Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Fatma Şahin,"Yerli aşıyla birlikte dünyayı cennete dönüştüreceğiz"

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Diyarbakır'da düzenlenen, 'Pandemi sonrası bölgesel kalkınma toplantısına katıldı.

Bakan Akar'dan ABD'nin yaptırım kararına sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek, "Bu yaptırım kararı ülkelerimiz arasındaki ittifakın tüm değerlerini sarsmıştır” dedi.

Millet Aç, Milletin Midesine Bir Şey Giriyor, Kuru Ekmek

Engin Altay'ın 'Millet Aç, Milletin Midesine Bir Şey Giriyor, Kuru Ekmek' Sözlerine AKP'li Milletvekilinden Cevap: 'O Zaman Aç Değiller'

İntihar önergesine yanıt yok

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, ekonomik kriz nedeniyle toplumda yaşanan buhranı gizlemeye çalışan iktidarın intihar eden yurttaşlarla ilgili sorulara yanıt vermediğini söyledi

Devlet Bahçeli aşı yaptırma kararı aldı

MHP: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda ve Bakanlıkça öngörülen programa uygun olarak aşı yaptırma kararı almıştır. MHP lideri ilk aşı yaptıracaklar arasında olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' çıkışına yönelik, 'Eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur' dedi.

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden eski Bakan’a Meclis’te tören

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden eski Turizm Bakanı İrfan Gürpınar için tören düzenlendi.

Bakan Gül, TBB Başkanı Feyzioğlu ile görüştü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukukta yeni reform çalışmaları kapsamında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüştü.

PKK terör örgütü bitme safhasına gelmiştir

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, kasım ayında yapılan iç güvenlik operasyonlarında 1'i kırmızı kategoride, 5'i gri kategoride aranan toplam 79 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, PKK terör örgütünün bitme safhasına geldiğini söyledi. Operasyonların süreceğini belirten Çataklı, 'Bu kış mağaralarda yalnızlık çekmeyecekler. Bütün kış boyunca onların ensesine olacağımızdan şüpheleri olmasın' dedi.

Bakan Selçuk: Ocak başında engelli atamalarımızı gerçekleştireceğiz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ocak başında engelli atamalarımızı gerçekleştireceğiz dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında partisinin grup toplantısındaki ifadeleri nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

16 yılda taşıt sayısı 2 buçuk kat artmasına rağmen kazalarda can kaybı azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003 yılında 8 milyon 903 bin 840 olan taşıt sayısının 2019 yılında 23 milyon 156 bin 975'e yükseldiğini, 2003 yılında 8 bin 1 kişi olan can kaybının ise 5 bin 473'e düştüğünü açıkladı. Karaismailoğlu, '100 milyon taşıt-kilometre başına can kaybı yüzde 79 oranında azaldı' dedi.

Dünyada Amerika’dan sonra en büyük dizi film ihraç eden ülke Türkiye

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Sinema ve dizi sektörü Türkiye'de çok gelişmiş durumda, özellikle dizi filmler konusunda dünyada Amerika'dan sonra en büyük dizi film ihraç eden ülke Türkiye' dedi.

Gaziantep Milletvekili Koronaya yakalandı

Gaziantep Milletvekillerinden Bayram Yılmazkaya koronaya yakalandı

4 Parti ortak bildiri yayımladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un önerisi üzerine AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin TBMM grupları ortak bildiri yayımlayarak, Fransa Senatosu'nun Yukarı Karabağ ihtilafına ilişkin aldığı kararı kınadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedbirleri almaya mecburuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Aşıyla alakalı olarak da, şu anda kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor diye konuştu.

Bakan Akar’dan Fransa tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransız Senatosu'nun sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıyan kararıyla ilgili olarak, Fransa'nın AGİT Minsk grubunun eşbaşkanı olarak tarafsız olması gerekmektedir. Bu karar ise bunun böyle olmadığını, Fransa'nın Karabağ ile ilgili çözümün değil, sorunun parçası olduğunu bir kez daha göstermiştir dedi.

Bakan Soylu FETÖ ile mücadeledeki rakamları açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Tüm Türkiye'deki FETÖ operasyonlarında 292 bin kişi gözaltına alınmış, 96 bin kişi de tutuklanmıştır. Halen cezaevlerindeki toplam hükümlü ve tutuklu 25 bin 655'tir' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Suriye sınırı ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: '911 kilometrelik Suriye sınırında 832 kilometre duvar kurulumu tamamlandı.'

Toplam 843 haber.