Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

AK Partili belediye başkanları Külliye’de buluştu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde düzenlenen AK Partili Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda her kademede istişareye, ortak akla ve diyaloğa önem veren bir kadro olarak daha fazla bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, 'Her birinizin işlerini yürütürken büyük bir mekanizmanın en kritik parçası olduğunu unutmadan çalışması son derece önemlidir' dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şahinbey ve Karayılan’ın mezarını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin çalıştayı için geldiği Gaziantep'te, Antep'in kurtuluşunun kahramanlarından Şahinbey ve Karayılan'ın anıt mezarını ziyaret etti.

İmamoğlu Fatma Şahin’i ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu makamında ağırladı. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı görüşmede şehir ekonomisi, turizm ve yerel diplomasi ön plana çıktı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Gaziantep’te

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları çalıştayı için Gaziantep'e geldi.

İmamoğlu Gaziantep’te

Partisinin düzenlediği CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayına katılmak için Gaziantep'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu' kentteki vatandaşlarla bir araya gelerek esnafı tek tek ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

'Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen AK Parti 146. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklama yaparak, 'MHP kendi taslağını bize sundu. Bizim çalışmamız da bitti. İnşallah yılsonuna doğru ortak bir metin haline dönüştürmenin yollarını arayacağız. Geniş bir uzlaşmayla Meclis'te kabul ettirip milletimizin takdirine sunarsak çok çok güzel olacak' dedi. Son yıllarda petrol ve doğalgaz aramacılığında önemli bir ivme yakalandığının müjdesini veren Erdoğan, 'Sadece son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Filistin bizi bekliyor. ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Filistin bizi bekliyor. Filistin yavruların ağlamalarıyla beraber bizi bekliyor. Terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın ne olduğunu bilmesi gerekiyor. Gençler bu terör devleti İsrail'i çok iyi bilmeniz gerekiyor' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen'den Akşener'e: "Burada apaçık bir provokasyon var”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin, Bir muhalefet partisi genel başkanı Amerikan sözcüsü ağzıyla konuşuyor. Bu çok hayret verici bir şeydir. Bu konuşmayı yapıyor, korkunç tepkiler alıyor. Bazılarına göre siyasi hayatının en büyük hatasını yapıyor, belki bitişine sebep olacak bir hata. Hemen arkasından iftira attığı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketine gidiyor. Apaçık provokasyon işidir dedi.

Bakan Kurum, İsrail’in de yer aldığı toplantıda İsrail’e tepki gösterdi

ANKARA (İHA) – İsrail'in de katıldığı toplantıda İsrail'e sert tepki gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Keşke, Greta Thunberg'in geleceğimize dair çağrılarına her platformda kulaklarını açan dünya, 12 yaşındaki Filistinli Bera'nın feryadına da sağır olmasaydı, dilsiz olmasaydı' dedi.

Bakan Soylu; “Çukurca’da 3 sivili katleden turuncu listedeki terörist öldürüldü”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Çukurca'da 3 sivili katleden turuncu listedeki terörist öldürüldü' dedi.

Adalet Bakanı Gül, bir ay önce ölen annesinin mezarını ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, memleketi Gaziantep'e gelerek, bir ay önce vefat eden annesinin mezarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2 bin 200 rakımda Mehmetçiğe sürpriz

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, iftarını İmranlı ilçesinde 2 bin 200 rakımlı Kızıldağ Jandarma Karakol Komutanlığında Mehmetçikle birlikte yaptı. Askerlere sürpriz yapan Başkan Bilgin iftar sofrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Mehmetçikle görüştürdü.

TBMM Başkanı Şentop: “Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür' dedi.

İletişim Başkanı Altun: “İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Su stresi çeken bir ülkeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kişi başına kullanılabilir su miktarı dikkate alındığında su stresi çeken bir ülkeyiz. Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark yoktur' dedi.

MHP Milletvekili Sermet Atay, MHP’de Merkez Yönetim Kurulu üyesi seçildi...

MHP Milletvekili Sermet Atay, MHP’de Merkez Yönetim Kurulu üyesi seçildi... Atay’a MHP’de önemli görev

Yargıtay’ın HDP iddianamesinden: "HDP’nin temelli kapatılması hukuksal bir zorunluluktur"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede, Anayasanın 3. maddesinde ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve toplumun huzur, güven ve birlikteliği için davalı partinin temelli kapatılması hukuksal bir zorunluluktur ifadesine yer verildi.

Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi.

Devlet Bahçeli tek aday olarak girdiği 13. Olağan Büyük Kurultayda bin 277 oy alarak yeniden genel başkan seçildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı: "HDP, PKK’nın partisidir"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede, HDP ile PKK-KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK-KCK'nın emir ve talimatları doğrultusunda faaliyet yürüten yaptıkları veya yapmadıkları bakımından halka değil terör örgütü PKK-KCK'ya hesap veren, terör örgütünün siyasi görünümlü bir uzantısı, organıdır. Başka bir deyimle HDP; PKK'nın partisidir tespitlerine yer verildi.

Toplam 843 haber.