Ekonomi

Ekonomi Haberleri

ASCE GYO halka arz oluyor

ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, aile olarak felsefelerinin bir işi yaparken önce Türkiye'yi, sonra kendilerini düşünmek olduğunu söyledi.

2023'ün ilk yarısında rekor ihracat

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, 2023 yılının ilk yarısında Türkiye genelinden Irak'a toplam 5.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederek Irak'ın Türkiye için en önemli pazarlar arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Yöresel ürünlerin dijital dönüşümü GTB'de anlatıldı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Hepsiburada iş birliğiyle yürütülen, 'HepsiTürkiye'den Yöresel Ürünlerin Dijital Dönüşümü' programı çerçevesinde, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından girişimcilere ve işletmelere yönelik online bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rus-Ukrayna savaşı ile Avrupalı ülkeler yönünü Gaziantepli ayakkabı üreticilerine çevirdi

Gaziantep'te 80 bin kişinin istihdam edildiği bin 200 ayakkabı ve 400 terlik atölyesi, 45 ülkeye ihracat yaparak şehre katma değer sağlıyor. Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle birçok Avrupa ülkesi ayakkabı ihtiyacını Gaziantepli üreticilerden karşılamaya başladı.

Yılın ilk kurutmalıkları güneşe bırakıldı

Gaziantep'te yaz aylarıyla birlikte sıcak havaların da etkisini artırmasıyla kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti kurutmalıklar çatı olarak adlandırılan sırıklara gerilmeye başlanarak güneşe bırakıldı.

Ünlüler Bahçeköy Plus projesine yoğun ilgi gösterdi

Ailelerin kendi bahçelerinde istedikleri ürünleri yetiştirebilecekleri Bahçeköy Plus projesinin lansman partisi, ünlü isimlerin katılımıyla doğa ile iç içe bir yaz şenliği havasında düzenlendi.

Mercimek ihracatı 6 ay sonunda 210 milyon dolar oldu

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 6 ayı sonunda sektörün ihracatı 5,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracat miktarı bu dönemde yüzde 4 oranında gerilerken, KG başına ihracat fiyatlarındaki artışın etkisiyle ihracat gelirleri yüzde 2 kadar arttı. Sektörün toplam ihracatı içindeki payı yüzde 3,8 olarak gerçekleşen mercimeğin 6 aylık ihracatı ise 210 milyon dolar oldu.

1.45 milyon TL tasarım yarışmasında finalistler belli oldu

Güneydoğu Anadolu'nun katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması'nın finalistleri açıklandı.

Ticaret Bakanlığı otomotiv ilan kısıtlamasına uymayanlara yönelik tebliğ sürecinin başlatıldığını duyurdu

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların sıfır araçlardan daha yüksek fiyata satılmamasına yönelik yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde, kurallara aykırı 5 bin ilan hakkında tebliğ sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Dolar 26,9040 liradan, euro ise 29,9840 liradan güne başladı.

Dolar 26,9040 liradan, euro ise 29,9840 liradan güne başladı.

Mersin Limanı'nda kalıcı çözüm için GSO ve MIP birlikte çalışacak

Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) ziyarette bulunan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ve beraberindeki heyet, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak ile bir araya geldi.

GTB'den Vali Çeber'e Ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Valisi Kemal Çeber'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Merkez Bankası toplam rezervleri 14 Temmuz ile biten haftada 2 milyar 646 milyon dolar arttı.

Merkez Bankası toplam rezervleri 14 Temmuz ile biten haftada 2 milyar 646 milyon dolar arttı.

GSO'da, seçim sonrası Türkiye ekonomisine bakış ve finansmana erişim toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından kurulan, 'Yeni Nesil Sanayici Platformu' faaliyetleri çerçevesinde 'Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisine Bakış ve Finansmana Erişim' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TOBB Girişimciler Kurulu seçimleri için başvurular başladı

Türkiye'de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla, Oda/Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye'nin en büyük girişimci ağı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyelik başvuruları başladı.

Gram altın rekor seviyede

Ons fiyatı ve dolar kuruna bağlı olarak yükselişini hızlandıran altına talep artıyor. Yeni rekorlar kıran altın dışında gümüşe de ilgi arttı. Gram altın iç piyasada 1734 liraya kadar çıkarak rekor seviyeyi gördü.

Konut fiyatları aylık yüzde 3,6 arttı

Konut fiyat endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artarak 877,9 seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ilk Antep fıstığına GTB'den ödül

Gaziantep'in en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Antep fıstığında yılının ilk ürünü hasat edildi. Karkamış ilçesine bağlı Teketaşı köyünde çiftçilik yapan Abdurrahman Açıkgöz tarafından yetiştirilen 2023 yılının ilk mahsul kırmızı kabuklu Antep Fıstığı, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından ödüllendirildi.

Yavuzeli'nde buğday ve arpa hasadı sürüyor

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde buğday ve arpa hasadı sürüyor.

Toplam 1962 haber.