Asayiş

Asayiş Haberleri

Nurdağı'nda kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzede vatandaşların barınacağı kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konu ile ilgili, Tüm çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için dedi.

Dehşet gecesinde ilginç detay ortaya çıktı

Akademi Hastanesinin enkazından 261 saat sonra sağ kurtulan Mehmet Ali Şakiroğulları'nın aynı enkazda kalan babası Mehmet Boyraz eşi Necla Nur ile 9 aylık oğlu Aziz Yusuf şakiroğullarının enkazdan sağ çıkarıldığı, evinde depreme yakalananannesi Zeliha Boyraz, 2 yeğeni Mehmet Emin ile Tuğra Şakiroğullarının da diri diri yanmaktan kurtulduğu ortay açıktı.

Asrın felakati dev siloları yerle bir etti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki dev buğday ve mısır silolarını yerle bir etti. Depremin ardından tonlarca ağırlıktaki 22 silodan 15'i kağıt gibi paramparça olurken içerisinde bulunan buğday ve mısırlar etrafa saçıldı. Felaketin boyutu ise drone ile görüntülendi.

Nurdağı'nda deprem soruşturmasında aranan Yunus Kaya yakalandı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan binalara yönelik soruşturma çerçevesinde aranan CCK isimli firma sahibi Yunus Kaya Mersin'de yakalandı. Aynı soruşturma ile aranan M.K. isimli şahıs ise tutuklandı.

Enkaz altındaki 261 saatlik dehşeti anlattı

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Antakya Akademi Hastanesinin enkazı altında kalanlardan 4 kişilik ailenin tamamı sağ olarak enkazdan kurtuldu. Depremden hemen sonra kurtulan Mehmet Boyraz ve 261 saat sonra enkazdan çıkarılan oğlu Mehmet Ali Şakiroğulları deprem anında ve sonrasında yaşadıkları dehşeti anlattı.

Bakan Akar Nurdağı'nda incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ciddi yıkıma yol açtığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Akar, özellikle sosyal medya ile bazı mecralarda askerin kışladan geç çıkarıldığı ve deprem bölgesine çok geç geldiğiyle ilgili iddialara ilişkin soruya, Görmeyeni gördüremezsiniz, duymayanı duyduramazsınız, el insaf diyoruz diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konteynerde misafir eden depremzede o anları anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzedeleri ziyareti sırasında konteynerine misafir olduğu depremzede Ökkeş Ölçücü o anları ve Cumhurbaşkanı ile aralarında geçen ilginç Kılıçdaroğlu diyaloğunu anlattı.

Dehşet anını anlattı: 'Birbirimize sarıldık, salavat ve şehadet getirdik'

Depreme Gaziantep'teki evinde ailesi ile birlikte yakalanan AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, yaşadığı dehşeti anlattı. Ailesinin ve kendisinin büyük korku yaşadıklarını anlatan Yüksel, 2 dakika içerisinde insanın hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Dua ettik, bir odada toplandık. Birbirimize sarıldık, salavat ve kelime-i şehadet getirdik, depremin bitmesini bekledik dedi.

Asrın felaketinde 9 yakınını kaybetti

GAZİANTEP (İHA) – Kahramanmaraş merkezli depremde 9 yakınını kaybeden vatandaş, çok zor bir dönem geçirdiklerini ve bu zor dönemde herkesin kendilerine destek olduğunu belirterek, Çok acılar yaşadık ama her şeyimiz eksiksiz giderildi. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin dedi.

6 yıl 3 ay cezası bulunan FETÖ firarisi yakalandı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan V.A. isimli şüpheli yakalanarak tutuklandı.

İslahiye yeniden inşa ediliyor

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapılacak konutlar öncesinde toplam 5 bin adet konteyner inşa ediliyor. Konteynerler de klimalardan, battaniye, yorgan ve banyodan, havlu, çatal kaşığa kadar tüm ihtiyaçlar yer alacak.

Depremzede aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı

Nevşehir'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Asrın felaketini 'O gece cehennemi yaşadık' sözleriyle anlattı

Kahramanmaraş merkezli depreme ailesiyle birlikte Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan Emine Demirdelen, asrın felaketini 'O gece cehennemi yaşadık, çok yakınımızı kaybettik' sözleriyle anlattı. Depremin ardından imkansızlıklar nedeniyle evinde kalmaya devam ettikten sonra konteynere yerleştirilen Demirdelen ve ailesi, yetkililere teşekkür etti.

Oruç tutmak için kalkacaktı depreme yakalandı: 'Cenab-ı Hak oruç tutmayı nasip etmedi'

Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti. O gece yaşadıklarını anlatan Ölçücü, O gece oruç tutmak için kalkacaktım ama Cenab-ı Hak oruç tutmayı nasip etmedi dedi.

Deprem bölgesinde eğitim çadırda başladı

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ara verilen eğitime, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bugün çadırlarda başlandı. Depremin felaketine tanık olan öğrenciler, yeni öğretmenleri ile ders işleyip oyunlar oynadı.

AFAD Başkanı Sezer, depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yengesi secde eder halde enkazdan çıkarıldı

Depremde 7 yakınını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yengesi enkazdan secde eder halede çıkarıldı.

Yarım kalan hikayeler mezarlara yansıdı: Depremde ölenlerin mezarları yürekleri burktu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin yarım kalan hikayeleri mezarlara yansıdı. Mezarlara bırakılan ve depremde ölenlere ait eşyalar yürekleri burktu.

Kahramanmaraş depreminde, şehit oğlunun adının yaşatıldığı apartmanda hayatını kaybetti

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde şehit annesi Kadriye Yılmaz, 1993'te şehit olan oğlu Astsubay Zafer Yılmaz'ın adının yaşatıldığı apartmanın enkazında hayatını kaybetti.

Toplam 4342 haber.