Asayiş

Asayiş Haberleri

Bu görüntüleri ilk kez göreceksiniz

Kahramanmaraş'tan başlayan Gaziantep üzerinden Hatay'a ulaşan 2 şiddetli depremde kırılan fay hatları ilk kez görüntülendi. Görüntülerde 750 metre arayla geçen ve uzunlukları 290 kilometreye ulaşan 2 ayrı fay hattında, 1 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde yarıkların yer alması dikkat çekti.

Gaziantep'te deprem sonrası dev obruk oluştu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından Gaziantep'te bir parkta 30 metre genişliğinde 8 metre derinliğinde dev obruk oluştu.

2 büyük deprem 2 dağı birleştirdi

Kahramanmaraş depremlerinden büyük yara alan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sarsıntılarda 2 büyük dağ adeta birbirine kavuştu. Aralarında 100 metreden fazla mesafe olan dağlar, kopan dev kaya parçaları ve heyelanlarla adeta birleşti. Dağlardan kopan parçalar aradan geçen karayolunu da ulaşıma kapattı.

İslahiye'de arama-kurtarma çalışmaları 9'uncu gününde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7'lik ilk depremde çok sayıda binanın yıkıldığı Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki arama-kurtarma çalışmaları afetin 9'uncu günü, 198'inci saatinde de aralıksız devam ediyor.

Depremde yaşadığı dehşeti anlattı

Kahramanmaraş depremlerine Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki evinde yakalanan Barış Yılmaz, depremin hemen ardından yaşanan paniği görüntüledi. Dehşet anını anlatan Yılmaz, balkondan atlamak isteyen babasını son engellediğini söyledi.

Fay hattı geçtiği yeri savaş alanına çevirdi

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 10 ilden biri olan Gaziantep'te fay hattı geçtiği yerleri savaş alanına çevirdi. Fay hattın geçtiği güzergahtaki görüntüler, dehşetin boyunu gözler önüne serdi.

Depremin şaşırtan karesi

Kahramanmaraş depreminde en çok hasar gören yerlerden olan Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki bir kare görenleri şaşırttı. Yeni yapılan ve yan yana buluanan iki binadan az katlı olanı çok katlı olana göre daha fazla hasar aldı.

Depremin en acı karesi

Gaziantep'te depremin ilk gün evi ve aracı hasar gören bir kişi, yaralanan çocuğunu hurda yığınına dönen araçla hastaneye yetiştirdi. Acil önünde duran aacın sahibi baba oğul ise sırra kadem bastı.

Şiddetli sarsıntıya rağmen kuvözleri bırakmadılar

Ülke genelinde 10 ili etkileyen depreme hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yakalanan kadın sağlık personelleri bebeklerin bulunduğu kuvözleri tutarak sarsıntının bitmesini bekledi.

Şiddetli deprem tren vagonlarını devirdi, rayları tahrip etti

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremin etkisiyle Gaziantep'te tren bakım istasyonunda park halinde bulunan 6 tren vagonu, raydan çıkarak devrildi. Şiddetli depremlerin ardından dağlardan koparak yola düşen kayalar ise rayları tahrip etti.

EGM: "Provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 475 hesap yöneticisi tespit edildi"

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medyada vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunan hesaplarla ilgili aralıksız olarak sanal devriye faaliyetleri yürütmeye devam ediyor.

Sibel Kaya'nın 170 saat sonra kurtarıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Gaziantep'te 170 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan Sibel Kaya'nın kurtarıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Kaya'yı kurtaran ekipler, aynı binanın enkazında ikinci bir kadına ulaşmaya çalışıyor.

Gaziantep’te Emre Apartmanının Şantiye Şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul’da yakalandı

Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'in Şehit Kamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanının Şantiye Şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun'un İstanbul'da yakalandığı belirtildi.

Asrın felaketinde umut sürüyor: İslahiye'de 170. saatte Sibel Kaya enkaz altından çıkarıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan bir binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Sibel Kaya, depremin 170. saatinde yaralı olarak kurtarıldı.

Gaziantep'te 163 saat sonra gelen yaşam sevinci

Kahramanmaraş merkezli depremin 163. saatinde, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan yaşlı kadın sağ çıkarıldı.

Genç kız 159 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkartıldı

Asrın felaketinde umutların tükenmeye başladığı anda iyi haber Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden geldi. 159 saattir enkaz altında bulunan 18 yaşındaki Saadet Coşkun sağ olarak çıkartıldı.

Somalı madencilerin enkazdan kurtardığı İkranur hayata el salladı

Depremin 138. saatinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki enkazdan Somalı madenciler tarafından çıkarılan 13 yaşındaki İkranur Arslan'ın mutluluğu madencilerin kamerasına yansıdı. Somalı madencinin 'Sizi kızımla tanıştırıyorum' dediği o anlarda İkranur'un gülümseyerek el sallaması umutların daha da artmasını sağladı.

Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi tutuklandı

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

Gaziantep'te 9 yaşındaki Semih depremin 156. saatinde sağ olarak kurtarıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki bir binanın enkazı altında kalan 9 yaşındaki Semih Ege, depremin 156. saatinde sağ olarak kurtarıldı.

Toplam 4342 haber.