Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Bakan Soylu: “Amerika, Rusya’ya karşı laf ebeliğinden başka bir şey gerçekleştiremiyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle ABD'nin tutumuna ilişkin, 'Bugün Ukrayna'da savaş var. İnsanlar oradan kaçıyorlar. Amerika bize F-35 ve F-16'larla ilgili hikaye okuyorsun ya; Rusya'ya karşı laf ebeliğinden başka bir şey gerçekleştirmeyen bir anlayış ortaya koyuyorsun' dedi.

TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya’nın getirilmesine ilişkin Karar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Sait Erdal Dinçer görevi sonlandırılırken yerine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'na Erhan Çetinkaya atandı.

Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ’ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül yerine Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ atandı.

Engelsiz Yaşam Merkezi’ne erişilebilirlik belgesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hizmet veren 'Engelsiz Yaşam Merkezi', kuruma ait ilk 'Erişilebilirlik Belgesi' alan birim oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Gaziantep'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomistlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ekonomi politikasında tarihi bir değişim başlattık. Yüksek faizle enflasyonu kontrol altında tutma anlayışını terk ettik. Açıkladığımız paketle kurun üzerindeki köpüğün neredeyse bir günde ortadan kalktığını gördük. Kur yükselirken artan fiyatlar, inerken de aynı hızla gerilemeli dedi. Muhalefeti de IMF üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz IMF ile bağlarımızı kopardıktan sonra ana muhalefet, yavru muhalefet beraber banka ya da otellerin arka kapılarında kendilerine göre kulislerini yürüttüler' dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriyeli mültecilerin geri dönüşleriyle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye konulu yüksek düzeyli toplantıda Suriyeli mültecilerin geri dönüşlerinin ele alındığını ve tarafların mültecilerin onurlu, güvenli ve gönüllü şekilde ikamet ettikleri yerlere geri dönüşlerinin kolaylaştırılmasının önem ve önceliğinin altını çizdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey, Haziran 2023'te olacağını söylüyor, ben söylüyorum. Defeatle söylememe rağmen bu da yatıyor kalkıyor erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devletidir. Belirlenen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin. İnşallah Haziran 2023'te seçimimizi en güzel şekilde yapacağız dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan birliktelik çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu bereketli topraklarda hepimizin huzur içinde yaşaması lazım. Gideceğimiz başka yer yok. İki kırmızı çizgimiz var. Birincisi vatan, ikincisi bayraktır. Bunların dışında herkesle otururuz konuşuruz' dedi.

MSB'den "Kanlı Noel" paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kanlı Noel olarak bilinen, birçok Kıbrıs Türkü'nün Rum terör örgütü EOKA tarafından şehit edildiği elim hadisenin yıldönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda, Barbarca ve vahşice cinayetlerle insanlık suçu işleyenleri lanetliyoruz denildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL'den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yoktur' dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2 yeni birim ile engellilere hizmet veriyor

Gaziantep Büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan iki yeni birim ile engelli bireylere hizmet veriliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ilk açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati bir mesaj yayımladı.

Eski İçişleri Bakanı Güneş için cenaze namazı kılındı

Ankara'da vefat eden 42. Hükümet İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş için öğle namazını müteakip Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Güneş'in cenazesi perşembe günü Sakarya'da defnedilecek.

13 milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesi TBMM’de

TBMM Başkanlığı'na, 13 milletvekili hakkındaki dokunulmazlık fezlekesi ulaştı.

Bakan Karaismailoğlu, Gaziantep Havaalanı yeni terminalini inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapılacak olan Gaziantep Havaalanı yeni Terminali'nde incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, yapımı devam eden ve bitme noktasına gelen terminal hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Erdoğan’dan tezkere cevabı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Muhalefetin vermiş olduğu grup önerisine karşı AK Parti Grubu adına Genel Kurulda yapmış olduğu konuşmasında, yurtdışına asker gönderme teskeresinin 76 aydır var olduğunu belirterek tezkerenin Türkiye'nin sınır güvenliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Gaziantep'te

Bir dizi ziyaret için Gaziantep'e gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Valiliğine yaptığı ziyarette, KKTC ve Türkiye arasında var olan ticari iş birliğinin daha da geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, Aynı milletin soydaşları olan bizlerin birlikte hareket etmesi, bizlere güç kazandıracaktır dedi.

Bakan Varank’a fahri hemşehrilik beratı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanayi ve teknoloji şehri Gaziantep'e verdiği destek ve katkılardan dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verdi.

Toplam 844 haber.