Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener erken seçim istedi

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener, düzenledikleri ortak basın toplantısında bir an önce erken seçime gidilmesi çağrısı yaptı.

Bakan Gül’den Libya’ya seyreden ticari gemiye yapılan müdahaleye tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Libya'ya seyreden ticari gemimize yapılan müdahale yetkisizdir ve hukuksuzdur. Uluslararası hukuka dayalı tüm haklarımızı Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak kullanacağız. Bu hukuk tanımaz eylemler ülkemizi uluslararası hukukun yanında olan kararlı tavrından asla vazgeçiremeyecektir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında Arınç'la görüşmesini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında Arınç’la görüşmesini anlattı. Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Ben de kendisine, ‘Sen bizi daha çok üzdün. Yasin Börü ve ellerinde Kürtlerin kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsunuz' dedim.

Bülent Arınç'ın istifası kabul edildi

İletişim Başkanlığı: Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir.

İYİ Parti Gaziantep’te toplu istifa

İYİ Parti Gaziantep İl Teşkilatı'nda toplu istifa şoku yaşanıyor. İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı Avukat Uğur İbili'nin de aralarında bulunduğu 10 partili partiden istifa etti.

Şehit aileleri ve gazilerden Bülent Arınç’a tepki mektubu

Bülent Arınç'ın bir televizyon programında Kavala ve Demirtaş hakkında yaptığı açıklamaya Şehit Aileleri ve Gazi Vakfı sitem dolu mektup gönderdi. Tüm şehit aileleri ve gaziler adına konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, Biz tüm şehit aileleri ve gaziler adına söylüyorum; hakkımızı Bülent Arınç'a helal etmiyoruz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan G-20 Liderler Zirvesi’ne görüntülü mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korona virüs salgının, dünyanın en büyük ekonomilerini aynı çatı altında buluşturan G-20'nin sorumluluğunu ve önemini de artırdığına inanıyorum. Riyad Zirvesi'nde alacağımız kararlar sadece salgının olumsuz etkilerinin azaltılmasında değil, G-20 ile ilgili beklentilerin karşılanmasında da etkili olacaktır dedi.

AK Parti Gaziantep il kongresi ertelendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren AK Parti kongrelerini erteleyeceklerini söyledi.

PKK son iki yılda 316 çocuğu dağa kaçırdı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, bölücü terör örgütü tarafından son iki yılda 18 yaşından küçük 88'i kız 316 çocuğun dağa kaçırıldığını ve kız çocuklarının tecavüze uğradığını söyledi. Katırcıoğlu, Diyarbakır annelerinin süren eylemine ilişkin, '3 Eylül 2019 günü bir aile ile başlayan bu eylem, şimdi 141 ailenin katılımıyla sürmektedir. Bu masum ve insani direnişin yanında olmak herkesin boynunun borcudur' dedi.

MHP’den Kılıçdaroğlu’na cevap

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, 'CHP, evlatlarını bölücü terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantısı HDP'nin pençesinden kurtarmak için Diyarbakır'da eylem yapan mazlum ailelerin yanında olmak yerine bölücübaşı Öcalan'a methiyeler düzenlerin, Kandil'de yetişmiş Selahattin Demirtaş'ı demokrasi havarisi sayanların sırtını sıvazlamaktadır dedi.

Görevden alınan ilçe başkanları Ankara'da

CHP Genel Merkezi’nde 09.11.2020 tarihinde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.

DSP Gaizantep Eski İl Başkanı covid-19 a yedik düştü

DSP Gaziantep eski il başkanlığı 14 günlük tedavi sonunda hastalıktan kurtulamayarak vefat etti

CHP Araban İlçe Başkanının görevden alınmasıyla ilgili açıklaması

CHP Genel Merkezi’nde 09.11.2020 tarihinde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Gaziantep İl Başkanı ve 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri görevden alınmasından sonra görevden alınan Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı'dan ilk açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan göreve başladı

Cumhurbaşkanı kararıyla Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı fotoğrafla göreve başladığını duyurdu.

CHP Gaziantep il ve 9 ilçe yönetimi görevden alındı

Gaziantep’te CHP il ve tüm ilçe başkanlarının görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'YÖK Anadolu Projesi. Bu adla başlatılan çalışma, Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksikliklerin hızla giderilmesini hedefliyor. Böylece gelişmiş üniversitelerimizin alt yapısı, yetişmiş akademik kadrosu ve birikimi Anadolu'daki henüz yolun başında olan üniversitelerimizin istifadesine açılmış olacaktır' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Garı’nda hayatını kaybeden 101 vatandaşı andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden vatandaşları andı.

Cumhurbaşkanına hakaretle suçlanan CHP’li hakim karşısına çıktı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardan dolayı hakim karşısına çıkan CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Can Kadaş, paylaşımlarında hakaret kastının olmadığını söyledi. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Aliyev ve Macron Azerbaycan-Ermenistan arasındaki durumu görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında devam eden çatışmalar ele alındı.

Toplam 843 haber.