başladı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (17 Ekim 2022)

SIAL Paris 2022'de Kadooğlu rüzgarı

Sektöründeki uluslararası pazarların etkili aktörleri arasında yer alan Kadooğlu Yağ, dünyanın en büyük ve en önemli organizasyonları arasında yer alan SIAL PARIS 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nın adeta parlayan yıldızı oldu. Fuarda Kadooğlu Yağ standını ziyaret eden Türkiye Paris Büyükelçisi Ali Onaner Celal Kadooğlu'ndan bilgiler alarak kutladı.

Ocak-Eylül döneminde otomotiv üretimi yüzde 4, ihracatı yüzde 2 arttı

2022 yılı Ocak-Eylül döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 962 bin 18, otomobil üretimi ise paralel seyrederek 571 bin 6 adet olarak gerçekleşti. Bu dönemde otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 2 oranında arttı.

Döviz kurları haftaya nasıl başladı

Dolar 18,5880 liradan, euro ise 18,1270 liradan haftaya başladı.

GSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO), Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçimi başladı.

Bağımsız Denetçi Tatlı'dan 'enflasyon' ve 'faiz' değerlendirmesi

Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, son zamanlarda tartışılan Faiz mi enflasyonu doğurur, yoksa enflasyon mu faizi doğurur' sorusunu cevaplayarak, enflasyon ve faiz sarmalının fiyatları artırdığını belirtti.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,5770 liradan, euro ise 18,1660 liradan güne başladı.

Kamp ve karavan tutkunları fuarda buluşuyor

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenecek CAMPEX Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, 02-06 Kasım 2022 tarihleri arasında OFM Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (13 Ekim 2022)

Kuru meyve ihracatçıları Paris yolcusu

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 2022 yılının dokuz aylık sürecinde Güneydoğu'dan toplam 231 milyon 881 bin dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gaziantep'te sezonun son kurutmalıkları güneşe bırakıldı

Gaziantep'te kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti kurutmalıklar sıcaklıkların etkisini yitirmeye başlamasıyla son kez güneşe bırakıldı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (12 Ekim 2022)

Halıcılar 7 kıta 7 ülke projesiyle yeni pazarlara yöneliyor

Dünya genelinde halı üretimi gerçekleştiren rakip ülkeleri yakından takip ettiklerini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, mevcut pazarların korunması için yenilikçi ürünlerle pazarlarda var olunabileceğini, yeni yatırımların bu yönde gerçekleştirileceğini ifade ederek 'Yenilikçi ürünlerle mevcut pazarlarımızda payımızı arttırırken, yeni pazarlar için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

Dondurma artık kışın da tüketilecek

Yazın vazgeçilmez lezzeti dondurma, artık kışın da tüketilecek. Gaziantep'te kadınlar tarafından üretilen kurutulmuş dondurma, birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Toplam 1962 haber.