Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep'ten dünyaya Türk somonu

Gaziantep'te 2008 yılında 750 ton ile başlayan alabalık üretimi bugün yıllık 6 bin 750 tona ulaştı. Başta Türk somonu olmak üzere yetiştirilen balıkların yüzde 90'ı, Rusya'dan AB ülkeleri ve Japonya'ya uzanan 50'yi aşkın ülkeye ihraç ediliyor.

Bakan Nebati, KOBİ ve esnafa 250 milyar liralık destek paketinin ayrıntılarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ'lere yönelik toplam 250 milyar liralık KGF paketinin detaylarını açıkladı. Bakan Nebati, 14 destek paketini devreye aldık. İşletmelerin işletme giderleri, yatırım, ihracat ve istihdamına destek oluyoruz dedi.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (11 Ocak 2023)

Bakan Nebati: "KGF’nin EYT desteğinin 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT için işverenlere verilecek KGF desteğinin 36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: “Önümüzde geçici isçiler dosyası var”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Önümüzde geçici isçiler dosyası var. Sayıları 300 bin, ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak' dedi.

Halı ihracatçıları 2023'ün yol haritasını belirledi

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından 'Geleneksel İstişare Toplantısı' düzenlenerek sektörün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya katılan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan halı sektörü için olduğu gibi birçok sektör içinde 2022 yılının olumsuzluklar geçtiğini ifade ederek buna rağmen halı sektörümün bu sürece en az kayıpla kapattığını ve 2023 yılının 2022 yılından daha iyi geçeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

KOBİ tanımı yeni bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım daha fazla işletmenin desteklerden faydalanabilmesi için KOBİ tanımının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Mobil uygulama ile gençlere hediye dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin ihtiyaçları ve taleplerine cevap veren, birçok avantaj ve ödüllerin bulunduğu 'Genç Gaziantep Mobil Uygulaması' 2022 yılında 300 bin indirme ile sevilen uygulamalar arasına girdi.

Kuru meyve ihracatçılarının hedefi uzak ülkeler

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz 2022 yılı kuru meyve ihracat rakamlarını değerlendirerek 2022 yılında Türkiye genelinden toplam 1 milyar 573 milyon 464 bin dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini, bu rakamın 331 milyon 207 bin dolarlık kısmının Güneydoğulu ihracatçılar tarafından dünya genelinde 104 ülkeye ihraç edildiğini açıklayarak 2023 yılının kuru meyve ihracatı için tanıtım yılı olacağını sözlerine ekledi.

Ayakkabı sektörüne kadın eli değecek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kadınların ekonomiye katılımını sağlamaya yönelik yürütmüş olduğu çalışmalar çerçevesinde ülkemizin önde gelen ayakkabı merkezlerinden olan Gaziantep'te 'Saya Dikiş Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı telefon ve tabletlerden ÖTV alınmayacağı iddialarını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, telefon ve tabletlerden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacağı iddialarını yalanlayarak, gündemde öyle bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

Sanayide Kadın Eli Projesi'nin lansmanı GSO'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu'nun sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik hayata geçirdiği ve Gaziantep'te de çalışmalarına başlanan Sanayide Kadın Eli Projesi için proje paydaşlarının katılımı ile lansman toplantısı gerçekleştirildi.

AR-GE destek programları GSOMEM'de anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde 'TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ekmek zammı açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 'Ocak ayında 5 liranın dışında ekmeğin satılmasının gündemimizde olmadığını söylemiştik' dedi.

‘Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nda ilk etapta 100 bin aile ev sahibi olacak

'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın detaylarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yeni kampanyamızla; ilk etapta, tam 100 bin ailemizi, birkaç ay içerisinde ev sahibi yapacağız dedi.

’Yeni Evim Kampanyası’ ile orta gelirlilere yüzde 0,69 faizle 15 yıl vadeyle ev sahibi olma imkanı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası' ile orta gelirli vatandaşlara yüzde 0,69 faizle 15 yıl vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlanacağını açıkladı.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,7320 liradan, euro ise 19,7980 liradan güne başladı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (3 Ocak 2023)

Gaziray'da ücretsiz binişler ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı GAZİRAY için ücretsiz biniş süresi 5 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldı

Toplam 1961 haber.