Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gaziantep Model Fabrikada değerlendirme ve planlama toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika)2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması hakkındaki istişare toplantısı yapıldı.

GTB'den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Motorine indirim geliyor

Geçtiğimiz hafta 95 kuruş indirim gelen motorine bu gece yarısı itibariyle yeni bir indirim daha geliyor.

Fiyatlar düştü ancak vatandaşlar bayilerde otomobil bulamıyor

Otomobillerde ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle bazı modellerde fiyatlar düştü. Sıfır otomobillerde oluşan indirimler sonrası vatandaşlar bayilere akın etti. Ancak bayilerde sıfır otomobil bulabilmek neredeyse imkansız. Bazı bayilerin ise otomobilleri stokladığı ifade edilirken, yılbaşında otomobil fiyatlarında yeni zam beklentisi oluştuğu öğrenildi.

Halı İhracatçılarının yeni Rotası Kenya ve Tanzanya

Dünya makine halı üretiminin yüzde 73'ünü üreten Gaziantepli halıcılar yeni pazar arayışlarını sürdürürken bu kez rotayı Afrika'ya çevirdiler. Afrika'nın en önemli pazarları arasında yer alan Kenya ve Tanzanya da incelemeler yapmak üzere GAHİB sektörel ticaret heyeti düzenledi.

Şehitkamil'de 3788 lise öğrencisine para desteği

Mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran 9. sınıf toplam 3 bin 788 öğrenciye nakdi destek programında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Mesleki eğitim, ülkemizin vazgeçilmez en önemli unsurlarından birisidir. Bizim derdimiz, milletimize hizmet edebilmek. Özellikle mesleki eğitim noktasında velilerimizi yürekten kutluyorum. Çocuklarımızı yönlendirirken, mesleki ve teknik liselere yönlendirmeleri, aslında farklılıklarını ortaya koyuyor' dedi.

Üzümün 40 hali kitap oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş, Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu'nun hazırlayarak basıma hazır hale getirdiği 'Üzümün 40 Hli Şire Yapma-UNESCO Gastronomi Şehri Gaziantep'te' kitabını yayımladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "2023’te hem doğal gaz vanamızı açıyoruz hem de nükleer santralimizi devreye sokuyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazımızın vanasını 2023'te inşallah açıyoruz. Nükleer Santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız' dedi.

Şahin, Gaziantep'in kentsel dönüşüm projelerini anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi ile 81 ilde 250 bin sosyal konutun Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yapılacak bölümü için gerçekleştirilen kura çekiminde kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Türkiye'nin elektrikli araç şarj istasyon ağı genişliyor

EnerjiSA Enerjinin yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu 'Eşarj', Türkiye'nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden Kadoil ile Türkiye'deki elektrikli araç şarj istasyon ağını genişletiyor. İş birliği ile Türkiye'nin 81 ilinde binin üzerinde yüksek hızlı şarj istasyonu hedefine uygun olarak 50 ilde 100 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurulması hedefleniyor.

Verimlilik ve Yeşil Yol haritaları teslim töreni gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayisinin Yeşil Gelecek Stratejileri Çalışmaları çerçevesinde, mentörlük hizmeti verilen firmalara 'Verimlilik ve Yeşil Yol Haritaları'' Teslim Töreni gerçekleştirildi.

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısında artış

Ekim ayında 102 bin 403 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,5 arttı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ekim ayı sonu itibarıyla 26 milyon 229 bin 1 oldu.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,6180 liradan, euro ise 19,2280 liradan güne başladı.

Benzine İndirim Geliyor

23 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,16 TL indirim bekleniyor.

Gaziantep OSB'de Cengiz Şimşek güven tazeledi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu toplantısında Müteşebbis Heyet Seçimleri yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Cengiz Şimşek yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi.

GTB'de kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO'da yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) seçimleri sonrası ilk meclis toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Saim Akınal'ın başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Borsa haftaya düşüşle başladı

Borsa, haftaya yüzde 0,60'lık düşüşle başladı.

Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul işlem görmeye başlayacak

Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı'nda işlem görmeye başlayacak.

Toplam 1962 haber.