Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GSO'da 'Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı' gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı(İKA) iş birliğinde, firmaların savunma sanayi sektöründe katma değerli üretim yapmalarına ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne (AFGM) tedarikçi olmalarına katkı sağlamak amacıyla 'Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Gaziantepli Halıcılar Avustralya'da 400 milyon dolarlık pazara talip

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya-Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya'da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı.

34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor.

34 yıl önce tedavülden çıkarılan 2.5 TL’lik madeni paralar yeniden geliyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi kurutmalık tezgahlarda

Kış aylarının vazgeçilmezi kurutmalık tezgahlarda Gaziantep'te kış aylarının gelmesiyle birlikte kurutmalıklar tezgahlarda yerini almaya başladı.

GSO'da, 'kimyasal ürünler ve geri dönüşüm birleştirilmiş sektör toplantısı' yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Kimyasal Ürünler ve Geri Dönüşüm Birleştirilmiş Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Kış aylarının vazgeçilmezi kurutmalık tezgahlarda

Gaziantep'te kış aylarının gelmesiyle birlikte kurutmalıklar tezgahlarda yerini almaya başladı.

Dolar 28,3200 liradan, euro ise 29,9510 liradan güne başladı.

Dolar 28,3200 liradan, euro ise 29,9510 liradan güne başladı.

2.Campex Kamp, Karavan ve Doğa Sporları Fuarı kapılarını açıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının destekleri ile 2'ncisi düzenlenecek olan ''CAMPEX Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı'' 01-05 Kasım 2023 tarihleri arasında OFM Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

GTB meclis toplantısı Vali Çeber'in katılımıyla yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin ayçiçeği ihracatı 9 ayda 400 milyon dolar

Tarımsal destek çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenen tutarın ton başına bin TL'den yeni dönemde bin 500 TL'ye çıkarılmasını değerlendiren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, aşırı sıcaklara bağlı olarak verim kaybı yaşayan bölgede verilen bu desteği ayçiçek yağı üreticileri olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Avustralya, halı sektörü için önemli bir pazar

Malezya'daki temaslarını tamamlayan Gaziantepli halıcılar Avustralya'ya geçerek buradaki görüşmelerine başladı.

Kadınlardan giyim kursuna yoğun talep

Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan giyim kursundan yararlanan kadınlar, öğrendikleri bilgiler sayesinde ihtiyaç duydukları kıyafetleri dikerek hem kendi hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar, istemeleri durumunda ürettikleri ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyorlar.

GSO'da inşaat sektör toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde İnşaat Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası İzmir Tekstil ve Konfeksiyon Sempozyumu

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, otomotiv sektöründen sonra Türkiye ekonomisi içinde en yüksek ikinci payı alan tekstilin, ülkemiz için stratejik öneme sahip sektör konumunda olduğunu söyledi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 28,1420 liradan, euro ise 29,6770 liradan güne başladı.

GTO Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ertelendi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, köprü ve otoyol ücretlerinde yapılan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ocak 2024'e ertelendiğini açıkladı.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam

Köprü ve otoyol ücretlerine 25 Ekim itibariyle geçerli olacak şekilde zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü tek yön geçiş ücreti 8,5 TL'den 15 TL'ye yükseltildi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Pegasus’tan 1000 kız öğrenciye TEV bursu

Toplumsal cinsiyet dengesi konusunda etkin çalışmalar yürüten Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 1000 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle üniversite bursu vererek eğitimlerine destek oluyor. TEV tarihinde tek seferde verilen en yüksek destek olduğu belirtilen bu iş birliği kapsamında, bursiyerlerin yüzde 25'i deprem bölgelerinden geliyor.

Toplam 1949 haber.