Asayiş

Asayiş Haberleri

Kolonlarının kesildiği iddia edilen binada savcılık incelemesi

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve bazı kolonlarının kesildiği iddia edilen 5 katlı Gölgeler apartmanında inceleme başlattı.

Soruşturma başlatılan binada inceleme yapıldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7'lik ilk depremde yıkıma uğrayan Gaziantep'te kesilen kolon iddiasıyla mahkemelik olan ve savcılık tarafından soruşturma başlatılan 12 katlı Emre Apartmanı için 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu. Enkazda ölçümler yapan heyet, laboratuvarlarda incelenmek üzere beton ve demir örnekleri aldı.

18 kişiye mezar olan Gölgeler apartmanının yıkılma anı kamerada

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde şimdiye kadar 18 kişiye mezar olan Gaziantep'teki 5 katlı Gölgeler apartmanının yıkılma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Depremde yıkılan binada şok soruşturma

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ilk depremde yıkıma uğrayan Gaziantep'teki 12 katlı Emre Apartmanı'nın kesilen kolon iddiasıyla mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Kolonlarının kesildiği ileri sürülen binanın enkazında savcılık soruşturma başlattı.

Gaziantep'te toplu taşımalar ücretsiz olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yapılan teknik hazırlıkların ardından toplu taşımaların ücretsiz olacağını duyurdu. Toplu taşımaların 10 Şubat Cuma günü sabah 08:00 den itibaren ücretsiz hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

Şahinbey'de depremzedelere kumanya desteği

Şahinbey Belediyesi yaşanan deprem felaketinde vatandaşın yanında olup kumanya desteğinde bulunuyor.

Emre Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları 90. saatinde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ilk depremde yıkıma uğrayan Gaziantep'teki 11 katlı Emre Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları 90. saatine girdi. Ekipler, arama kurtarma çalışmalarının 90. saatinde belirledikleri bir noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Depremden 40 saat sonra enkazdan emekleyerek çıktı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Gaziantep'teki 6 katlı binanın enkazından bir kadın, olaydan 40 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin de desteği ile emekleyerek çıktı.

Depremden ayakkabı giyemeden kaçan çocuklara Bakan Soylu sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çadırları gezerek depremzedelerin ihtiyaçlarını sordu. Bakan Soylu, depremde ayakkabısını giymeden evde çıkan 2 çocuğa sahip çıktı.

Avrupa basınından Erdoğan'ın ziyaretine ilgi

Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına, deprem sebebi ile bölgeye gelen Avrupa basını da yoğun ilgi gösterdi.

Nurdağı'nda kurulan çadırkent havadan görüntülendi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle adeta enkaz alanına dönen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir yandan arama kurtarma çalışmaları sürerken vatandaşların barınması için de çadırkent kuruldu. Çadırkent dron ile havadan görüntülendi.

Günler sonra enkaz altında ilk su

Ankara'nın Nallıhan ilçesinden deprem bölgesine giden Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi (KİAŞ) ekipleri, İslhiye'de enkaz altında ulaştıkları kadına günler sonra ilk suyu içirdiler.

Emre apartmanında 72 saat sonra umutlar yeniden yeşerdi

Gaziantep ilk depremde çöken ve son 24 saatte 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı 12 katlı Emre apartmanının enkazındaki arama kurtarma çalışmalarında 72 saat sonra alınan ses, umutları yeniden yeşertti. Sesin geldiği noktada çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, enkazda bir bankaya ait evrak ve dosyalara da ulaştı

Baba ve 2 oğlu enkazdan 76 saat sonra kurtarıldı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan baba ve 2 oğlu, yaklaşık 76 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Depremin vurduğu Gaziantep'te yeniden su verilmeye başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada depremden oluşan arızanın giderilerek şehrin yüzde 80'ine içme suyu verilmeye başlandığını söyledi.

Yavru kedi saatler sonra enkaz altından canlı çıktı

Büyük yıkımın meydana geldiği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yavru kedi yaklaşık 45 saat sonra enkazdan canlı çıktı. UMKE ekipleri açlık ve susuzluktan bitkin düşen kediye sahip çıktı.

Depremde büyük yıkımın yaşandığı Nurdağı'nda arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle adeta enkaz alanına dönen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Hırsızların deprem fırsatçılığı 'pes' dedirtti

Gaziantep'te kurtarma çalışmaları devam ederken, 'yine deprem olacak' deyip vatandaşları evlerinden uzaklaştıran şahısların, girdikleri evlerden değerli eşyaları çalmaya çalıştıkları iddiası yürekleri sızlattı. Emniyet personelleri vatandaşları art niyetli şahıslara karşı uyarırken, iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Enkaz alanında panik

Gaziantep'te arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bir binada çalışan vincin sabit tutmaya çalıştığı beton bloğun parçalanması üzerine adeta yürekleri ağzına geldi. İşlerin durduğu esnada meydana gelen artçı deprem nedeniyle de vatandaş ve görevliler büyük panik yaşadı. O anlar ise İHA kameralarına yansıdı.

Toplam 4342 haber.