Gündem

Gündem Haberleri

Şahin: 'Türkiye'nin en güzel engelsiz yaşam merkezi Gaziantep'te'

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı ile Türk Kızılay Gaziantep iş birliğinde 'Dünya Engelliler Farkındalık Günü' dolayısıyla program düzenledi.

Kadınlardan pastacılık kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi, kadınlara yönelik açtığı pastacılık kursunda, pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işlerinin püf noktalarıyla ilgili bilgiler veriyor. Şehitkamilli kadınlar, pasta yapımındaki püf noktaları kendileri için açılan pastacılık kursunda öğreniyor.

HKÜ, Dünya Sivil Havacılık Günü'nü coşkuyla kutladı

Havacılık sektörünün önemli kuruluşları ile protokollere imza atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nü havacılık sektörünün temsilcilerini öğrencilerle buluşturarak kutladı.

'Halıcıları bu cesaretli adımdan dolayı kutluyorum'

İstanbul'da düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerinin buluşma noktası olurken, eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti.

İstanbul Valisi Davut Gül Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmadı

İstanbul Valisi Davut Gül, CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023'e katılan firmaların stantlarını ziyaret ederek, Başkan Zeynal Abidin Kaplan'dan bilgiler alarak başarılı bir fuar geçirilmesini diledi.

Çeber ve Şahin Gaziantepli halıcılara moral verdiler

Halı firmalarının 2024 yılı koleksiyonlarını tanıtıldığı İstanbul Uluslararası CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının fuarına katılan Gaziantepli firmaları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan'dan fuarla ilgili genel bilgiler alarak firmalara başarılar diledi.

Şahinbey Belediyesi 162 öğrenciyi daha Umreye gönderecek

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği öncülüğünde 6'ncısını düzenleyeceği 'Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması' için protokol imzaladı. Şahinbey Belediyesi 2017 yılında başlattığı proje kapsamında 933 öğrenciyi Umreye göndermiş olacak.

Udma peynir müzesi, 16 ayda 31 bini aşkın misafir ağırladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Udma Peynir Müzesi ve Restoran, 2022 Eylül ayından bugüne toplamda 31 bin 169 kişiye hizmet verdi.

SANKO Okulları öğrencisi yüzmede Türkiye üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencisi Tuna Karakuş, Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen '12 Yaş Ulusal Gelişim Ligi Projesi Türkiye Finali'nde üçüncü oldu.

Fadıloğlu: 'Rekabet kaliteyi getirir'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçede bulunan tüm ortaokul öğrencilerinin katılım sağlayabileceği bilgi yarışmasının protokolünü imzaladı. Hem öğrencinin hem de okulunun tablet, yazıcı, bisiklet, kitap seti, eşofman takımı, spor ayakkabı ve sportif malzeme seti ödülü kazanabileceği protokol imza programında konuşan Başkan Fadıloğlu, 'Rekabet kaliteyi getirir. Ödüllendirme noktasında yalnızca öğrencileri değil, aynı zamanda okulları da ödüllendiriyoruz' dedi.

'Otizmli birey olarak doğmak'

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yılında, SANKO Üniversitesi'nin kuruluşunun 10'uncu yılına ithafen 'Otizmli Birey Olarak Doğmak' konulu program düzenlendi.

Engelleri kaldıran merkez

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi kurulduğu günden bu yana 3 bin 583 danışana hizmet verdi.

GİBTÜ'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına sessiz protesto

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ), İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik sessiz protesto yapıldı.

D.T. Şehitkamil Sahnesi Sanat Merkezi'nde eğitimler başladı

D.T. Şehitkamil Sahnesi içerisinde bulunan Sanat Merkezi'nde açılan piyano kursunda ilk kursiyerlerin eğitimlerine başlandı. Piyano öğrenmek isteyen kursiyerler, kursa yoğun ilgi gösteriyor.

GSO 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni' 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından sanayicilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla, 'İkiz Dönüşüm' (Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm) farkındalığı temasıyla düzenlenecek Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni 11 Aralık Pazartesi günü saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

Şahinbey Belediyesi 'Sonsuzluk Kervanı' programıyla duygu dolu bir gece yaşattı

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği 'Sonsuzluk Kervanı' programı ile televizyon programcıları Serdar Tuncer ve Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle, Bayram Büyükoruç ilahileriyle vatandaşlara duygu dolu bir gece yaşattı.

Teknogaraj'ın desteklediği Vegatron Takımı'na 2 ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Teknogaraj'da çalışmalarını sürdüren, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Vegatron Takımı, ODTÜ METU VTOL'23 yarışmasında 2 ödül kazandı.

Gazikültür, şehrin tarihine ışık tutacak yeni bir eseri daha okuyucuyla buluşturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları tarafından 1920 ve 1970 yılları arasında Gaziantep'te yaşanan salgın hastalıklar ve bu dönemde gerçekleştirilen sağlık hizmetlerini konu alan 'Gaziantep'te Cumhuriyet Dönemi Salgın Hastalıklar ve Sağlık Hizmetleri' adlı eser okuyucuyla buluşturuldu.

Şehitkamil Nikah Salonu'nda 23 bin 801 kişi mutluluğa 'evet' dedi

Mutlu bir birlikteliğin ilk adımı için Şehitkamil Nikah Salonu'nu tercih eden 23 bin 801 çift, sevenlerinin şahitliğinde nikah akdi gerçekleştirildi. Nikh törenlerinde yaklaşık 2 milyon kişi, sevdikleri kişilerin mutluluğuna şahit olmak için Şehitkamil Nikah Salonu'nun misafiri oldu.

Toplam 2415 haber.