Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Altunkaya'nın çifte ödül gururu

Altunkaya Şirketler Grubu firmaları arasında yer alan Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş. ve Lidersen firmalarına, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen törenle, İhracatın Yıldızı ödülü verildi.

SANKO Dış Ticaret A.Ş ve Sanko Tekstil'e ihracatın yıldızı ödülü

SANKO Holding şirketlerinden SANKO Dış Ticaret AŞ ile SANKO Tekstil, ihracattaki başarısından dolayı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından ödüllendirildi.

SANKO Holdig'in 4 şirketine 'Türkiye'nin En İyi İş Yeri' ödülü

SANKO Holding'in 4 şirketi, Kincentric Best Employers programı çerçevesinde 'Türkiye'nin En İyi İş Yeri' ödülü aldı.

'İhracatın Yıldızları'na ödülleri verildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ne (GAİB) kayıtlı 15 bine yakın üyeden 2021 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalar düzenlenen tören ile 'İhracatın Yıldızı' ödülünü aldılar.

Çiftçi Kart yalnızca mazot desteği ile sınırlı olmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 33 bin 180 çiftçi için hayata geçirilen 'Çiftçi Kart' uygulamasının yalnızca mazot desteği ile sınırlı olmadığını belirterek, Çiftçiler, bu kart sayesinde hem indirimli ürünlerden faydalanıyor hem de toprak analizi üzerine birçok konu hakkında bilgi sahibi olup toprağını daha iyi işleme fırsatına sahip oluyor' dedi.

Kadooğlu Yağ'a muhteşem kutlama

Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve sektöründe Türkiye liderliğini üstlenen Kadooğlu Yağ'ın kuruluşunun 15. yıldönümü muhteşem bir geceyle kutlandı. Kadooğlu Yağ'ın kuruluş öyküsünü anlatan CEO Celal Kadooğlu kuruluştan bugüne emeği geçenlere teşekkür ederek gecenin anısına birer plaket verdi.

İkinci el otomobil piyasasında talep artışı

Yılbaşına sayılı günler kala ikinci el otomotiv piyasasında hareketlilik başladı. Yaklaşık iki hafta içerisinde ikinci el otomobil fiyatlarında artış yaşandı.

’’Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kiracı bulunuyor’’

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Nüfus ve Konut Sayımı 2021 yılı istatistiklerin göre hanehalkımızın yüzde 60,7'si oturduğu konutun sahibi iken, yüzde 27,6'sı kiracılardan oluşuyor'' dedi.

Ticaret Bakanı Muş, zincir marketler genel müdürleriyle görüştü

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlerin genel müdürleriyle görüştü.

Bölge odaları 2023 ekonomisini değerlendirdi

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 23. toplantısını Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda gündem, 2023 ekonomisi oldu.

GTB Akademi'den güneş enerji sistemleri bilgilendirme toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) üye işletmelerine yönelik 'Güneş Enerji Sistemleri' bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çiftçilere yapılan 4 milyon litrelik mazot desteği yüzleri güldürdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bulunan 33 bin 180 çiftçiye yüzde yüz hibeli ile verilen 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği, sürüm ve ekim yapan üreticilerin yüzünü güldürdü.

Baharatçılar istişare toplantısında buluştu

Baharat sektör temsilcileri, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından düzenlenen 'Baharat Sektörü İstişare' toplantısında bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli illerinden toplantıya katılan baharat üreticileri; nane, sumak ve kırmızıbiber üretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Kurulan şirket sayısı Ocak-Kasım döneminde yüzde 25,3 arttı

2022'nin ilk 11 ayında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,3 arttı.

Sosyal koruma harcaması yüzde 19,9 arttı

Sosyal koruma harcaması 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,9 artış göstererek 785 milyar 662 milyon TL oldu.

Kadınların geliştirdiği yenilikçi gıda ürünleri görücüye çıktı

Kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilerin Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) iş birliğinde yürütülen proje oluşumunda geliştirdiği yenilikçi gıda ürünleri Gaziantep Gastronomi Akademisinde (GAGA) görücüye çıktı.

Asgari ücret net 8 bin 506 lira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net 8 bin 506 lira olarak uygulanacağını söyledi.

Türkiye ve Irak arasındaki ticaret hacmini artırma çalışmaları sürüyor

Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer alan Irak'a, Halit Acar Başkanlığındaki DEİK İş Türkiye-Irak İş Konseyi adeta çıkartma yaptı. Iraklı birçok bakanla ikili görüşmeler gerçekleştiren heyet daha sonra Bağdat'ta düzenlenen Irak-Türkiye İş Konseyinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması yönünde çalışmalara katıldı.

Hububat sektör kurulu Ankara'da toplandı

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu Başkanlığında Ankara'da toplandı. 2022 ihracat rakamlarının ve ihracatta yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantının ardından Sektör Kurulu üyeleri Tarım Bakanı Vahit Kirişci'yle bir araya gelerek sektörün geleceğiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Toplam 1962 haber.