Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarımsal girdi fiyat endeksi bir yılda yüzde 112,41 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı. Buna göre, endeks yıllık yüzde 121,49, aylık yüzde 2,38, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 112,41 arttı.

İKA'dan 3 kente 9.8 milyon euroluk destek

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi çerçevesinde İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Gaziantep, Adıyaman ve Kilis ilerinde sosyal girişimcilik projelerine 9.8 milyon Euro destek verilecek.

Eğitimde KDV yüzde 1’e indirilebilir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 'Özel okullarımız son dönemde enflasyondaki yükseliş ve maliyet artışları nedeniyle sürdürülebilirlik kaygısı yaşıyor. Bu süreçte pandemide geçici olarak indirilen KDV oranı aynı şekilde yüzde 1'e indirilerek kalıcı hale getirilebilir' dedi.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,80 liradan, euro ise 20,3680 liradan güne başladı.

Gaziantep hal fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (19 Ocak 2023)

Et ve Süt Kurumu’na et ve süt ürünlerinde piyasayı düzenleme ve dengeleme amacıyla yetki verildi

Et ve Süt Kurumu'na (ESK), et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile gerekli yetki ve görevlendirmeler yapıldı.

Kileci İngiltere, Almanya ve İtalya'da fuarları ziyaret etti

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci yeni yılın ilk günlerinde yurt dışındaki fuarlarını ziyaret etti. Türk tekstilinin temsil edildiği The London Textile ve Heimtextile fuarlarını ziyaret eden Kileci'nin son durağı ise ayakkabıcılık sektöründe Türkiye'yi temsil eden firmaların bulunduğu Expo Riva Schuh Fuarı oldu.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,7960 liradan, euro ise 20,2840 liradan güne başladı.

Başak traktöre bir ödül daha

Başak traktör, Türk tarım sanayine yaptığı katkılardan dolayı Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından ödüllendirildi.

GSO Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu 'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' programında konuştu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Garanti BBVA tarafından Gaziantep'te düzenlenen 'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' programına yaptığı konuşmada, Yeşil dönüşümü risk değil fırsat olarak görüyoruz dedi.

GSO'nun 2023 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) 2023 yılı ilk meclis toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Bağımsız denetmenden şirketlere yenilenebilir enerji uyarısı

İNDEX Ekonomi Bağımsız Denetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Tatlı, Türkiye'de şirketlerin, enerji maliyetlerini düşüren Güneş Enerji Santrali (GES), Rüzgar Enerji Santrali (RES), Hidroelektrik Santrali (HES) gibi yeşil, yenilenebilir enerji yatırımlarını arttırdığını belirterek, diğer enerjileri kullanan şirketlere uyarılarda bulundu.

Garanti BBVA ile 'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' buluşmaları Gaziantep'te yapıldı

Garanti BBVA ile 'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' buluşmalarının 2.'si Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Bakan Bilgin EYT'ler için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili, 'Mart ayında neticelenir diye düşünüyorum' dedi.

Mükelleflerin vergi dairesine gitmesine gerek kalmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bundan böyle mükelleflerin işe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için vergi dairesine gitmesine ve bildirim yapmasına gerek kalmadığını açıkladı.

Motorine zam geldi!

Motorin fiyatlarına 1 lira 5 kuruşluk zam geldi. Fiyatlar bugün itibariyle geçerli olmaya başladı.

Yenilenebilir enerjinin kalbi gazi şehirde atacak

EIF Enerji Kongresi ve Fuarı, 16 yıl sonra İstanbul dışında ilk kez Gaziantep'te düzenlenecek. Güneş enerjisi yatırımlarına odaklı olarak tasarlanacak etkinliğin onursal başkanı ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olacak.

Yeni girişim fikirleri ve ürünlerin lansmanı GAGA'da yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) iş birliği ile yürütülen Gaziantep Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi projesi çerçevesinde Gaziantep Gastronomi Akademisinde (GAGA) geliştirilen girişim fikirleri ve ürünlerinin lansmanı yapıldı.

Çiftçilere 11 milyon 196 bin fide

Tarıma vermiş olduğu desteklerle çiftçinin ve hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi, 7 bin tonluk hayvan yeminin ardından bu kez de 11 milyon 196 bin adet fide desteği için protokol imzaladı.

Toplam 1962 haber.