Ekonomi

Ekonomi Haberleri

CFE 2023 Fuarı halıcılık sektörünü zirveye taşıyacak

Dünyadaki halı ihracatının yaklaşık yüzde 17'sini gerçekleştiren Türk halıcılık sektörü, 5-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ilk kez düzenlenecek olan CFE 2023-Carpet & Flooring Expo Fuarı'nda ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Altunkaya'ya İhracatın Şampiyonu Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'ya; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından Meyve Sebze Mamulleri Türkiye ihracat Şampiyonu Ödülü verildi. Gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya'yı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan başarılar diledi.

Gaziantep'te hasat sevinci

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hububat hasadı başladı. Yüksek rekolte bekleyen çiftçinin hasat sevincine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da ortak oldu.

Sınırda karbon düzenlemesi mekanizması GTO'da anlatıldı

Üretim sektörünü yakından ilgilendiren ve 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan 'Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması Gaziantep Ticaret Odası-Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde anlatıldı.

GTB Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO-MEM'de 'GES kurulum, bakım ve onarım, istihdam desteği ve teşvikleri' anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğinde; Güneş Enerji Santrali (GES) Kurulum, Bakım ve Onarım, İstihdam Desteği ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.

Şahin'den güvenli geri dönüş için dünyaya iş birliği çağrısı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brüksel Kent Zirvesi'nde yaptığı sunumda Suriyeli göçmenlerin güvenli geri dönüşlerinde yürütülecek projelerde uluslararası kuruluşlara iş birliği ve destekleme konusunda çağrıda bulundu.

Gaziantep'te 4 gazete birleşti, Gazete27'yi kurdu

Gaziantep'te Basın İlan Kurumu'na bağlı 4 gazete birleşerek, yeni bir gazete kurdu. Gazete27 bugün ilk sayısı ile okuyucularına merhaba derken, Gaziantep haberleri, son dakikaları ve en sıcak gelişmeleri okuyuculara aktarıldı.

İslahiye'de kiraz hasadı başladı

Gaziantep'te yaz sezonunun gelmesiyle İslahiye ilçesinde yılın ilk kiraz hasadı yapıldı. Yüksek rekolte beklenen 'Napolyon' cinsi kirazının kilosu ise üreticiden 15 ile 30 TL arasında satılıyor.

Dolar 23,5950 liradan, euro ise 25,5330 liradan güne başladı.

Dolar 23,5950 liradan, euro ise 25,5330 liradan güne başladı.

GTO üyeleri İtalya'da tekstil teknolojileri fuarına katıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), üyelerinin sektörleri ile ilgili gelişmeleri küresel düzeyde takip edebilmeleri için yaptığı çalışmalara ITMA Milano Tekstil Teknolojileri Fuarı'na düzenlediği heyet organizasyonu ile devam etti.

2023'ün ilk 5 ayında mercimek ihracatı 200 milyon dolara yaklaştı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden 2022 yılında 41.150 bin ton mercimek ihraç edilirken 45 milyon 957 bin dolar katma oluşturulduğunu açıkladı.

TİSK Başkanı Akkol: “Asgari ücretteki beklentiyi karşılayabilmek için Türk işverenleri olarak konuları masaya getireceğiz”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 'Şu anda kamuoyunda asgari ücretin güncelleştirilmesi ile ilgili bir beklenti var. Biz de bu beklentiyi karşılayabilmek için Türk işverenleri olarak neler yapılabilir diye bakıp konuları masaya getireceğiz' dedi.

Türk tekstilinde sürdürülebilirlik rüzgarı

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Fikret Kileci, beraberindeki heyetle birlikte Helsinki'de düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu ile eş zamanlı düzenlenen programa katıldı.

Dolar 23,5730 liradan, euro ise 25,3410 liradan haftaya başladı.

Dolar 23,5730 liradan, euro ise 25,3410 liradan haftaya başladı.

HAK-İŞ Sendikası'ndan deprem bölgesine 260 milyon TL'lik destek

HAK-İŞ Sendikası, Denetim ve Disiplin Kurulu'nun ilk toplantısını, Gaziantep'te depremden etkilenen illerin, il, bölge ve şube başkanlarının katılımıyla 'Yaralarımızı Hep Birlikte Saracağız, Geleceğimizi Birlikte İnşa Edeceğiz' temasıyla gerçekleştirdi. HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, deprem bölgelerine toplam 260 milyon TL'nin üzerinde destek verdiklerini açıkladı

Gaziantep'teki sanayiciler ITMA Milano Fuarı'nda

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) heyeti, bölge sanayicilerle birlikte ITMA Milano 2023 Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Teknolojisi Fuarı'na katıldı.

TARMAKBIR'de Başak Traktör Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bayramoğlu dönemi

1978 yılında kurulan ve tarım sektöründen 195 firmanın üye olduğu Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği'nin (TARMAKBİR) Ankara'da yapılan 31. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Başak Traktör'ü temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bayramoğlu seçildi.

TOBB Gaziantep KGK meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KGK) Meclis Toplantısı yapıldı.

Toplam 1962 haber.