Gündem

Gündem Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan hac kontenjanının artacağı müjdesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 hac dönemine ilişkin, 'Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, nüfusumuzun güncellenmesini talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım' dedi.

Şahinbey Belediyesi'nin Çocuk Şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından, çocukların sömestr tatilinde eğlenceli zaman geçirmesi amacıyla hazırlanan Çocuk Şenliği'ne aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Büyükuncu, Mimarlar Odası'na aday oldu

Mimar Mustafa Büyükuncu, 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi'nin genel kurulunda Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Büyükşehir, E-Spor alanında bir ilki gerçekleştiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurduğu E-Spor Merkezinde Türkiye'de bir ilke imza atıp öğrencileri tarama testine alarak doğuştan yetenekli olanları hazırlayacağı farklı eğitim planlarıyla bu alanda kariyer sahibi yapmayı amaçlıyor.

Fadıloğlu: 'Çalışmalar bilimin ışığında ilerleyecek

Şehitkamil Belediyesi, sporcuların, velilerin ve spor profesyonellerinin kariyer gelişimine yönelik kapsamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Sportif Gelişim Akademisi, sektördeki güncel gelişmeleri takip ederek spor alanındaki standartları yükseltmeyi amaçlıyor.

27 gençlik kütüphanesinde tam kapasite hizmet sunuluyor

Şehitkamil Belediyesi, nitelikli ortamda öğrencilerin akademik kariyerlerine büyük katkı sağlayan ilçe genelindeki 27 gençlik kütüphanesinin kapısını yarıyıl tatilinde de açık tuttu. Binlerce öğrenci, akademik başarılarını artırmak için gençlik kütüphanelerinde ders çalışıyor.

Hindistan'dan Gaziantep'e uzanan aşk hikayesi

İstanbul'da taksicilik yapan Mustafa İyigün, taksisine müşteri olarak binen Hindistanlı Meenakshı Patel ile tanışarak aşık oldu. Hindistan'da yapılan düğünün ardından çift Gaziantep'te kıyılan nikahla dünya evine girdi.

Başkan Fatma Şahin 250 çiftin nikahını kıydı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği toplu nikah töreninde 250 çift dünya evine girdi.

Şahinbey Belediyesi'nin Çocuk Şenliği kapılarını açtı

Şahinbey Belediyesi tarafından, çocukların sömestr tatilinde eğlenceli zaman geçirmesi amacıyla hazırlanan Çocuk Şenliği kapılarını açtı. Çocukların ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi.

Gaziantep'te 58 mahalle kapatıldı

Gaziantep’te 355 olan mahalle sayısı 297’ye düştü. Şahinbey’de 181 olan mahalle sayısı 160’a, Şehitkamil’de ise 174 olan sayı 137’ye düşürüldü. 58 mahalle tarih oldu.

Şahinbey'den hayvan yetiştiricilerine 7 bin ton yem desteği

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki hayvan yetiştiricilerine 7 bin ton hayvan yemi dağıtımı yapıldı.

56 yıldır 7 metrekarelik iş yerinde zurna yapıyor

Gaziantep'in son zurna ustası Mesut Uz, Türk kültürünün önemli bir parçası olan zurna yapma mesleğini yaşatmaya devam ediyor.

AK Parti Gaziantep'te İlçe Belediye Başkanlarını tanıtıyor

AK Parti Gaziantep'in düzenleyeceği Gaziantep Büyükşehir ve ilçelerin Belediye Başkanları aday tanıtım toplantısı Pazar günü saat 13.00'de Şehitkamil Kültür Merkezi'nde (ŞKM) yapılacak.

Tahmazoğlu'ndan Çocuk Şenliğine davet

Şahinbey Belediyesi vatandaşların ve çocukların sömestr tatillerini dolu dolu geçirmeleri için 28 Ocak-04 Şubat tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenleyeceği Çocuk Şenliği'ne tüm çocukları ve aileleri davet etti.

Üreten Yöre, Üreten Türkiye Buluşmaları

Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan 'Güvenilir Ürün Platformu' Üreten Yöre, Üreten Türkiye' temalı buluşmalarını sürdürüyor.

Gaziantep'te yılın ilk kar yağışı

Gaziantep'e yılın ilk kar yağışı başladı. Gaziantep'in yüksek kesimlerinde ve şehir merkezinde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Büyükşehir her anlarında Gazianteplilerle

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Sosyal Belediyecilik' ilkesinden hareketle vatandaşların hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları hizmetler karmasını Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmete sunuyor.

Şahin: 'Geleceği planlamak için geçmişi unutmamak gerekir'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal'in Gaziantep'e teşriflerinin 91'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tahmazoğlu Bilim Şenliğinde öğrencilerle bir araya geldi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kongre ve sanat Merkezi2nde düzenlenen Şahinbey Bilim Şenliğinde çocuklarla bir araya geldi.

Toplam 2435 haber.