Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İşsizlik arttı: 3 milyon 583 bin kişi işsiz

Türkiye'de işsizlik oranı, 2022'nin dördüncü çeyreğinde üçüncü çeyreğe göre 0,2 puanlık artışla yüzde 10,2 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 583 bin kişiye yükseldi.

10 bin TL yardım ödemeleri başladı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı : İşyerlerinizi açmanızı rica ediyorum

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan, Gaziantep esnafından işyerini açmalarını istedi.

OSB'de bütün fabrikalar üretime hazır

Depremler sonrası yaraları sarmaya başlayan Gaziantepli sanayiciler bir yandan fabrikalarının kapılarını vatandaşlara açarken diğer yandan çeşitli yerlerde barınan vatandaşlar için sıcak yemek üreterek dağıtımını sağladı.

Halı fabrikalarında tezgahlar yeniden üretime başlıyor

Halı üreticileri , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin inceleme yaptıkları fabrikalara çalışılabilir raporu vermesinin ardından iş başı yaparak üretime başladı.

Dinlenme tesisinde, deprem bölgesine yardım götürenlere fahiş fiyata çorba satan işletmeye 1 milyon 860 bin lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı: Ticaret İl Müdürlüğümüzce fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Merkez Bankası, deprem bölgesindeki firmaların kredi ödeme vadelerini uzattı

Merkez Bankası, deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ile Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) geri ödemelerinin vadelerinin uzatıldığını duyurdu.

Yıldırım: 'Hedefimiz nitelikli ihracat olmalı'

Türkiye'nin önemli ihracat merkezi Gaziantep, ocak ayında ihracatını yüzde 11,8 arttırarak 802 milyon 847 bin dolara ulaşırken, en fazla ihracat gerçekleştiren 5. il oldu. İhracatçıları tebrik eden Yıldırım, İnanıyorum ki ilerleyen aylarda bu başarılı performansımızı artıracak ve nitelikli ihracata yönelerek yeni rekorlar kıracağız dedi.

Gaziantep ve Güneydoğu'dan en yüksek Ocak ayı ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Ocak ayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ihracatına ilişkin rakamları kamuoyunun bilgisine sundu. Bölge, bir önceki yılın Ocak ayına göre ihracatını %11,8 oranında artırarak 942 milyon 602 bin dolarla tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracatını gerçekleştirdi.

Konukoğlu: 'Artık sıçrama yapma dönemi geldi'

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirterek, 'Türkiye'ye her zaman olduğu gibi güveniyoruz. Yatırımlarımızı aksatmıyoruz. Türkiye'nin sıçrama yapması gereken dönemdeyiz' dedi.

2023'ün ilk ayında halıcıların yüzü güldü

2023 yılının ilk ayında uzun süredir ihracatta düşüş yaşayan halı ihracatçılarının yüzü güldü. TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan yaptığı açıklamada halı ihracatının Ocak 2023'te yüzde 6.6'lık artışla 211 milyon 588 bin dolar olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Gaziantep Ocak ayı itibarıyla en fazla ihracat yapan 5. il oldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ocak ayında Gaziantep'ten önceki yılın aynı ayına yüzde 11,8 artışla 802 milyon 847 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Vera Clinic Yöneticisi Kazım Sipahi: 'Türkiye saç ekiminde zirvede'

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin saç ekiminde ilk sırada yer aldığını belirten İstanbul-Ataşehir'deki Vera Clinic'in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sipahi,Türkiye'nin tercih edilme nedenlerinin ise gelişen teknolojinin doğru kullanılması, deneyimli doktorlar, konforlu bir süreç ve uygun fiyat politikası olduğunu ifade etti.

Çalışma ekonomisi uzmanı, EYT ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT düzenlemesine ilişkin, 8 Eylül 1999'da gelen yasayla belirtilen prim günlerinin tamamlanması gerekecek. EYT'liler için ayrı bir maaş hesabı, normal emekliler için ayrı bir maaş hesabı diye bir şey yok dedi.

Rekabete aykırı hareket eden TMMOB mühendislerine 24 lira ile 20 bin lira arasında para cezası

Rekabet Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup elektrik mühendisinin asgari fiyat belirleyerek rekabete aykırı hareket ettiği gerekçesiyle açılan soruşturmayı tamamladı. Kurul, söz konusu 10 üyeye 24 lira ile 20 bin lira arasında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SANKO geleceğin teknolojilerini üretecek gençleri destekliyor

SANKO Holding, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in bu yıl da ana paydaşları arasında yer alacak. SANKO, 2020 yılından beri üstlendiği Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasının yürütücülüğünü TEKNOFEST 2023'te de sürdürerek gençliğin enerjisini destekliyor.

Güneydoğulu ihracatçıların gözü Cibuti ve Etiyopya pazarlarında

Yeni pazar arayışlarına hız veren ve bu çerçevede Afrika'yı mercek altına alan bölge ihracatçıları, 6-9 Şubat 2023 tarihleri arasında Cibutili ve Etiyopyalı ithalatçılarla buluşmaya hazırlanıyor.

GASBEM 21 iş kolunda mesleki yeterlilik belgesi veriyor

Gaziantep Sanayi Odası'nın iştiraki olarak hizmet veren GSO Mesleki Yeterlilik Sınavları Belgelendirme ve Danışmanlık A.Ş., (GASBEM), sınav ve belgelendirme yaptığı 7 sektördeki iş kolu sayısını 21'e çıkardı.

Yıldırım, Lojistik sektöründe taşıma kotaları ve vize konusunu gündeme getirdi

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı Açılış Toplantısı'nda söz alan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, lojistik sektöründe taşıma kotalarını ve vize konusunu gündeme getirdi.

Toplam 1962 haber.