Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dolar 28,8990 liradan, euro ise 31,6640 liradan haftaya başladı.

Dolar 28,8990 liradan, euro ise 31,6640 liradan haftaya başladı.

Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,64 olarak belirlendi. Bu durum vergi, harç ve cezalara da yansıyacak

Yargıtay Kararıyla: Geciken Maaş Kıdem Tazminatı Nedeni Olabilir

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin verdiği bir kararla, işçilerin maaşlarının gecikmesi durumunda haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabilecekleri belirlendi. Hukukçular, bu kararın işçilere, genel hükümler çerçevesinde bir senelik çalışma sonrası kıdem tazminatı alma hakkı kazandıktan sonra maaşlarının gecikmesi halinde işten ayrılma hakkı tanıdığını belirtiyor.

Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 40'a Yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bugün yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu'nun politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 35'ten yüzde 40 düzeyine yükseltme kararı aldığı bildirildi.

AmCham Türkiye dijital akademi programı mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), AmCham Türkiye ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen dijital akademi programının mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

GTO, Gaziantep'i Ankara'da buluşturdu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 'Gazi şehir için Ankara'dayız' sloganıyla önemli bir toplantıya imza atarak Gaziantepli üst düzey isimleri Ankara'da bir araya getirdi.

GSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis üyeleri, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ev Hanımlarına Yönelik Yeni Emeklilik Sistemi Geliyor

Türkiye'de ev hanımlarının emeklilik süreçlerine yönelik önemli bir düzenleme yapılması gündemde.

Kış lastiği mesaisi başladı

Kışı rahat ve sorunsuz geçirmek isteyen araç sahipleri, oto lastikçilerinin yolunu tutmaya başladı. Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi Gaziantep'te hava sıcaklıklarının düşmesiyle lastikçilerde hareketlilik başladı.

İhracatın yıldızlarında hububat ihracatçılarına ödül yağmuru

En fazla ihracat gerçekleştiren firmaların ödüllendirildiği GAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde Güneydoğulu ihracat şampiyonu ihracatçı firmaların 31'i ödül alarak geceye damga vurdu. Başarılı ihracatçıları kutlayan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu 2024 yılında daha yüksek performans göstereceklerine inandığını ifade etti.

Gaziantep'te Kış aylarının vazgeçilmezi cevizli sucuk

Gaziantep'te kış aylarının vazgeçilmez tatlarından olan cevizli sucuk, pestil ve muskaya, soğuk havayla birlikte ilgi arttı. Gaziantep'in yöresel ürünlerini satan esnaf, kış lezzetlerine olan ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Kış aylarının vazgeçilmezi cevizli sucuk

Gaziantep'te kış aylarının vazgeçilmez tatlarından olan cevizli sucuk, pestil ve muskaya, soğuk havayla birlikte ilgi arttı. Gaziantep'in yöresel ürünlerini satan esnaf, kış lezzetlerine olan ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Bakan Şimşek, Gaziantep'te çiftçilere mazot ve sertifikalı tohum dağıttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te çiftçilere mazot ve sertifikalı tohum dağıtım programına katıldı.

Dünya halı üretiminin merkezi Türkiye, dünya halı modasında da belirleyici

Genç yeteneklerin Türk halı sektörüne ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İstanbul'da düzenlenen İHİB 16. Ulusal Halı Tasarım Yarışması'na katılarak finale kalan eserleri inceledi. Kaplan, genç tasarımcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Altunkaya'ya ihracatın şampiyonluk ödülü

Türkiye'nin bir çok sektörde global pazarlardaki en büyük temsilcileri arasında yer alan Altunkaya Grup'a İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından birincilik ödülü verildi. Birincilik ödülünü Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül'den alan Mahsum Altunkaya yatırımlarının süreceğini, daha fazla istihdam ve ihracat için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Güneydoğu'nun ihracatta parlayan yıldızları ödüllendirildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri düzenlediği ödül gecesiyle bölgede 2022 yılında yaptığı ihracatlarla fark oluşturan, bölge ve ülke ekonomisine en fazla katkıda bulunan firmaları ödüllendirdi.

SANKO Dış Ticaret Aş. ve SANKO Tekstil'e ihracatın yıldızı ödülü

SANKO Holding şirketlerinden SANKO Dış Ticaret AŞ ile SANKO Tekstil, ihracattaki başarısından dolayı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından ödüllendirildi.

Gaziantepli halıcılar yeni başarı öyküleri yazmaya hazırlanıyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, A Para TV'de yayınlanan Değişim Zamanı programına katılarak Sevda Hallaç'ın sorularını yanıtladı. İstanbul'da gerçekleştirilecek olan CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı öncesi yapılan çalışmalar ve fuarla ilgili bilgileri paylaşan Başkan Kaplan, 'Türkiye dünya parça halı üretiminin yüzde 72'sini üretiyor. Üretimin başkenti Türkiye'nin dünya halı ticaretinin de merkezi olması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz' dedi.

Tahmazoğlu 'Hayvancılığa desteğimiz sürecek'

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli destekler sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kapcağız Mahallesi'nde hayvan desteğinde bulunduğu Özbay ailesiyle bir araya geldi.

Toplam 1956 haber.