Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziray'da ücretsiz binişler ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı GAZİRAY için ücretsiz biniş süresi 5 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldı

Koçer, 'Türkiye yeni bir ekonomik kalkınma hamlesi gerçekleştiriyor'

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, Türkiye'nin 2022 yılı ekonomik verilerine ilişkin yaptığı açıklamada ihracatın 254,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu ifade etti.

Enflasyon rakamları açıkladı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) 2022 yılı Aralık ayında yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 oldu.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,7240 liradan, euro ise 19,9580 liradan güne başladı.

Güneydoğu ve Gaziantep 2022 yılını rekorla kapattı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Aralık ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep 2022 yılını en yüksek yıllık ihracat rakamı rekoru ile kapattı.

Ünverdi: 'Zor bir yılda gazi şehrimiz en yüksek ihracata ulaştı'

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten 2022 yılında 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık ihracatla bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını kaydetti.

Yıldırım: '100. Yıl hedefimiz katma değerli ihracat olmalı'

Gaziantep, 2022 yılını 10 milyar 523 milyon 349 bin dolar ihracat ile kapattı.

2022'de 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatı

2022 yılı Aralık ayında 260 milyon 918 sin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdiğini açıklayan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan 2022 yılında ise toplam 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatına imza atıldığını açıkladı.

Gaziray tünelinin üstü yeşilleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Gaziray'ın 5.5 kilometrelik tünel bölümünün 1'inci etabı olan 2.5 kilometresinin üstündeki alanı yeşile çevirecek park çalışmasını hızla sürdürüyor.

Gaziantep'te 2022'de binlerce kişiye destek verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü projelerle 2022 yılı boyunca binlerce kişiye destek sağladı.

Celal Kadooğlu'ndan yeni yılda ihracat vurgusu

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Türkiye'nin 2023 yılında ihracatçı ülke kimliğinin güçlendirilmesi yönünde üstlerine düşenleri yerine getireceklerini ifade ederek, yeni yıl için derslerine çok iyi çalıştıklarını kaydetti.

Gelir Vergisi Kanunu’nda tutarlar yeniden belirlendi

Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan indirim ve istisna ve muafiyetlere ilişkin tutarlar ve basit usulde vergilendirmeye ilişkin had ve tutarlar yeniden belirlendi.

Gelir vergisi dilimlerinde değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, '2023 yılında, uygulamaya devam ettiğimiz asgari ücret istisnası nedeniyle, tüm ücretli çalışanlar, yıllık 120.096 liraya isabet eden ücretlerinden gelir ve damga vergisinden muaf olacaktır' dedi.

Gülsan Holding'in başarıları ödüllerle taçlandı

İlklerin öncüsü Gülsan Holding farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlarken elde ettiği başarılar farklı kurumlar tarafından ödüllendirildi. GAİB tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde iki firmasıyla ödül alan Gülsan Holding'e Gaziantep Sanayi Odası tarafından da Gaziantep'in Yıldızı ödülü verildi.

Elektrik tariflerinde sanayi abone grubunda yüzde 16 düzeyinde indirim yapıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 'Yeni tarife döneminde mesken aboneleri için herhangi bir artış ya da zam yok. Halihazırda meskenler en düşük tarifeden yararlanmaktadır. Sanayi abone grubunda ise yüzde 16 düzeyinde bir indirim söz konusu. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 Türk lirası/megavatsaatten 4 bin 200 Türk lirası/megavatsaate düşürdük.'

Dış ticaret açığı Kasım ayında yüzde 60,7 arttı

Kasım ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,7 artarak 5 milyar 447 milyon dolardan, 8 milyar 756 milyon dolara yükseldi.

SGK merkezleri cumartesi günü de açık olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezlerinin cumartesi günü açık olacağı belirtildi.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,71 liradan, euro ise 19,9140 liradan güne başladı.

'Çiftçi Kart' mazot desteğinde ikinci adım

Gaziantep'te 33 bin 180 çiftçiye mazot desteğinin verildiği çiftçi kart uygulamasında, çeşitli indirim ve avantajlar sağlayacak yeni bir prtokol imzalandı.

Toplam 1962 haber.