Gündem

Gündem Haberleri

Başkan Tahmazoğlu öğrenciler ile bir araya geldi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrenciler ile bir araya geldi

Gaziantep'te kestane sezonu başladı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kestaneye olan ilgi arttı. Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti olan kestanenin fiyatı yüksek olmasına rağmen Gaziantepli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Sanatçı Kürşat, Türkü Tiyatrosuyla Gazi Şehirlilerle Buluştu

Gaziantep Büyükşehir ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Türk Halk Müziği sanatçısı Kürşat'ın sahne aldığı Türkü Tiyatrosu, Gazi şehirlilerle buluştu.

Şehitkamil'de resim kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Hanımlar Lokali Aile Merkezi'nde açılan resim kursuna katılan kadınlar, kursta eğitim görerek resim yapmayı öğreniyorlar. Kursa katılan kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış olduğu birbirinden güzel resimleriyle ressamlara taç çıkartıyor.

Sanatçılardan THY'ye tepki

Ünlü Sanatçı Mehmet Ali Erbil ve Aslı Kökçe, Gaziantep'te katılacakları programa gelecekleri Türk Hava Yolları (THY) uçağının yaklaşık 1 buçuk saat rötar yapması sebebiyle, 'Saksı muamelesi gördüklerini' söyleyerek, tepki gösterdi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi' 1 Aralık Cuma günü saat 17.30'da açılacak.

Nurdağı'nda 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı 72 yataklı hastanenin inşaatı sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden en çok etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çelik konstrüksiyon üzerine yapılan 72 yataklı Acil Durum Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor.

GTB Kasım Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO'da İmalatı Sektör toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde Plastik veya Kauçuktan Ayakkabı, Bot, Çizme, Terlik ve Yan Sanayi İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

Depremde ailesini ve bacağını kaybeden Abdulkadir tekrar yürümeye başladı

Asrın felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ailesini, kardeşlerini ve bacağını kaybeden 12 yaşındaki Abdulkadir Gökkaya, takılan protezle tekrar yürümeye başladı. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 3 gün enkaz altında kalan Gökkaya, yaşama tutunmak için ise dudağını ısırıp kendi kanını içmiş ve duvardaki kartonpiyerleri dişiyle ısırarak yemişti.

Bir tarafı olmayan hatalı basım 100 doları satışa çıkardı

Gaziantep'te 64 yaşındaki Halil Taş, 20 yıl önce İstanbul'da bir döviz bürosunda destelerin arasında bulduğu hatalı basım 100 doları satışa çıkardı.

Şehitkamil'de bir günde 200 bin tohum toprakla buluşturuluyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Bitkileri Üretim Serası içerisinde bir günde 200 bin tohumu toprakla buluşturma kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Mevsimlik bitkilerde yüzde 63, çalılarda yüzde 78 tasarruf sağladık' dedi.

Sofraların vazgeçilmez lezzeti Gaziantep turşusu

Gribe ve soğuk algınlığına iyi gelen, bağışıklık sistemini güçlendiren turşu ve turşu suyu, Gaziantep'te mutfaklardaki yerini aldı. Farklı sebze ve meyvelerden yapılan turşular, sofralara renk katıyor. Turşu, kış aylarında sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Gaziantep Büyükşehir ev sahipliğinde YÜCİDER-Gİ'nin lansmanı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Yöresel Ürünüler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) tarafından çıkarılan YÜCİDER-Gİ'nin 3'üncü sayısının lansmanı yapıldı.

Sevgi Erdemoğlu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi

Sevgi Erdemoğlu'na ait Selin Beautcenter 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Engelsiz Yaşam Merkezinde hizmet vermekte olan 250 öğretmene ücretsiz cilt bakımı hediye ederek bugüne kadar yaptığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi.

Gaziantep Büyükşehirin Bilim Filmleri günleri başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nin düzenlediği 'Bilim Filmleri Günleri' başlıyor. Organizasyonda film gösterimlerinin yanı sıra panel, söyleşi ve film okumaları da yer alacak.

Şahinbey Millet Kütüphanesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne yaptırılan Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şehitkamil Sanat Merkezi, 210 bin 742 kişiyi ağırladı

Gaziantep'in kültür, sanat ve eğitim hayatına önemli katkılar sunan Şehitkamil Belediyesi, 2018 yılında açmış olduğu Şehitkamil Sanat Merkezi'nde (ŞSM) 210 bin 742 kişiyi konuk etti.

Gaziantep'te Planlı Elektrik Kesintisi Uygulanacak Mahalleler ve Saatler Açıklandı

Gaziantep'in farklı bölgelerinde 28 Kasım 2023 tarihinde planlanan elektrik kesintisi nedeniyle belirli mahallelerde elektrik tedariki kesintiye uğrayacak. Bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek olan kesintiler, şu mahallelerde ve saatlerde yapılacak:

Toplam 2415 haber.