Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Dolar 18,6040 liradan, euro ise 19,1280 liradan haftaya başladı.

VOC-Test Merkezi, fuarda tanıtıldı

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açılışını gerçekleştirdiği ''İstihdam Eğitim Ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) Projeler Fuarı''nda stant açarak VOC-Test Merkezini ve faaliyetlerini tanıttı.

Gaziantep'te yeşil zeytin tezgaha indi

Türkiye'de önemli bir zeytin üretimine sahip olan Gaziantep'te yeni mahsul yerli sofralık yeşil zeytin tezgahlarda satılmaya başlandı. Tezgahlarda 20-25 TL arasında satılan sofralık yeşil zeytin yoğun ilgi görüyor.

Benzine gelen indirim pompaya yansıdı... İşte güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol düştü, indirim pompaya yansıdı (19 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları)

Bakan Yanık: “Sosyal ve Ekonomik Destek’ten (SED) yararlanan ihtiyaç sahibi ailelerimizin hesaplarına Kasım ayında toplam 356.906.974 TL yatırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi olarak Kasım 2022'de toplam 356.906.974 TL yatırıldığını bildirdi.

Toroslar EDAŞ Gaziantep'i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

Öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2022 yılının ilk 9 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü.

AB Türkiye Delegasyonu heyetinden Model Fabrika'ya ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi-AB Güven Fonu Alessandro Budak ve beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezinde (Model Fabrika) inceleme yaptı.

2023 kuru meyve için tanıtım yılı olacak

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, katıldığı bir radyo programında 2023 yılının kuru meyve için tanıtım yılı olacağını belirterek, 2022 yılının on aylık sürecinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde yedilik bir artışla 264 milyon dolar gibi bir ihracata imza atmamıza neden oldu dedi.

Experix Oto Ekspertiz Her zamanki gibi En iyi Usta Kadrosu ile Artık Gaziantep’te

20 yıldır otomotiv sektöründe oto kaporta boya bölümünde ustalık yaptım kendime ait 3 tane servis yönettim. 2015 yılından bu yana ekspertiz işiyle uğraşıyorum sektörde beyin km üzerine yoğunlaşıp airbag üzerine profesyonel biçimde görsel ve temasen ögrenimlerim oldu 7 yıldır aynı ekiple birlikte her zaman ileriye dönük çalışmalarla otomotiv sektörü üzerinde baskın bir marka olmaya çalışıyorum.

Kileci üniversiteli gençlerle buluştu

TİM Başkan Vekili ve TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sektör ve Öğrenci Buluşmaları çerçevesinde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmada, sektöre ve iş yaşamına ilişkin tecrübelerini paylaşan Ahmet Fikret Kileci gençlerin gelecekte başarılı olması için tavsiyelerde bulundu ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Avrupa enerji bulamamaktan yakınırken, Türkiye'de doğal gaz ve kömüre erişim konusunda sıkıntı yaşanmıyor

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle dünyada yaşanan enerji krizi, soğuk kış ayları öncesinde had safhaya ulaştı. Doğal gaz kısıtlamasıyla sıkıntıya düşen Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Rusya'dan kömür sevkiyatının durması ile ısınma konusunda büyük telaş yaşarken, Türkiye gerek doğal gaz gerek kömüre erişim konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Türkiye'de kömürcüler ise, yaygınlaşan doğal gaz ve sahte kömürden yakınıyor.

SANKO Üniversitesi ile Aspilsan arasında iş birliği protokolü

SANKO Üniversitesi ile ASPİLSAN Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kadooğlu Yağ Afrika ve Ortadoğu sofralarında

Dünyanın farklı kıtalarında gerçekleştirilen uluslararası fuarların daimi katılımcısı olma özelliğini taşıyan Kadooğlu Yağ bu kez de Dubai ISM Middle East 2022 Gıda Fuarında ürünlerini Ortadoğu ve Afrikalı alıcılar için tanıttı. Fuardan duydukların memnuniyeti dile getiren Kadooğlu Yağ CEO'su Celal Kadooğlu 'Sektörel Fuarlarda ülkemizi ve ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı buluyoruz' dedi.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan: 'Sürdürülebilir liderlik için beşeri sermaye şart'

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü Halı Tasarım Programı öğrencilerini ziyaret eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, GAİB tarafından oluşturulan bilgisayarlı tasarım sınıfında incelemeler yaparak öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (14 Kasım 2022)

Borsa ilk yarıda rekor seviyeyi gördü

Borsa İstanbul, günün ilk yarısında yüzde 2,16 değer kazandı. Endeks, 4.558,04 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

GSO'da, enerji depolama sistemlerinin önemi anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Sanko Üniversitesi ve Aspilsan Enerji İş Birliğinde, 'Enerji Depolama Sistemlerinde İş Geliştirme ve İş Birliği Günleri Gaziantep' Toplantısı yapıldı.

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Dolar 18,5660 liradan, euro ise 19,1240 liradan haftaya başladı.

Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği 'moringa' böyle üretiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'teki kadınlarla buluşmasında bahsettiği 'moringa'nın üretim aşamaları kadınlar tarafından özenle topraktan pazara sistemiyle üretiliyor. Kadınlar ürettikleri moringa ürünlerini ise Cumhurbaşkanı'na hediye edecek.

Toplam 1962 haber.