Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Amirine beddua eden işçi tazminatsız kovuldu

İşçi işveren uyuşmazlıklarında, işçinin beddua veya kötü temenni çerçevesindeki söylemlerine işverenler tarafından iş akdinin feshi olarak işlem yapılması tartışmalarına son noktayı yargı koydu. Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi, işveren temsilcisine beddua ettiği için tazminatsız kovulan işçiye müjde nitelğinde bir karar verdi.

Emekliler ile emekli olmadan çalışanların arasındaki SGK prim farkı giderilecek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, 'Emekliler ile emekli olmadan çalışanların arasındaki SGK prim farkı giderilecek' dedi.

Vergi dairelerinde pos cihazıyla ödeme kolaylığı

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada Vergi Daireleri veznelerinde fiziki pos cihazıyla kredi kartı ve banka kartıyla vergi tahsilatının başladığı bildirildi.

Gaziantepli halıcılar Tanzanya'da

Afrika'da pazar arayışlarını sürdüren Gaziantepli halıcılar Kenya'dan sonra Tanzanya'da ki temaslarına Darüsselam kentinde başladı.

GAİB 2022 yılın son eğitim takvimini duyurdu

Eğitim içerikleri ile her ay farklı konuları ele alan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Aralık ayı eğitim takvimini kamuoyuna duyurdu.

Marulda tarla ile market arasındaki fiyat farkı 3,4 katı aştı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 'Kasım ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 236,8 ile marulda görüldü. Üreticide 3 lira 75 kuruş olan marul, markette 12 lira 63 kuruşa satıldı ve 3,4 kat arttı dedi.

Makarna ticaretinde ihracatın 1 milyar doları aşması bekleniyor

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) ve Makarna Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (MÜSAD) iş birliğiyle, 'Türkiye'de Makarna Sanayi, Genel Değerlendirme ve Gelecek Beklentisi Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda konuşan GTB Başkanı Akıncı, İhracatçılarımızın bu sene dış ticarette 1 milyar dolar seviyesini aşmasını ümit ediyoruz dedi.

Bütçe görüşmeleri 5 Aralık'ta TBMM'de başlıyor

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 21 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sunuşuyla başlayan ve komisyonda kabul edilen 2021 kesin hesap ile 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinin 5 Aralık'ta başlayacağını bildirdi.

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa, güne yüzde 0,74'lük düşüşle başladı.

Gaziantep makine halıları Kenya'da görücüye çıktı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de Kenyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halı ihracatçıları, yenilikçi ürünlerini görücüye çıkardı. Kenyalı ithalatçıların büyük ilgisiyle karşılaşan Gaziantepli halı üretici ve ihracatçıları Kenya'dan umutlu ayrıldı.

İndex Ekonomi Türkiye Genel Koordinatörlüğü'ne Sedat Eryürek getirildi

İndex Ekonomi Bağımsız Denetim A.Ş.'nin 28 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu'nda, Şirketin Türkiye Genel Koordinatörlüğü'ne Sedat Eryürek atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarına ilişkin açıklama

ANKARA (İHA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Antep Fıstığı sektörünün kalbi Gaziantep'te attı

Antep Fıstığının Önemi ve Fonksiyonel Ürün Olarak İşlenmesi Çalıştayı, Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Bankacılık sektörünün net kârı ilk 10 ayda yüzde 408 arttı

Bankacılık sektörü net krı, 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 408 artışla 335 milyar 918 milyon TL olarak gerçekleşti.

34. GAPSHOES Yaz Fuarı 7 Aralık'ta kapılarını açıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Gaziantep Sayacılar Odası ve GASİD' in destekleriyle düzenlenen 34. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 7 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14.00'te kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Gaziantep'te lastikçilerin 'kış lastiği' mesaisi

Gaziantep'te, kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlayacak olması nedeniyle lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Halı ihracatçılarından Kenya temasları

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri kafilesi Kenya'da temaslarına başladı. TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet Türkiye Kenya Büyükelçisi Subutay Yüksel'i makamında ziyaret ederek Büyükelçi Yüksel'den Kenya ile ilgili bilgiler alırken iki ülke arasındaki ticaretin artırılması yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan sanayi OSB'de fizibilite raporu tamam

Gaziantep ayakkabı sanayisinin; sürdürülebilirlik açısından, sektör ihracatçılarının AB pazarında avantajlı konuma gelmesi, enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılaması, geri dönüştürülmüş hammaddelerin ve geri dönüşüme olanak sağlayacak tedarik zincirleri oluşturması amacıyla hazırlanan, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi OSB İçin Yeşil OSB Fizibilite Raporu'nun lansmanı yapıldı.

’İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinde kura çekimlerinin birinci ve ikinci etabı sonucunda 23 ilde 50 bin 302 konutun hak sahibi belirlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde 23 ilin kuraları noter huzurunda tamamlandı. Kura çekimlerinin birinci ve ikinci etaplarında toplam 23 ilde 50 bin 302 konutun hak sahipleri belirlendi.

Toplam 1962 haber.