Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GAİB Dış Ticaret İstihbarat eğitimlerini tamamladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ihracatçılara yönelik eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bulunan GAİB hizmet binasında ve Diyarbakır GAİB irtibat bürosunda yüz yüze Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi verildi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim 100'e yakın katılımcıya katkı sağladı. Eğitimlerin Eylül ayında GAİB'in diğer irtibat bürolarının bulunduğu illerde de sürdürülmesi planlanıyor.

Bölge için en iyi buğday çeşidi araştırılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB), makarnalık ve ekmeklik buğdayda kaliteli ve yüksek verimi elde etmek için çeşitli ürün demoları oluşturduğu Oğuzeli'nde hasada başlanıldı.

SANKO Dış Ticaret ve SANKO Tekstil TİM 1000'de yer aldı

SANKO Holding şirketlerinden SANKO Dış Ticaret AŞ ve SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2022 listesinde yer aldı.

GTO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) haziran ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a halı sektörü anlatıldı

Dünya makine halı üretiminin yüzde 72'sinin üretildiği Türkiye'nin bu sektörde elde ettiği liderliği ve bundan sonraki süreçte uygulanacak yol haritası hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgiler veren GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın fotoğrafının dokunduğu bir halıyı takdim etti.

Kileci ilk bine giren firmaları kutladı

Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) tarafından Türkiye'nin İlk bin İhracatçısı 2022 araştırması sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAİB iştigal sahasındaki illerden Gaziantep'ten 63, Kahramanmaraş'tan 8, Mardin'den 5 ve Malatya'dan 2 firmanın listede yer aldığını açıkladı. Başarılı ihracatçıları kutlayan Kileci, Bu başarının zor günler geçiren bölgemize moral kaynağı olduğunu ifade etti.

Oba Makarna 10. kez Türkiye ihracat şampiyonu

Oba Makarna, Türkiye Hububat, Bakliyat Ve Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri Sektörünün ihracat şampiyonu oldu. Oba Makarna CEO'su Alparslan Özgüçlü, şampiyonluk ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Tarım Ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den aldı.

CFE 2023 Fuarı halıcılık sektörünü zirveye taşıyacak

Dünyadaki halı ihracatının yaklaşık yüzde 17'sini gerçekleştiren Türk halıcılık sektörü, 5-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ilk kez düzenlenecek olan CFE 2023-Carpet & Flooring Expo Fuarı'nda ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Altunkaya'ya İhracatın Şampiyonu Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'ya; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından Meyve Sebze Mamulleri Türkiye ihracat Şampiyonu Ödülü verildi. Gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya'yı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan başarılar diledi.

Gaziantep'te hasat sevinci

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hububat hasadı başladı. Yüksek rekolte bekleyen çiftçinin hasat sevincine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da ortak oldu.

Sınırda karbon düzenlemesi mekanizması GTO'da anlatıldı

Üretim sektörünü yakından ilgilendiren ve 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan 'Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması Gaziantep Ticaret Odası-Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde anlatıldı.

GTB Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO-MEM'de 'GES kurulum, bakım ve onarım, istihdam desteği ve teşvikleri' anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğinde; Güneş Enerji Santrali (GES) Kurulum, Bakım ve Onarım, İstihdam Desteği ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.

Şahin'den güvenli geri dönüş için dünyaya iş birliği çağrısı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brüksel Kent Zirvesi'nde yaptığı sunumda Suriyeli göçmenlerin güvenli geri dönüşlerinde yürütülecek projelerde uluslararası kuruluşlara iş birliği ve destekleme konusunda çağrıda bulundu.

Gaziantep'te 4 gazete birleşti, Gazete27'yi kurdu

Gaziantep'te Basın İlan Kurumu'na bağlı 4 gazete birleşerek, yeni bir gazete kurdu. Gazete27 bugün ilk sayısı ile okuyucularına merhaba derken, Gaziantep haberleri, son dakikaları ve en sıcak gelişmeleri okuyuculara aktarıldı.

İslahiye'de kiraz hasadı başladı

Gaziantep'te yaz sezonunun gelmesiyle İslahiye ilçesinde yılın ilk kiraz hasadı yapıldı. Yüksek rekolte beklenen 'Napolyon' cinsi kirazının kilosu ise üreticiden 15 ile 30 TL arasında satılıyor.

Dolar 23,5950 liradan, euro ise 25,5330 liradan güne başladı.

Dolar 23,5950 liradan, euro ise 25,5330 liradan güne başladı.

GTO üyeleri İtalya'da tekstil teknolojileri fuarına katıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), üyelerinin sektörleri ile ilgili gelişmeleri küresel düzeyde takip edebilmeleri için yaptığı çalışmalara ITMA Milano Tekstil Teknolojileri Fuarı'na düzenlediği heyet organizasyonu ile devam etti.

2023'ün ilk 5 ayında mercimek ihracatı 200 milyon dolara yaklaştı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden 2022 yılında 41.150 bin ton mercimek ihraç edilirken 45 milyon 957 bin dolar katma oluşturulduğunu açıkladı.

Toplam 1988 haber.