Gündem

Gündem Haberleri

Gaziantep'te minik çocuklar İngilizce öğreniyor

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi'nde çocuklar küçük yaşta İngilizce eğitimi alıyor.

Vali Çeber, depremzede öğrencilere karnelerini dağıttı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte depremzede öğrencileri karne gününde yalnız bırakmayarak karne sevincine ortak oldu.

Yarıyıl tatilinde sportif etkinliklere büyük ilgi

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları eğlenceli ve öğretici etkinliklerle buluşturmaya devam edecek. 'Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi' kapsamında düzenlenecek etkinliklerde öğrenciler, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı için bol bol moral depolayacaklar.

Bilim Şehitkamil'de, 'Alper Gezeravcı' heyecanı ve gururu yaşandı

Türkiye'nin uzaya ilk defa insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıkacak. Bu kapsamda, yüzlerce öğrencinin yararlandığı Bilim Şehitkamil'de, 'Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz' temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Millîler, hamlelerini Avrupa şampiyonası için yapacak

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası hazırlıklarını tamamlayan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı sporcuları, Avrupa'nın en çok katılımlı satranç organizasyonlarından biri olan şampiyonada madalya hedefi ile hamle yapacaklar.

Gazianteplilerin vazgeçilmez yemeği: Mumbar dolması

Gaziantep'in yöresel yemeklerinden olan mumbar dolması yoğun talep görüyor, lezzetiyle vatandaşın beğenisini topluyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 1 yılda 4 milyon 750 bin kişi ziyaret etti

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 2023 yılında 4 milyon 750 bin kişi ziyaret etti.

Tahmazoğlu taksici esnafların taleplerini dinledi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, taksi durağında taksici esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti.

Gaziantep'in iki bin yıllık lezzet mirası: Alaca çorbası

Gaziantep'in mutfak kültürü içinde önemli bir yere sahip olan Alaca çorbası kış ayların vazgeçilmez lezzeti olamaya devam ederken, vejetaryen vatandaşlarında ilgi odağı oldu.

Gaziantep Metrosu için onay çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Gazi şehirde toplu taşımada yeni bir dönem başlatacak Gar-Düztepe-Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındı.

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl tünelleri'nde sona doğru

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan en önemli projelerden olan tünel projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken çalışmalarda sona yaklaşıldı.

SANKO'nun kurucusu Sani Konukoğlu, mezarı başında anıldı

SANKO Holding Kurucusu ve Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu, vefatının 30'uncu yıl dönümünde Gaziantep Asri Mezarlık'taki kabri başında dualarla anıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nden PKK'ya lanet

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 81 ilde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 21 asker için bir basın açıklaması yaptı. Dernek, PKK terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı.

15 bin kişi güne Büyükşehir'in sıcak çorbası ile başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin 32 noktasında yıl boyu sıcak çorba ikramında bulunuyor. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi olan çorba ikramları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Şehitkamil'de, tarife ve fiyat listesi denetimi yapıldı

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde hizmet sunan işletmelere yönelik tarife ve fiyat listesi denetimi gerçekleştirildi.

Kış aylarının vazgeçilmezi katı üzüm pekmezine yoğun ilgi

Gaziantep'te kış aylarının vazgeçilmezi olan ve soğuk havada vücudu sıcak tutmasıyla bilinen katı üzüm pekmezi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Şahinbey Belediyesi Umre'ye göndereceği öğrenciler bilgilendirdi

Şahinbey Belediyesi tarafından Umre'ye uğurlanacak olan 174 öğrenci kutsal topraklarda neler yapmaları gerektiği noktasında bilgilendirildi.

Oyun Yazarı Refik Erduran doktora tezine konu edildi

Kaleme aldığı 60 oyunla Türk tiyatrosunun en verimli yazarlarından olan Refik Erduran doktora tezine konu edildi.

Gaziantepli tasarımcıdan depremden koruyan yatak

Türkiye'de son dönemde sıklıkla yaşanan depremlerden sonra, Gaziantepli çelik kasa üreticisi deprem anında insanların içine sığınabileceği 60 ila 600 ton yük taşıyabilen deprem yatağı geliştirdi. Fiyatın 50 bin lira ile 500 bin lira aralığında olduğunu söyleyen üretici Haluk Dündar, 'Deprem anında insanların sandviç olan binalardan kendilerine bir yaşam üçgeni oluşturacakları ve kendilerini ezilmelerini önleyecek bir çelik konstrüksiyon bir yapı olduğunu söyledi.

Toplam 2433 haber.