Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Afetzede besiciler, 2 bin tonluk yem desteğinden memnun

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere merkez ilçelerdeki depremzede besicilere 2 bin tonluk yem desteği verdi. Üreticiler, afet sonrası yemlerinin kısa sürede hayvanlarına ulaştırıldığını söyledi.

İkinci el otomobil piyasasında seçim ve bayram telaşı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala sıfır otomobil bulamayan vatandaş ikinci el otomobile yöneldi. İkinci el otomobil piyasasında son 15 gün içerisinde yüzde 5 artış yaşandı. Talebin en çok 350 bin TL ile 500 TL arasında olan araçlara olduğu belirtilirken, araç almak için ise tam zamanı olduğu söyleniyor.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,9740 liradan, euro ise 20,3160 liradan güne başladı.

GSO Başkanı Ünverdi, deprem sonrası bölge sanayisinin durumunu canlı yayında anlattı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, deprem sonrası sanayinin durumu ve beklentiler hakkında açıklamalarda bulundu.

İşsizlik oranı Ocak ayında yüzde 9,7 oldu

2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 166 bin kişi azalarak 3 milyon 424 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti.

Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor

Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor.

Gaziantep hal fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (8 Mart 2023)

Gaziantep esnafı hazır konukları bekliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden birisi olan Gaziantep şehir merkezinde hayat hızla normale dönüyor. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, depremden bir ay sonra şehirdeki işyerlerini gezerek esnafla görüştü. Şehirde depremin izlerinin kaybolmaya ve hayatın normalleşmeye başladığını ifade eden Tahir Tekin Öztan esnafın desteklenmesiyle bölge ekonomisinin güçleneceğini ve bölgede yaraların daha hızlı sarılacağını ifade etti.

Gaziantep'te depremden etkilenen hayvan üreticilerine destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), depremlerden etkilenen ilçelerde ahırları ve hayvanları zarar gören üreticilere yardım desteğini sürdürüyor.

Dünyanın halısını Gaziantep üretiyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu GAİB hizmet binasında Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Kaplan, dünyanın halısını üretmeye devam edeceklerini belirterek, Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Önceliğimiz ülkemiz ve milletimizdir. Daha çok çalışacak daha çok üretecek ve yaralarımızı kenetlenerek birlikte saracağız' dedi.

SGK'dan EYT ile ilgili 'e-devlet' ve 'acele etmeyin' çağrısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından yaşanan başvuru yoğunluğuna dikkat çekerek, EYT işlemlerinin 'e-devlet' üzerinden de yapılabileceğini ve vatandaşların ay sonuna kadar zamanının olduğunu söyledi.

Halı Sektör Kurulu Gaziantep'te toplandı

TİM Halı Sektör Kurulu Salahattin Kaplan Başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak gündemi değerlendirdi.

Güneydoğulu İhracatçıların Dubai çıkarması

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 39 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2023 Uluslararası Gıda ve Otel Ekipmanları Fuarındaki Türk stantlarına büyük ilgi gösterildi.

Üreticide 19, markette 31 ürünün fiyatı arttı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında markette 41 ürünün 31'inde, üreticide ise 33 ürününün 19'unda fiyat artışı olduğunu bildirdi.

Gaziantepli ayakkabıcılar imalathanelerini depremzede meslektaşlarıyla paylaşacak

Türkiye'nin ayakkabı imalatında ikinci sırada yer alan Gaziantep, işletmelerini depremzede meslektaşlarıyla paylaşacak.

Gaziantep'te fahiş kira artışı yapanlara cezai işlem uygulanacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte fahiş kira artışı yapanlara cezai işlem uygulanacağını duyurdu

Kardeş şehirlerden Gaziantep'e nakdi ve ayni yardım desteği

Güneydoğu Anadolu bölgesinde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan deprem sonrasında Gaziantep'in kardeş şehirleri Duisburg, Ludwigshafen, Ostrava, Sopot, Kharkiv, Celje, Kotor ve Braga depremzedeler için nakdi ve ayni yardım desteği sağladı.

Gaziantep'te çadır kentlere enerji sağlandı

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te geçen hafta itibariyle tamamladığı deprem kaynaklı arıza onarım faaliyetlerini, kurulan çadır kentler için yürüttüğü enerji sağlama çalışmalarıyla sürdürüyor. Gaziantep'te sokak ve şehir aydınlatmalarının tamamı yanar duruma getirildi.

İşsizlik arttı: 3 milyon 583 bin kişi işsiz

Türkiye'de işsizlik oranı, 2022'nin dördüncü çeyreğinde üçüncü çeyreğe göre 0,2 puanlık artışla yüzde 10,2 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 583 bin kişiye yükseldi.

Toplam 1961 haber.