Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep yılın yarısını 4,6 milyar dolar ihracat ile kapattı

Gaziantep, haziran ayında bayram tatili sebebiyle iş günü kaybının da etkisiyle 772 milyon 430 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracat ile birlikte Gaziantep, 2023 Ocak-Haziran dönemini 4,6 milyar dolar ihracat ile kapattı.

Sarımsak tarlada 15, markette 40 lira

Meşhur Araban sarımsağının hasadı biterken paketleme işlemi sürüyor. Sarımsak tarladan markete gelene kadar fiyatı ise 2 kattan fazla artıyor.

(Özel) Bayramda kuru pastaya talep arttı

Gaziantep'te kurban bayramının gelmesiyle birlikte pastanelerde kuru pastaya ilgi arttı.

Gaziantep'te şeftali sevinci

Gaziantep'te 5 yıl önce dikilen şeftali ağaçları bu yıl yüksek rekolte ile çiftçinin yüzünü güldürdü. Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç edilen şeftalinin kilosu 8 ile 10 TL arasında satılıyor.

Ambarlar doldu, silolarda yer kalmayınca buğdaylar eski usülle saklanmaya başlandı

Depremin etkilediği illerden olan Gaziantep'te çiftçilerin yüzü buğdayla güldü. Buğday yüksek rekolte verirken çiftçiler buğdayları koyacak ambar bulamıyor.

Türkiye'nin un ihracatının yüzde 36'sı Güneydoğu'dan

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk 5 ayında yapılan buğday unu ihracatı 211 milyon dolara ulaştı. Başkan Celal Kadooğlu, Türkiye'den gerçekleştirilen un ihracatının yüzde 36'sının Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ki ihracatçılar tarafından dünya pazarlarına sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Ekmeğin kilogram fiyatı tüm Türkiye’de azami 35 buçuk lira olarak belirlendi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarında yüzde 50, asgari ücrette yüzde 34, işletme giderlerinde ise yüzde 60 artış olmasından dolayı ekmek fiyatlarında değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirterek, 'Azami kilogram fiyatı 25 lira olan ekmeğin 35 buçuk lirayı geçmemesi yönünde öngörümüz var. Bu yönde çalışmalarımız yapılıyor' dedi.

Türkiye’de 2022 yılında 1 milyon 119 bin 615 adet otomobil üretildi

Türkiye'de 2022 yılında 1 milyon 119 bin 615 adet otomobil üretilirken, girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış 2022 yılında 8 trilyon 922 milyar 683 milyon TL oldu.

Seç Market Gaziantep'te esnafla buluştu

Perakende sektöründe esnafı destekleyip güçlendiren iş modeliyle öne çıkan Seç Market, Gaziantep'te potansiyel iş ortaklarıyla bir araya geldi.

SGK Başuzmanı Karakaş: “Yeni asgari ücretle beraber prim gün ücreti 107 liradan 143 liraya çıkacak”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, yeni asgari ücretin belirlenmesiyle beraber, 'Türkiye'de hizmet borçlanması ihtiyacı olan vatandaşların 1 Temmuz'u geçirmeden kesinlikle hizmet borçlanmasını yapması lehine olacaktır. Yaptığımız hesaplamaya göre günlük borçlanma maliyeti 107 lirayken, 143 liraya yükseldiği görülmekte' dedi.

GTB mesleki eğitimlerde büyük maratonu başlattı

Gaziantep Ticaret Borsası ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğiyle yürütülen, 'Mesleki Eğitimler ve Tarımsal Gıda Sanayinin Yeşil Dönüşümü ile İstihdamın Desteklenmesi' projesinde eğitim takvimi başladı.

GSO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

GAİB Dış Ticaret İstihbarat eğitimlerini tamamladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ihracatçılara yönelik eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bulunan GAİB hizmet binasında ve Diyarbakır GAİB irtibat bürosunda yüz yüze Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi verildi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim 100'e yakın katılımcıya katkı sağladı. Eğitimlerin Eylül ayında GAİB'in diğer irtibat bürolarının bulunduğu illerde de sürdürülmesi planlanıyor.

Bölge için en iyi buğday çeşidi araştırılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB), makarnalık ve ekmeklik buğdayda kaliteli ve yüksek verimi elde etmek için çeşitli ürün demoları oluşturduğu Oğuzeli'nde hasada başlanıldı.

SANKO Dış Ticaret ve SANKO Tekstil TİM 1000'de yer aldı

SANKO Holding şirketlerinden SANKO Dış Ticaret AŞ ve SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2022 listesinde yer aldı.

GTO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) haziran ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a halı sektörü anlatıldı

Dünya makine halı üretiminin yüzde 72'sinin üretildiği Türkiye'nin bu sektörde elde ettiği liderliği ve bundan sonraki süreçte uygulanacak yol haritası hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgiler veren GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın fotoğrafının dokunduğu bir halıyı takdim etti.

Kileci ilk bine giren firmaları kutladı

Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) tarafından Türkiye'nin İlk bin İhracatçısı 2022 araştırması sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAİB iştigal sahasındaki illerden Gaziantep'ten 63, Kahramanmaraş'tan 8, Mardin'den 5 ve Malatya'dan 2 firmanın listede yer aldığını açıkladı. Başarılı ihracatçıları kutlayan Kileci, Bu başarının zor günler geçiren bölgemize moral kaynağı olduğunu ifade etti.

Oba Makarna 10. kez Türkiye ihracat şampiyonu

Oba Makarna, Türkiye Hububat, Bakliyat Ve Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri Sektörünün ihracat şampiyonu oldu. Oba Makarna CEO'su Alparslan Özgüçlü, şampiyonluk ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Tarım Ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den aldı.

Toplam 1962 haber.