Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GTO'da Moldova ülke günü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Moldova Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle 'Moldova Ülke Günü' düzenlendi.

'Yeni Nesil İhracat Destekleri' Gaziantep'te tanıtıldı

Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında tanıtıldı. Düzenlenen bilgilendirme programında ihracatçıların devlet desteklerine ilişkin soruları uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Altunkaya'dan eğitime bir okul desteği daha

Üretim, istihdam ve ihracatları ile ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya ailesi, Mardin'in Midyat İlçesinde faaliyet gösteren özel bir okul mülkiyetini satın alarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 18,6550 liradan, euro ise 19,8080 liradan güne başladı.

2023 yılında MTV vergisi yüzde 61,5 olarak belirlendi

2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücret için rakam verdi

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 'Türk-İş'in asgari ücret teklifi 9 bin liradır' dedi.

GSO'da yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Aralık Ayı Meclis Toplantısı, GSO Danışma Kurulu ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun katılımları, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Moda Gaziantep Fuarı kapılarını ihracat hedefiyle açtı

Gaziantep Penye Tekstil Hazır Giyim, Aksesuarları, Kumaş ve Yan Sanayileri Fuarı-Moda Gaziantep, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Uzmanlardan doğal taş uyarısı

Gaziantep'te doğal taş uzmanları, sağlık açısından faydaları bilinen doğal taşların sahtelerine karşı vatandaşları uyardı.

Gaziantep'te toplu taşıma ücretlerine destek sürecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2022 yılı Aralık Ayı Dönem Toplantısı'nın 2'nci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ başkanlığında yapıldı.

Benzin fiyatlarına bir zam daha geliyor!

Benzine geçen haftalarda uygulanan indirimden sonra bu akşam itibariyle zam geliyor

Rus firmalar Güneydoğulu ihracatçılar ile bir araya geldi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin (GAİB) ihracatı artırmak, üyelerin uluslararası alanda çok daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlamak ve yeni pazarlara erişimi mümkün kılmak amacı ile organize ettiği İplik ve Kumaş ürünlerine yönelik 'Rusya Alım Heyeti' 13-14 Aralık tarihinde Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Irak'a ihracatta rekor üstüne rekor

Türkiye'nin uluslararası ticaretteki en önemli partnerlerinden olan Irak'a 2022 yılının on aylık sürecinde toplam 8 milyar 533 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, yılsonu hedeflerinin 13 milyar dolar olduğunu ifade ederek Irak'ın Türk yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

Kadooğlu Yağ Anadolu'nun en büyük 500 şirketi arasında

Türkiye'nin en prestijli ekonomi dergileri arasında yer alan Ekonomist tarafından gerçekleştirilen 'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında 93. sırada yer aldı.

'Kadının Gücü Geleceğin Gücü Programı' Gaziantep'ten yola çıktı

Geleceğin enerji şirketi olma vizyonuyla 'Eşit Bi' Hayat' yaklaşımı ve sürdürülebilirlik stratejisi 'İnsan ve Kültür' temel odağında faaliyetlerini sürdüren Zorlu Enerji, sektörün teknik iş alanlarında kadın istihdamını artırmaya yönelik geleceğin kadın teknisyenlerini yetiştirmeyi hedeflediği Kadının Gücü Geleceğin Gücü Programı'nı faaliyet bölgelerinden biri olan Gaziantep'te hayata geçirdi.

Yeni nesil ihracat destekleri GAİB'te tanıtılacak

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Yeni Nesil İhracat Destekleri tanıtımına ev sahipliği yapacak. Tanıtımda, uzmanlar tarafından 'Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli'nin GAİB üyelerine tanıtılacak.

Anadolu'nun en büyük 500 şirket araştırması

Türkiye'de bir ekonomi dergisinin geleneksel getirdiği Anadolu 500 araştırması sonuçlandı. Listede SANKO Holding'in sekiz şirketi bulunuyor.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (13 Aralık 2022)

Toroslar EDAŞ kış hazırlıklarını sürdürüyor

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te 2022 yılında da aralıksız sürdürdüğü bakım ve yatırım faaliyetlerine ek olarak kışın oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Toplam 1962 haber.