Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türk ve Suriyeli girişimcilere akademik destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark ile SPARK arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte GAÜN Teknopark yüzde yüz hibe girişimci hibrit destek programını başlattı.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,6080 liradan, euro ise 18,5370 liradan güne başladı.

Çiftçilere son 6 ayda 7 bin kamyonluk tohum ve gübre desteği

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere 6 ay içerisinde 7 bin kamyonu bulan 69 bin 440 tonluk sertifikalı tohum, fide ve gübre dağıtımı yapıldı.

GSO'nun sektörel ticaret heyeti organizasyonları firmalara ışık tutuyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), 19-23 Ekim 2022 tarihlerinde Almanya'ya sektörel ticaret heyeti düzenledi. Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde düzenlenen heyete GSO Kimya ve Plastik Kümesinde yer alan firmaların temsilcileri katıldı. Firmalar burada yaptıkları görüşmeler ve ziyaretlerle sektörlerine katma değer sağlama fırsatı buldu.

Genç işadamları vodafone ile digital dönüşüme hazırlanıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'teki iş dünyasına yönelik faaliyetleriyle gündemi belirleyen Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD), Vodafone, Endüstri 4.0 ve Dijital Fabrika Hakkında Konuşuyor buluşmasıyla Vodafone Türkiye'nin önemli isimlerini kentin genç iş insanlarıyla buluşturdu.

GTB'de yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB)seçimleri sonrası oluşan yeni meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi. GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında düzenlenen ekim ayı olağan meclis toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, meclis üyeleri ve denetim kurulu üyeleri katıldı

Hububat sektörü Mardin'de buluşuyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından 27 Ekim 2022 Perşembe günü Mardin'de Hububat Sektör Buluşması gerçekleştirileceği açıklandı. Celal Kadooğlu Başkanlığında gerçekleştirilecek buluşmaya hububat sektörünün temsilcilerinin katılması bekleniyor.

153 Ülkeye 345 bin 377 ton kuru meyve ihracatı yapıldı

Bu yılın il 9 ayındaki ihracatı 1 milyar doları aşan Türk kuru meyve ve mamulleri sektörünün en büyük pazarı Avrupa olurken ülke bazlı ihracatta ise Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa ise en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı. Süreçte toplamda 153 ülkeye 345 bin 377 ton ürün ihraç edildi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,6080 liradan, euro ise 18,3680 liradan güne başladı.

Borsa ilk yarıda rekor seviyeye ulaştı

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 1,29'luk değer kazandı. Endeks 3.996,38 puana çıkarak rekor seviyeyi gördü.

Yurt dışından getirilen telefonlarda üç yılda bir telefon düzenlemesi kapsamında denetimler artırıldı

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, yurt dışından yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limiti olan üç yılda bir tane sistemine ilişkin, 1 Kasım itibarıyla (x-ray) aramaları yoğunlaştıracaklarına dikkati çekerek, 'Zaten halihazırda kontrollerimiz sıkı şekilde devam ediyor. 1 Kasım'dan sonra bu sistemden daha yoğun kontroller yapacağız' dedi.

Bakan Yanık: “Eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı çerçevesinde 2 bin 23 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz' dedi.

TSE'nin sektör buluşmaları Gaziantep'ten başlayacak

Teknoloji ve bilgi transferi, üreticiye pazar şartlarına uyumluluk ve son kullanıcıya kalite güvencesi sağlayan Türk Standardları Enstitüsü (TSE), iş dünyasının talepleri ve sanayideki gelişmeler doğrultusunda sektörlere yönelik hizmet çeşitliliğini zenginleştiriyor. TSE, Türkiye'nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilciler ile bir araya gelmek için 'TSE Sektör Buluşmaları'nı Gaziantep'ten başlatıyor. Sektör Buluşmalarında, iş dünyasına TSE'nin yakın zamanda faaliyete geçirdiği hizmet alanları ile önümüzdeki süreçte uygulamaya alacağı projeleri hakkında bilgilendirmeler ve sunumlar yapılacak.

Gaziantep'te soğuk hava bere satıcılarının yüzünü güldürüyor

Tüm yurtta olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep'te de etkili olan soğuk hava, atkı, bere ve eldiven satıcılarının yüzünü güldürüyor.

Türkiye 387 firmasıyla SIAL-Paris'e katıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 15-19 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşen SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarı'nı ziyaret etti.

Araban Ovası'nda mısır hasadına başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 2022 yılı ikinci ürün yağlık dane ve silajlık mısır hasadına başlandı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (21 Ekim 2022)

GTB'den üyelerine 'E-Tescil' eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi tarafından, GTB üyesi işletmelere yönelik 'E-Tescil' eğitimi düzenlendi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,5920 liradan, euro ise 18,1780 liradan güne başladı.

Toplam 1962 haber.