Gündem

Gündem Haberleri

Gaziantepli tasarımcıdan depremden koruyan yatak

Türkiye'de son dönemde sıklıkla yaşanan depremlerden sonra, Gaziantepli çelik kasa üreticisi deprem anında insanların içine sığınabileceği 60 ila 600 ton yük taşıyabilen deprem yatağı geliştirdi. Fiyatın 50 bin lira ile 500 bin lira aralığında olduğunu söyleyen üretici Haluk Dündar, 'Deprem anında insanların sandviç olan binalardan kendilerine bir yaşam üçgeni oluşturacakları ve kendilerini ezilmelerini önleyecek bir çelik konstrüksiyon bir yapı olduğunu söyledi.

Şehitkamil'deki 54 bin 361 öğrenciye trafik eğitimi verildi

Şehitkamil'de ikamet eden 54 bin 361 öğrenciye, teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimi verdiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'ndaki derslerin aralıksız devam ettiğini söyledi.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Kervansarayların İzinde' resim sergisi

Ressam Pınar Kanber, tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Kervansarayların İzinde' temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturdu.

Gaziantep'te Planlı Elektrik Kesintisi Uygulanacak Mahalleler ve Saatler Açıklandı

Gaziantep'te yarın (13 Ocak Cumartesi) elektrik kesintisi yaşanacak. İşte planlanan kesinti programı:

Gaziantep'in sporcu sayısı artıyor, kupa ve madalyaları çoğalıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, spor şehri Gaziantep ilkesinden yola çıkarak spor alanında yaptığı yatırımlarla kentteki sporcuların, kupa ve madalyaların sayısının her geçen gün artmasının önünü açıyor.

Şehitkamil'de mefruşat kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi Çamlıtepe Aile Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi görüyor. Kursa katılan kadınlar, öğrendikleri bilgiler ışığında yaptıkları ürünleri hem çeyizlik olarak saklıyor hem de satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Karanlık dünyasında engellilere ışık oluyor

Gaziantep'te doğuştan görme engelli Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı görevlerini başarıyla yürütüyor. Çelebi, Türkiye'de ilk engelli daire başkanı olmanın yanı sıra engelliler için birçok projeye imza atarak farkındalık oluşturuyor.

Şahinbey Belediyesi trafiğe nefes aldırıyor

Şahinbey Belediyesi açtığı yollarla şehrin trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatırken bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Oğuzeli Hanım Ellere Proje ödülü

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği tarafından düzenlenen 6. Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni 'Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar' teması ile İstanbul bir Otelde gerçekleşti.

Sürpriz hediyeler, anaokulu öğrencilerini mutlu etti

Şehitkamil Belediyesi tarafından okul öncesi dönemde öğrencilerin geleneksel çocuk oyunları ile buluşmaları ve bu kapsamda okullara malzeme desteği sağlanmasına yönelik hayata geçirilen proje, minik öğrencilerin büyük ilgi ve sevgisiyle karşılandı.

Kılıç'tan Regaip Kandili mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tahmazoğlu´nun üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Regaib Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajında, üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandili'ne ulaşmanın heyecanı içerisinde olduğunu ifade ederken, toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaib Kandili'nin tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Şahinbey Belediyesi'nden öğrencilere sınav desteği

Eğitime büyük destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı ve seviyelerini yükseltmek için deneme sınavları yapıyor.

Engelli bireylerin medikal malzemeleri evlerine teslim ediliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ortopedik engelli bireylerin tekerlekli sandalyeleri ev ziyaretleriyle hanelerine teslim ediliyor.

Şehitkamil'den iş yeri sahiplerine ruhsat kolaylığı

Şehitkamil Belediyesi, adres değişikliğine bağlı iş yeri sahiplerinin vermek zorunda oldukları ruhsat yenileme ücretini tahsil etmeden işyeri ruhsatlarını yeniledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeni iş yeri ruhsatlarını iş yeri sahiplerine elden teslim etti.

Şahin: 'Regaip Kandili, mübarek üç ayların manevi ikliminin ilk esintisidir'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Regaip Kandili ve üç ayların başlamasıyla bir mesaj yayımladı.

Fadıloğlu, Regaip Kandili kutlama mesajı yayımladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı

Kılıç'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ile mesaj yayımladı.

GTB Başkanlarından 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Toplam 2396 haber.