Gündem

Gündem Haberleri

HKÜ'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' için tiyatro oyunu sergilendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlenen 'Ne Olur ki?' isimli tiyatro oyunu HKÜ Cine Amfi'de izleyicilere sunuldu.

Büyükşehir'den 'ağzının tadını keşfet' söyleşisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Rayiha Baharat Müzesi tarafından gerçekleştirilen gastronomi uzmanı Oğul Türkkan ile 'Ağzının Tadını Keşfet' söyleşisi gastronomi tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Gaziantep'te sağlık çalışanları Gazze'deki vahşete 'dur' dedi

Gaziantep Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'de Şifa Hastanesi ile diğer hastanelere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Büyükşehir'in projesi ile evde bakım verecek kişiler özel eğitim alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 'Evinize Sağlık' projesiyle bakıma ihtiyaç duyan yaşlı ve hasta bireylere yardımcı olacak profesyoneller yetiştiriyor.

Başkan Fadıloğlu, üreten yetim anneleri ziyaret etti

Şehitkamil Belediyesine bağlı Yetim Koordinasyon Merkezi'nde yetim anneleri için açılan giyim ve dikiş nakış kursu yoğun ilgi görüyor. Yetim anneleri hem çocukları için elbise dikiyor hem de diktikleri elbiseleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, giyim ve dikiş nakış kursunu ziyaret ederek, yetim anneleriyle bir araya geldi.

Deprem korkusu soba satışlarını arttırdı

Gaziantep'te havaların soğumaya başlamasıyla birlikte odun ve kömür sobası satışları arttı. Son günlerde talebin yoğun olduğunu söyleyen soba satıcısı Bülent Kavas, yaşanan asrın felaketi sonrası insanların daha çok bağ evlerinde kalmayı tercih etmesinin de satışlara olumlu yansıdığını belirtti.

HKÜ'de Filistin'deki zulmün psikolojik boyutları ele alındı

İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu insanlık dışı saldırıların ve zulmün meydana getirdiği durumun psikolojik boyutlarını da ele alarak farkındalık oluşturmak amacıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) tarafından 'İnsan Kalabilmek: Filistin için Ses Veriyoruz' konulu panel gerçekleştirildi.

Akıncı, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi

Türkiye'nin değişimi ve gelişimi için girişimciliğin büyük önem taşıdığını belirten Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, bugünün dünyasını teknolojik ilerlemeler, yeni fikirler ve girişimcilik faaliyetlerinin şekillendirdiğini ifade etti.

Kaymakam Yamlı, Şehitkamil Sanat Merkezi'ni inceledi

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde Şehitkamil Sanat Merkezi'ni (ŞSM) yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu'ndan, yapı ve işleyişle ilgili bilgi alan Kaymakam Yamlı, 'Bir şeyi fark ettik. Burada sen, ben yok. Ortak bir hedef var. İnsanımızı faydalandırmak, gençlerimizi yetiştirmek, güzelliklerden paylaştırmak' dedi.

Ressam Karakoç SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Emine Kasap Karakoç, akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Döngü' temalı resim sergisini, 17 Kasım Cuma günü SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

Fadıloğlu: 'Doğada misafir etmekten mutluyuz'

Şehitkamil Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen paintball turnuvasında öğretmenler, eğlenceli vakit geçirdi. Doğanın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde öğretmenler, bol bol enerji ve moral depoladı.

HKÜ'de 'Filistin Meselesi' panellerinin ikincisi gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik yapmakta olduğu insanlık dışı saldırılara ve zulme dikkat çekmek, Filistin'e nasıl destek olunması gerektiğini tartışmak amacıyla düzenlenen 'Filistin Meselesi' konulu panellerin ikincisi gerçekleştirildi.

GSO-MEM'den karbon ayak izi ölçümü hizmeti

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) işletmelere uluslararası standartlarda en doğru şekilde karbon ayak izini hesaplama hizmeti sunuyor.

Diyabet ve beslenme semineri büyük ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında diyabetle mücadelede beslenmenin kilit rolünü vurgulamak amacıyla 'Diyabet ve Beslenme' konulu seminer düzenledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun yanı sıra beslenme ve spor uzmanlarının da katılım sağladığı programda, sağlıklı yaşam için önemli bilgiler verildi.

GASKİ'den su ile ilgili yapılan algılara karşı uyarı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), arıtma cihazları satışı sırasında bazı satıcıların şebeke suyu ile ilgili yapmaya çalıştığı algılara karşı vatandaşları uyardı. GASKİ Genel Müdürü yaptığı açıklamada belirtilenlerin aksine Gaziantep'in suyunun temiz ve sağlıklı olduğu bilgisini paylaştı.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ve Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Model Fabrika'ya ziyarette bulundu.

17 yaşındaki genç tedavi edilmezse dünyası kararacak

Gaziantep'te küçük yaşlarda hastalık nedeniyle sol gözünü kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Çalışkan, gerekli tedavinin yapılmaması durumunda diğer gözünü de kaybetme riski ile karşıya karşıya kaldı. Hastalığına teşhis konulamayan Çalışkan, tedavi için doktorlara çağrıda bulundu.

Şehitkamil'de ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı imkanı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencileri için ücretsiz deneme sınavı yapılmasına yönelik protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimin her noktasına destek olmaya tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Amacımız daha nitelikli bireylerin yetişmesi' dedi.

Şiddetli geçimsizlikte blokaja dikkat

Biyoenerjist ve Aile Koçu Ebru Yazıcı, şiddetli geçimsizlik ve ilişki problemlerinin temelinde bireyin enerji bedenindeki blokaj olabileceğini söyledi.

Toplam 2400 haber.