Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı: "HDP, PKK’nın partisidir"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede, HDP ile PKK-KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK-KCK'nın emir ve talimatları doğrultusunda faaliyet yürüten yaptıkları veya yapmadıkları bakımından halka değil terör örgütü PKK-KCK'ya hesap veren, terör örgütünün siyasi görünümlü bir uzantısı, organıdır. Başka bir deyimle HDP; PKK'nın partisidir tespitlerine yer verildi.

İçişleri Bakanı Soylu şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Tüm terör operasyonlarımızda yılbaşından bugüne kadar 121 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Yine yılbaşından bugüne kadar PKK'nın 26 terör eylemini engelledik. Hatta birisini de bu sabah engelledik' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Biz siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Biz siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız dedi.

Dışişleri'nden Türkiye'yi hedef alan açıklamalardan ötürü Arap Ligi'ne sert tepki

Dışişleri Bakanlığı:Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 3 Mart 2021 tarihinde düzenlenen toplantısında ülkemize yönelik alınan mesnetsiz kararları tümüyle reddediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kardeşlerimiz teröristlerin elinde esirdi; Hep bu kardeşlerimizi kurtarmanın hesabını yaptık, çok uğraştık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarını dağıtmak için başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı'nda şehit olan 3 asker ile teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah'tan rahmet dileyerek 'Bu kardeşlerimizin bir kısmı 5 yıl, bir kısmı 6 yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristler alçakların elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptı, çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şahinbey Belediyesi'ne dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kamuoyu ve tüm dünya ile paylaştıkları Milli Uzay Programı ile Türkiye'nin uzay yarışında iddialı hedefler ortaya koyduğunu belirterek Türkiye'nin uzay yarışında böylesine iddialı hedefler ortayla koyması kalbinde azıcık ülke sevgisi olan herkesi heyecanlandırmıştır. Ama maalesef bir kesim var ki, ülkelerinde yaşanan her iyi, hayırlı, olumlu gelişme onlar üzerinde adeta bir kabus gibi çöküyor, rahatsız oluyorlar. Kimi şakaya vurarak, kimi de husumetlerini, kinlerini, nefretlerini sergilemekten çekinmiyorlar' dedi.

Meral Akşener Ankara Adliyesi’nde ifade verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2017 yılında Antalya'da mühürsüz oyların kabulüne yönelik yaptığı açıklama ile ilgili açılan dava kapsamında Ankara Adliyesi'ne giderek ifade verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu 100 bin liralık manevi tazminata mahkum edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Kasım 2019'daki partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözleri nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminata mahkum edildi.

Deva Partisi Oğuzeli ilçe başkanı belli oldu

Deva Partisi Gaziantep Oğuzeli ilçe başkanı ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürücüsüz elektrikli otobüsün ilk yolcusu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim sürücüsüz elektrikli otobüsü Karsan Otonom Atak Electric'in ilk yolcusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''esnafa destek ödemesi yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız.'

Milletvekillerine aşı yapılması konusunda açıklama geldi

TBMM, milletvekillerine aşı yapılacağına ilişkin Sağlık Bakanlığı ile protokol yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Adalet Bakanı Gül’den Anayasa Mahkemesi açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesinin kararının bağlayıcı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2023 seçimleri, ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 ilde düzenlenen AK Parti 7. Olağan İl Kongreleri'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, 'Önümüzde 2023 seçimleri var. Elbette her seçim önemlidir ve ülkenin sonraki adımları bakımından kritik öneme sahiptir. 2023 seçimleri, ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır' dedi.

Bakan Karaismailoğlu 2020 yılında yapılan dev projeleri anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımları ile donattığımız 2020 yılını geride bıraktık. Lojistik, mobilite ve dijitalleşme odağında 2021 yılında nicelerini de birlikte başaracağız' dedi.

Kılıçdaroğlu aşı olup olmayacağı sorusunu yanıtladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Aşı gelirse oluruz tabii ki. Aşıya karşı çıkmak doğru değil. Buna kararı doktorlar verir. Doktorların verdiği karara da hepimizin uyması gerekir' dedi.

Bakan Gül’den darbe söylemlerine tepki: “Daha çok beklersiniz”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Demokratik yarışta açık ara geride kalanlar millet iradesine sırtlarını dönüp ya darbeden ya olağan dışı gelişmelerden medet umuyorlar. Daha çok beklersiniz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' dedi.

Tunus ile 150 milyon dolarlık savunma sanayi ihracatına imza atıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, savunma sanayiinin yılın son günlerinde Tunus'a önemli ihracatlar gerçekleştirdiğini açıkladı.

2021 yılı İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildi

2021 yılı İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildi.

Toplam 844 haber.