Gündem

Gündem Haberleri

23 Nisan Çocuk Şenliği 200 bin kişiyi ağırladı

Şahinbey Belediyesi tarafından 20-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Şenliği'ne 200 bin civarında kişi katıldı. Şenlikte, çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendiler.

Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, ilçeye bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yılmaz, 'Halkçı bir belediyecilik yapacağız. Halkın ayağına gideceğiz' dedi.

Gaziantepli yazar Köylüoğlu'nun başarısı

Gaziantepli eğitimci-yazar Nilüfer Köylüoğlu'nun, ilk hikaye kitabı Veda'nın ardından, ilk romanı Verda da yayımlandı.

Yazar Samiha Ayverdi eserleriyle anıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Türk Kadınları Kültür Derneği iş birliğinde vefatının 31'inci yılında mütefekkir, mutasavvıf, yazar Samiha Ayverdi eserleriyle anıldı.

Uzak Doğululardan Gaziantep'e yoğun ilgi

Güney Kore'den Gaziantep'e gelen yabancı turistler, kentin tarihi ve kültürel mirasına yoğun ilgi gösterdi.

Çocuk Kütüphanesi sayesinde 4 yılda 400 kitap okudu

Gaziantep'te yaşayan 12 yaşındaki Berat Koca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi'nin kapısını 8 yaşında aralayarak geride kalan 4 yılda 400 kitap okudu. Okuduğu kitaplar sayesinde okuma becerilerini geliştiren Koca, yüzlerce sayfalık kitapları birkaç günde bitirebiliyor.

23 Nisan Çocuk Şenliğinde son iki gün

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde 28 Nisan tarihine kadar devam edecek olan Çocuk Şenliği'nde düzenlenen etkinliklere çocuklar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep AB Bilgi Merkezi STK'ları bir araya getirdi

Türkiye'nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) kurulan Gaziantep AB Bilgi Merkezi (Gaziantep ABBM) ev sahipliğinde Gaziantep ve Türkiye'nin çeşitli illerinde AB destekli projeler yürüten STK'ların bir araya geldiği toplantı düzenlendi.

Enkaz altından şampiyonluğa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Halter takımında yer alan Büşra Kayadibi, 6 Şubat depremlerinde 3 gün boyunca enkaz altında kaldı ama azminden hiçbir şey kaybetmedi, kısa süre içinde hem Türkiye Halter Şampiyonasında 3'üncü oldu hem de madalya kazandı.

Dayıdan yeğenlerine bakırcılık mirası

Gaziantep'te Bakırcılar Çarşısı'nda 22 yıldır Turistlik El Sanatları Bakır ustalığı yapan Gökhan Bilici, 4 küçük yeğenine el sanatlarının püf noktalarını öğretiyor.

Şahinbey'de fide dağıtımı devam ediyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz günler içerisinde dağıtımına başladığı fide dağıtımını Yeşilköy Mahallesi'nde devam ettirdi.

Büyükşehir'den İskenderun'a altyapı ve üstyapı desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem sonucunda ciddi hasar gören İskenderun'un altyapı çalışmalarına destek amacıyla yaklaşık 10 gündür bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Şahinbey'de Çocuk Şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

GAÜN'de 12'nci tiyatro festivali coşkusu

Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (GÜTOT) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen tiyatro festivali sanatseverlere perdelerini açtı.

28. Etap Şehitkamil Ormanı'na can suyu verildi

Şehitkamil Belediyesi tarafından yıl içerisinde 2 defa gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği kapsamında 28. Etap Şehitkamil Ormanı oluşturuldu.

Depremzedelerden Başkan Şahin'e güllerle teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlar Fatma Şahin'e, başından gül yaprakları dökerek verdiği destekler için teşekkür etti.

'Anneye Süt Bebeğe Can' projesiyle yaklaşık 6 milyon litre süt anne adaylarına ulaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce bebeklerin anne karnında sağlıklı gelişimi için başlatılan 'Anneye Süt Bebeğe Can' projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarına ulaştırıldı.

Yılmaz, görevi ecrin Naz Atar'a devretti

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar'a devrettiği anlar renkli anlara sahne oldu.

Şehit derneği başkanı koltuğunu şehit kızına devretti

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Gülay Bozan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu şehit kızına devretti.

Toplam 2402 haber.