Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TİM Başkanvekili ve GAİB Başkanı Kileci HORASİS Küresel toplantısında

Dünya liderlerinin en önemli yıllık toplantılarından birisi olan Horasis Küresel Toplantısı ilk kez Türkiye'de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası iş birliği ile Gaziantep'te düzenlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türkiye'de yatırım fırsatlarını anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Horasis Toplantısı'na katılarak Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin bir sunum yaptı. Bakan Şimşek, doğal gaz ve petrol üretim potansiyelinin önümüzdeki dönemde enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacağını belirtti.

GAGİAD Başkanı Koçer, Tekstilde Sürdürülebilir Gelecek Paneli'nde konuştu

Gaziantep Genç İş İnsanları (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, 'Tekstilde Sürdürülebilir Gelecek' başlıklı panelin açılışında konuştu. Gaziantep'in güçlü bir tekstil ve ihracat kenti olduğunu vurgulayan Koçer, 'Gazi şehrimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere taşıdığı tekstil deneyimiyle Cumhuriyetin 100. yılında da kararlı yürüyüşünü sürdürmekte, başarı hikayelerini ilmek ilmek örmektedir' ifadelerini kullandı.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri yapıldı

Türkiye'de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla, Oda/Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye'nin en büyük girişimci ağı TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) gerçekleşti.

Büyükşehir, depremzede çiftçilere sulama sistemi desteği veriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde depremden etkilenen çiftçiler için sulama sistemi desteği verildi.

HORASIS Global Toplantısı Gaziantep'te başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde uluslararası yatırımcı ve CEO'ların katılacağı HORASIS Global Toplantısı 22 Ekim Pazar günü Gazi şehirde başlıyor.

İhracat Akademisi Projesi 8. dönem eğitim programı başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından dış ticaret alanında firmaların rekabetçiliğini artırmak, pazar paylarını geliştirmek ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamını sağlamak hedefiyle sürdürülen İhracat Akademisi Projesi'nin 8. dönem eğitim programı başladı.

Halı ihracatçılarının yeni hedefi uzak ülke pazarları

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 21-29 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenleyeceği Sektörel Ticaret Heyetiyle Malezya ve Avusturalya'da pazar arayışlarını sürdürecek. Sürdürülebilir ihracat için bütün pazarlarda etkinliklerini arttırmaya çalıştıklarını ifade eden GAHİB Başkanı, uzak ülkeler hedefiyle gerçekleştirecekleri Sektörel Ticaret Heyetinin olumlu sonuçlar elde edeceğini sözlerine ekledi.

GSO'da, 'Gaziantep Tekstil Sektörü Yeşil Dönüşüm Çalıştayı' yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, tekstil sektöründeki yeşil dönüşümün irdelenmesi, tekstil alt sektörleri bazında AB Yeşil Mutabakatına uyum için atılması gereken adımların görüşülmesi, firmalardaki yeşil dönüşüm stratejilerinin belirlenmesine destek olmak hedefiyle, Yeni Nesil Sanayici Platformu Yeşil Dönüşüm Komisyonu ve Horizon Concultancy iş birliğinde, 'Gaziantep Tekstil Sektörü Yeşil Dönüşüm Çalıştayı' düzenlendi.

Türkiye'nin makarna ihracatının yüzde 65'i Güneydoğu'dan

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yılın ilk 9 ayı sonunda hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracatı 2,8 milyar dolar oldu.

GSO Meclis Toplantısı Vali Kemal Çeber'in katılımıyla yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in katılımıyla, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Güvenilir ürün zirvesinde tarım şehri Gaziantep konuşuldu

Güvenilir Ürün Platformu tarafından Güvenilir Ürün Zirvesi'nin 2'ncisi düzenlendi. Deprem bölgesindeki zirai üretime dikkat çekmek ve yerel üretime destek olmak için düzenlenen zirveye katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin zirvede 'Tarım Şehri Gaziantep' modelini ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Konut fiyatları Ağustos ayında yıllık yüzde 90,3 arttı

Konut fiyat endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 90,3 oranında arttı.

'Yeşil Dönüşüm'de finansmana erişim GTO'da konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) destekleriyle kurduğu Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi organizasyonunda 'Yeşil Dönüşümde İşletmelerin Finansal Kaynaklara Erişimi Semineri' düzenlendi.

Özel Halk Otobüsleri ücretsiz biniş hakkı olan yolculara 4 gün sınırlama getirdi

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, ücretsiz biniş hakkı olan tüm grupları ayda 4 gün ücretsiz taşıyacaklarını duyurdu.

Gülsan Holding Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ı ağırladı

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan, faaliyet gösterdiği sektörlerde Türkiye liderliğini sürdüren Gülsan Holding'i ziyaret ederek Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Işıkhan öğle yemeğini de Gülsan Holding işçileriyle birlikte yemekhanede yedi.

SGK "e-Devlet" platformunda en çok ziyaret edilen kurum oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, e-Devlet'te en çok hizmet geliştiren ve en çok ziyaret edilen kurumun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olduğunu açıkladı.

GSO'da tekstil sektör toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, tekstil sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların katılımları ile Tekstil Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

'Hanım Eller' sergisi ŞSM'de açıldı

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren aile merkezinde açılan kurslardan yararlanan kadınların ürettiği eserler, 'Hanım Eller' adıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Toplam 1962 haber.