Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 26,9420 liradan, euro ise 28,7020 liradan güne başladı.

GTO'da 'Yeşil Dönüşüm'e dikkat çekildi

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) destekleriyle kurduğu Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi organizasyonunda 'Sanayide Kaynak Verimliliği ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş Semineri' düzenlendi.

Bakan Şimşek’in hedef enflasyonu işaret etmesiyle maaşlarda yeni dönem nasıl olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in maaş düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağı açıklamasını değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, ekim ayında da yeni bir seyyanen zam yapılabileceğini vurgulayarak, Şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 lira civarında olması gerektiğini söyleyebiliriz' dedi.

Dolar 26,9060 liradan, euro ise 28,9230 liradan güne başladı.

Dolar 26,9060 liradan, euro ise 28,9230 liradan güne başladı.

GSO-MEM, bölge sanayisinin çözüm merkezi olarak hizmet veriyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, GSO-MEM'de sektörlere yönelik örnek ve öncü projelerin hayata geçirildiğini, Gaziantep sanayisini geleceğe hazırlayan çalışmalar yürütüldüğünü ve bunun yanında nitelikli istihdam imkanları sağlandığını söyledi.

Dolar 26,8790 liradan, euro ise 28,8580 liradan güne başladı.

Dolar 26,8790 liradan, euro ise 28,8580 liradan güne başladı.

İstanbul'da Gaziantep Rüzgarı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası, 'WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı'nda, Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünlerini tanıttı.

Gaziantep'ten dünya sofralarına sunulan lezzet Kadooğlu Yağ

Dünya gıda sektörlerinin buluşma noktası İstanbul'da kapılarını açan ve yüzbinlerce ziyaretçinin akın ettiği World Food İstanbul 2023'te gözler Kadooğlu Yağ stadındaki ürünlere çevrildi.

Asko'dan stratejik yatırım

İstanbul-Kökenlerini Konukoğlu ailesinin yüzlerce yıllık ticaret ve sanayi kültüründen alan ASKO Holding, personel yükseltici platform ve ekipmanları üretiminde bir dünya markası olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) firması Hy-Brid Lifts'in çoğunluk hisselerini satın aldı. ASKO Holding bu girişimi ile iş ve tarım makinaları sektöründe global bir marka olmanın temellerini güçlendirdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin yeni işçi alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin yeni işçi alımı yapılacağını duyurdu.

Tezel'den firmalara destekten yararlanma çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM) Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Yalın Dönüşüm Desteği hakkında bilgiler vererek firmalara destekten yararlanma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te yüzde 4, 2025'te yüzde 4,5, 2026'da yüzde 5 büyüme bekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te yüzde 4, 2025'te yüzde 4,5, 2026'da yüzde 5 büyüme bekliyoruz' dedi.

Kadooğlu, TFF Başkan Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi İstanbul Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde ziyaret eden Başkan Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri depremin Güneydoğu Anadolu Bölgesine ve futboluna etkileri, sponsorluk faaliyetleri gibi konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Antep fıstığı, lisanslı depoyla değer kazanıyor

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye'nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunun yeni üretim sezonunda ürün alımına başladığını belirterek, tesisin fıstık üreticilerine sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmetinin yanı sıra çeşitli devlet desteklerini bir arada sunduğunu söyledi.

Worldfood 2023 İstanbul'a güneydoğulu ihracatçılar çıkarma yapıyor

Güneydoğu Anadolu ihracatçıların WorldFood İstanbul'a katılacağını açıklayan Başkan Celal Kadooğlu, '6-9 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan WorldFood İstanbul fuarına bölgemizden 150 civarında firma, Gaziantep'ten ise 125 firma stant açarak katılacaktır' dedi.

Gaziantep, ağustos ayı ihracat sıralamasında beşinci oldu

Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ekonomik şartlar ve depremin etkilerine rağmen Gaziantep'in ihracatında toparlanmanın devam ettiğini ve ağustos ayı itibarı ile en fazla ihracat yapan 5. il konumuna yükseldiğini kaydetti.

Toparlanma ağustos ayında da devam etti

Geçtiğimiz ay tüm zamanların en yüksek aylık ihracatını gerçekleştiren Gaziantep, deprem sonrası toparlanma sürecini devam ettirerek Ağustos ayında da 927 milyon 832 bin dolar ihracat gerçekleştirdi.

GAİB Ağustos ayı ihracatı 1 milyar doların üzerinde

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Bölgenin Ağustos ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bölgenin ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında azalarak 1 milyar 54 milyon 707 bin dolar olarak gerçekleşti. Kileci 'İstikrarlı bir ihracat performansı bizleri sevindiriyor' dedi.

Büsem'de yer alacak iş yerleri için ilk kuralar çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve 11 meslek grubunu içinde barındıracak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi'nde (BÜSEM) ilk kuralar çekildi.

Toplam 1962 haber.