Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GSO ve İKA iş birliğinde Kayseri'ye çıkarma

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) heyetleri, Gaziantepli firmaların temsilcileri ile birlikte Kayseri'de bazı kurum ve firmalara ziyaretlerde bulundu.

İhracat akademisi projesi 7. dönem eğitim programı başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2018 yılından bu yana sürdürülen İhracat Akademisi Projesi'nin 7. dönem eğitim programı başladı.

Motorine büyük zam geliyor

Motorine 12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere büyük zam geleceği belirtildi.

Dolar 26,1140 liradan, euro ise 28,7560 liradan güne başladı.

Dolar 26,1140 liradan, euro ise 28,7560 liradan güne başladı.

Bakan Bolat: “Otomotiv sektöründe çok ciddi çürük elmalar var”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcilerinin otomotiv sektörünün fahiş fiyat yapmakla ve stokçulukla anılmasını istemediğini dile getirerek, 'Otomotiv sektörünün temsilcileri, 'Otomotiv sektörünün bu şekilde gündemlerle anılmasından rahatsızlık duyuyoruz. Yapacağınız yönetmelik değişiklikleri, alacağınız kararlara desteğimiz tam' dediler. Aralarında çok ciddi çürük elmalar var, o çürük elmaları temizleme konusunda biz onların da gayret göstermelerini istedik. Ama biz tüketicilerimizin mağdur edilmesine ya da kazıklanmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dirençli şehir çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın 1'inci Birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Sigara fiyatlarına ikinci büyük zam!

Yeni vergi zamlarının ardından birçok sektörden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Sigara geçen ay yapılan 5 TL'lik zammın ardından ikinci güncellemeler de geliyor. İşte yeni fiyatlar...

Borsa haftaya rekorla başladı

Borsa, haftaya yüzde 1,25'lik yükselişle başladı.

İşsizlik oranı Mayıs’ta yüzde 9,5’e geriledi

İşsiz sayısı 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 9,5 seviyesinde gerçekleşti.

Gaziantep'in çöpleri enerjiye dönüşüyor

Gaziantep'te hayata geçirilen Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi, günde bin 600 ton çöpü enerjiye dönüştürerek ekonomiye can veriyor.

Kartlı ödeme tutarı Mayıs’ta yüzde 125 arttı

Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar TL oldu.

'Amcham Digital Academy' projesi başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Amerikan Şirketler Derneği Türkiye (AmCham) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü ortaklığı ile yürütülen 'Amcham Digital Academy' projesi başladı.

Türkiye'nin gönlü zengin 50 iş insanı

Capital Dergisi'nce bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen 'Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı' araştırmasında, SANKO Holding ve Konukoğlu ailesi, önceki yıla göre 12 sıra yükselerek sekizinci sırada yer aldı.

İkinci el araçlarda satıcılar yasağı delmenin yöntemini buldu

İkinci el araç fiyatlarının bayi fiyatını geçemeyeceği şeklindeki yönetmelik değişikliğinin üzerinden bir gün geçmeden araç satıcıları yasağı delmenin yeni yöntemini buldu. Araçların sahte fiyatlarını siteye yükleyen, gerçek fiyatı ise iletişime geçildiğinde açıklayan satıcıların bu yöntemini İHA ortaya çıkardı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı:

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, kırmızı et sektöründe fiyatların dengelenmesi ve halkın alım gücünün korunmasına yönelik sektörün tüm aktörleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını bildirdi.

OBA Makarna ve İpek Yem Fortune 500'de

OBA Makarna, yatırımları, üretim ve istihdamının yanı sıra gerçekleştirdiği ihracat oranıyla da en başarılı şirketler arasında yer alırken son olarak 2022 verilerinin baz alındığı Fortune 500 2022 'Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi' sıralamasında iki şirketiyle yer aldı.

Bakan Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı.

Kadooğlu Holding'in iki şirketi Fortune 500'de

Türkiye'nin en büyük beş yüz şirketi Fortune 500 araştırma sonuçları açıklandı. Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kadooğlu Yağ ve Kadoil sıralamalarda yükseldi ve Fortune 500 Türkiye listesinde bu yıl da üst sıralarda yer aldı.

Gaziantep'ten 772 milyon 431 bin dolarlık ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarına göre, Gaziantep'in 2023 yılı Haziran ayı ihracatı, 772 milyon 431 bin dolar olarak gerçekleşti.

Toplam 1962 haber.